'محمدحسن نامی' روز شنبه در نشست علمی تحت عنوان با عنوان بررسی پیشینه حاكمیت ایران بر جزایر سه گانه 'ابوموسی، تنب بزرگ و تنب كوچك' و نقش این جزایر بر امنیت ملی ایران و نیز پیشینه حاكمیت ایران بر جزایر سه گانه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار در خصوص نام تاریخی خلیج فارس، نقش خلیج فارس بر امنیت دفاعی و نقش جزایر سه گانه مطالبی بیان كرد.
وی مساحت خلیج فارس را 434 هزار و 417 كیلومتر مربع بیان كرد و گفت: بیشتر این وسعت با 155 هزار و 616 كیلومتر مربع متعلق به ایران است
نامی وسعت جزایر خلیج فارس را نیز یك هزار و 884 كیلومتر اعلام كرد و گفت: بیش از 7/63 درصد انرژی شناخته شده جهان در این منطقه قرار دارد كه با حوزه های كشف شده جدید شاید به بیش از 70 برسد.
رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح سهولت انتقال انرژی به تمام دنیا را یكی از مهمترین مزایای خلیج فارس دانست.
در این سخنرانی علمی كه با حضور استادان و دانشجویان رشته جغرافیا برگزار شد رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار نیز گفت: در دنیای امروز تمدنی پا برجاست و زحمات پایه گذاران آن تمدن حفظ می شود كه قدرت داشته باشد و كشور فاقد قدرت باید دراین جدال پایان ناپذیر دنیا یا مغلوب شود و یا باید به صورت وابسته ادامه حیات دهد.
'مصیب عباسی' تاكید كرد: پاسداشت واقعی تمامیت ارضی ایران با حرف انجام نمی شود و فقط با عمل و داشتن ابزار، تكنولوژی و دانش، همراه با وحدت ملی انجام می شود و وحدت ملی بدون قدرت نیز شكننده است.
وی گفت: جزایر سه گانه ثبت كوچك، تنب بزرگ و ابوموسی جزئی از تمدن، منافع ملی و اك ایران است كه باید به خوبی شناخته شود.
عباسی پیشنهاد كرد: دانشجویان سهم خود را در پاسداشت این سه جزیره در ارائه پایان نامه با موضوع این سه جزیره بیشتر كنند و كارهای مطالعات میدانی و بازدید از این جزایر نیز با حمایت دانشگاه انجام می شود.
'عزت اله عزتی' دانشیار و مدیرگروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران نیز در خصوص اسناد مالكیت جزایر سه گانه و جزایر موجود در خلیج فارس توضیحاتی ارائه كرد.ك/2
599/608
سمنان - معاون وزير دفاع و رئيس سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح با اشاره به وجود 188 جزيره در خليج فارس گفت: 67 درصد كل مساحت اين جزاير متعلق به ايران است.