'قادر آشنا' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: دستمایه قراردادن حوادث واقعی و جاری در هر جامعه ای برای تولید آثار هنری یكی از جذاب ترین و درعین حال دشوارترین شیوه های اجرایی به ویژه در زمینه هنر نمایش به شمار می آید چرا كه مفهومی مانند دفاع مقدس از آن دست مفاهیمی است كه با تاریخ معاصر كشور و گوشت و پوست و استخوان مردمان این سرزمین آمیخته شده است.
وی ادامه داد: بیان راستین حقیقت و انتقال واقعی، درست و بدون اغراق حوادث رخ داده در هشت سال دفاع مقدس برای نسل حاضر و بویژه جوانان و نوجوانانی كه در آن زمان حضور نداشتند در كنار علاقه و جدیت هنرمندان، به مطالعه، پژوهش و كار كارشناسی دقیق نیاز دارد.
مدیر مركز هنرهای نمایشی تمركز بر تولیدات آثار فاخر، معنوی و ارزشی را یكی از اصلی ترین اهداف دوره جدید مدیریت مركز هنرهای نمایشی و منطبق بر توصیه های مقام معظم رهبری دانست و گفت: خواست و اراده دولت دهم و دولتمردان آن در بخش فرهنگ و هنر، بر تقویت و جریان سازی فرهنگ عمومی از طریق تولید آثار مبتنی بر ارزش های مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران و مفاهیم ماندگار و جاری در آن مانند ارزش های اسلامی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استوار است.
وی ادامه داد: در همین راستا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور هنری این وزارتخانه با جدیت، برنامه های بلند مدتی را جهت ارتقای كمی و كیفی تولیدات هنری منطبق بر اهداف نظام جموری اسلامی ایران در چشم انداز فعالیت معاونت های این وزارتخانه ترسیم و تا به امروز نیز اجرایی شدن آن را پیگیری و رصد كرده اند.
آشنا اظهار داشت: توزیع عادلانه بودجه تولیدات هنری، تمركز زدایی از پایتخت، حمایت از هنرمندان جوان واستعدادهای موجود در سطح كشور، تاكید بر توسعه زیرساخت ها و فضاهای فرهنگی در استان ها و شهرستان های محروم و مواردی دیگر از جمله برنامه های اجرا شده در این زمینه است.
وی ادامه داد: در این راستا برگزاری جشنواره های متعدد نمایشی با موضوعات فاخر و ارزشی مانند تئاتر 'صاحبدلان' مبتنی بر مفاهیم دینی و تئاتر 'مقاومت - فتح خرمشهر' برگرفته شده از مبانی معرفتی دوران هشت سال دفاع مقدس بخشی از فعالیت های معاونت امور هنری و مركز هنرهای نمایشی است كه تا به امروز نیز كه شاهد بین المللی شده جشنواره تئاتر مقاومت هستیم با تمام توان اجرایی شده است.
مدیر مركز هنرهای نمایشی با اشاره به اجرای طرح 'استقرار گروه های نمایشی' گفت: شناسایی گروه های نمایشی موجود در كشور و اعطای شناسنامه فعالیت حرفه ای به آنها و همچنین مشخص كردن ردیف بودجه خاص برای حمایت از تولیدات و اجرای عمومی این گروه ها تماما بر اساس اهداف سند چشم انداز تئاتر در كشور ترسیم و عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: بنده نیز از زمان خدمت در اداره كل هنرهای نمایشی بر اختصاص نیمی از بودجه این مركز به فعالیت های نمایشی در شهرستان ها، به ویژه مناطق محروم تاكید داشته ام و امیدوارم در سایه همراهی، همفكری و تعامل هنرمندان سراسر كشور بتوانیم تئاتر را در ایران به جایگاهی كه شایسته رسیدن به آن است؛ نزدیك تر كنیم.
آشنا درباره گله دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت در زمینه تخصیص بودجه و اعتبارات این رویداد نمایشی گفت: طبق قانون و ضوابط موجود، سهم عمده تامین بودجه و اعتبارات جشنواره های تئاتری كه در استان ها و شهرستان های كشور برگزار می شود بر عهده خود استان ها است و آنها موظف هستند از سقف اعتبارات استانی در بخش فرهنگی برای چنین جشنواره هایی استفاده كنند.
وی ادامه داد: اما مركز هنرهای نمایشی به دلیل رسالت و وظیفه ذاتی خود همواره یایگر این رویدادها در سطح ملی و بین المللی خواهد بود و با توجه به نگرش جدید در مدیریت این مركز بدون شك در آینده شاهد حمایت های بیشتری از توسعه هنرهای نمایشی در سراسر كشور خواهیم بود؛ چرا كه عمیقا به این مساله معتقدیم كه حمایت از تولید آثار نمایشی فاخر و ارزشی به توسعه تئاتر در كشور و تحقق اهداف كلان فرهنگی دولت در مورد این شاخه هنری كمك خواهد كرد.
فراهنگ** 9266**1588
مدير مركز هنرهاي نمايشي:
حمايت از توليد نمايش هاي ارزشي به توسعه تئاتر كمك مي كند
۸ خرداد ۱۳۹۱، ۸:۴۵
کد خبر:
80155622
تهران - مدير مركز هنرهاي نمايشي، بين المللي شدن جشنواره تئاتر مقاومت را گامي مهم در راستاي توليد آثار فاخر دانست و گفت: حمايت از توليد نمايش هاي ارزشي جهت انتقال مباني عميق مفهومي مانند دفاع مقدس به توسعه تئاتر در كشور كمك مي كند.