مهندس محمد حسن طلعتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شهرستان مرودشت افزود: گیاه تریتیكاله ازتلاقی گندم و چاودار به وجود آمده و به شوری ، خشكی، سرمازدگی ، آفت ها و بیماری ها گیاهی مقاوم است و افزون براین یك پنجم ذرت و یك سوم گندم به كود شیمیایی نیازمند است.
وی بیان داشت: پارسال 300 هكتار از اراضی كشاورزی استان فارس به كشت گیاه تریتیكاله اختصاص یافت ، امسال
دو هزار هكتار و این رقم در سال آینده به 20 هزار هكتار افزایش می یابد .
طلعتی ادامه داد: این محصول به صورت دیم ، آبی ، دانه ای و علوفه ای كشت و برداشت می شود و به دلیل این كه كاشت آن به صورت شتوی است ، بیشتربا آب باران رشد می كند و از این رو نیاز آبی كمتری نسبت به سایر زارعت ها دارد.
طلعتی گفت: میانگین تولید تریتیكاله دراستان فارس به صورت دانه ای 5/4 تن و علوفه ای 65 تن درهرهكتار است. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی فارس افزود : قیمت دانه ای تریتیكاله هركیلو 450 تومان و علوفه ای 65 تومان است.
وی بیان داشت: تریتیكاله به دلیل پروتئین بالایی كه دارد با مخلوط گندم ، موجب افزایش كیفیت نان می شود
طلعتی ادامه داد: به دلیل افزایش روزافزون جمعیت جهان وتقاضای جهانی برای غلات ، زراعت تریتیكاله درآینده بخش عمده ای از غذای مصرفی انسان و دام را تامین خواهد كرد.ك/3
679
شيراز- معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي فارس گفت: گياه تريتيكاله در آينده جاي جو، ذرت و تا حدودي گندم را خواهد گرفت.