مهندس ابراهیم طغرلی روز چهارشنبه درمصاحبه با خبرنگارایرنا، اظهارداشت: این تعداد زنبوردار آذرماه سال گذشته به منظور زمستان گذرانی و استفاده از جنگل ها و مراتع سرسیز هرمزگان وارد این استان شده بودند.
وی محل زندگی زنبوردارهای مهاجر را استانهای مازندران، لرستان، زنجان، فارس، آذربایجان، خراسان و اصفهان و همچنین كرمان ذكر كرد و گفت: آنان طی ماههای اردیبهشت و خرداد با كندوهایی كه از هر جهت آماده فعالیت شدهاند به مناطق خود بازگشتند.
طغرلی بیان داشت: هرمزگان با داشتن عرصه های جنگلی وكوهستانی و انواع درختان كرت،كهور و كنار با 2 فصل گلدهی شرایط مناسبی را برای پرورش زنبور عسل فراهم كرده است.
معاون بهبود تولیدات دام سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان در ادامه به فعالیتهای این استان در سال جاری اشاره و گفت: بمنظور حمایت از 70زنبوردار بومی استان و 9هزار كلنی زنبور آنها 300 فروند ملكه زنبور عسل اصلاح شده تولید و بین آنان توزیع شد.
این مقام مسوول ابرازداشت: این تعداد ملكه زنبور عسل اصلاح شده با هدف افزایش تولید عسل وبهبود كیفیت تولید عسل بین زنبورداران استان در شهرستانهای حاجی آباد، بندرعباس، رودان و میناب توزیع شد.
وی عمر مفید هر فروند ملكه زنبور عسل را بین سه تا پنج سال عنوان كرد و افزود: ملكه های جوان جایگزین ملكه های پیر می شوند.
این منبع هزینه تولید این تعداد ملكه زنبور عسل را 300 میلیون ریال ذكر كرد و گفت: حدود 70 درصد از اعتبارات آن را سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان و بقیه نیز با مشاركت تولیدكنندگان تامین شده است.
در اطلاعات منتشره تعداد زنبورداران حرفه ای هرمزگان 70 زنبوردار با تولید سالانه 70تن عسل ذكر شده است.ك/3
512/667
بندرعباس- معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان گفت: يكهزار و500 زنبوردار مهاجر با بيش از300 هزار كلني زنبور عسل اين استان را به مقصد مناطق خود ترك كردند.