۹ خرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۵۶
کد خبر: 80158905
T T
۰ نفر
عضوانجمن يوزپلنگ ايران :هفته‌اي يك پلنگ در كشور كشته مي‌ شود

قزوين - يكي از موسسين انجمن يوز پلنگ ايراني گفت: هفته اي يك پلنگ در كشور كشته مي شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا،'محمدصادق فرهادی‌ نیا ' در برنامه ای با عنوان نمایشنامه پلنگ ایرانی كه توسط اداره كل حفاظت محیط زیست استان قزوین و انجمن یوزپلنگ ایرانی در بخش الموت غربی برگزار شد، افزود: ایران آخرین میزبان پلنگ ایرانی در آسیا است و اگر امیدی به بقای این جانور در طبیعت قاره كهن باشد، نه در افغانستان و پاكستان و نه در تركمنستان و قفقاز، بلكه در ایران باید این امید را جست‌وجو كرد.

وی اظهار داشت: شكارگر بزرگی چون پلنگ برای بقای خود به عرصه‌های زیستگاهی وسیع نیاز دارد، بنابراین احداث جاده‌ها و توسعه‌ اماكن انسانی بدون در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی، آسیب جدی نه فقط به پلنگ، بلكه به حیات وحش وارد می‌كند.

فرهادی‌ نیا درخصوص اقدامات و عملكرد انجمن یوزپلنگ ایرانی بیان كرد: اساس این فعالیت‌ها به تحقیقات استوار بوده تا بتواند به حفظ گونه در زیستگاه‌های طبیعی آن منجر شود.

وی تصریح كرد: این انجمن با توجه به وضعیت نگران‌كننده و وخیم جمعیت پلنگ در كشور و نیز با استفاده از تجربه سال‌ها پژوهش در رابطه با بزرگترین گربه‌سان ایران در نقاط مختلف كشور، به منظور حمایت از پلنگ ایرانی مجموعه برنامه‌هایی را آغاز كرد.

فرهادی‌ نیا ادامه داد: از آنجا كه پایدارترین شیوه حفاظت از حیات وحش، حفاظتی مبتنی بر مشاركت مردم و بر مبنای اصول علمی است، این برنامه‌ها بر پایه تنویر افكار عمومی و افزایش آگاهی مردم و براساس پژوهش‌های علمی استوار خواهد بود.

وی در ادامه افزود: تهیه محصولات آموزشی برای معرفی پلنگ، برگزاری همایش و كارگاههای آموزشی در سطح مدارس و دانشگاه و خبررسانی در رسانه‌ها، آموزش و آگاهی‌ سازی جوامع محلی حاشیه‌ زیستگاه‌ پلنگ و همچنین طرح موضوعات پژوهشی در رابطه با جنبه‌های مختلف حفاظت از پلنگ از جمله برنامه‌های در دست اجرا است.

این پژوهشگر فعال در حوزه حیات وحش به وجود تقریبی 500 قلاده پلنگ در كشور اشاره كرد و گفت: در راستای حفاظت از این جانور، تمامی مردم و بخش‌های دولتی و نهادها باید فعال باشند.

فرهادی نیا ادامه داد: هدف از اجرای برنامه‌های آموزش همچون اجرای نمایشنامه پلنگ ایرانی، شناساندن این گربه سان به طیف‌های مختلف اجتماع و حساس ساختن مردم نسبت به وضعیت بحرانی آن در كشور ، حفظ این گونه جانوری، توقف روند رو به كاهش جمعیت و فراهم آمدن شرایط مناسب جمعیت آن است.

7390/ 614/ 1644/506
۰ نفر