به گزارش خبرنگار ایرنا، نصب و راهاندازی سامانههای خورشیدی در سالهای اخیر شتاب گرفته و پهنههای وسیعی از مناطق عشایرنشین در این استان به سامانههای تأمین انرژی خورشیدی مجهز شده است.
امسال هم در حالی که توسعه نیروگاههای خورشیدی فارس با هدف حل مشکل ناترازی انرژی در سال ۱۴۰۴ و تولید برق به شیوه سریعتر و مناسبتتر در اولویت مدیران ارشد فارس قرار گرفته مدیرکل امور عشایر فارس هم اعلام کرده که ۴۵۰ سامانه قابل حمل خورشیدی با هدف تولید برق پایدار برای عشایر در حال واگذاری به این قشر است.
عبدالحمید کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: سامانههای خورشیدی قابل حمل با هدف تولید برق برای عشایر کوچنده طراحی شده و عشایر میتوانند این سامانهها را در ییلاق و قشلاق همراه خود داشته باشند.
او ادامه داد: از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ حدود ۲ هزار و ۸۰۰سامانه خورشیدی بین عشایر توزیع شده و امیدواریم با تفاهمنامهای که اخیرا با وزارت نیرو منعقد کردیم بتوانیم این رقم را در آیندهای نزدیک به سه هزار و ۵۰۰سامانه برسانیم.
کریمی هزینه هر سامانه خورشیدی را ۳۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ۱۰درصد آن با آورده عشایر و ۹۰ درصد این اعتبار را دولت تأمین میکند.
او درباره از کار افتادن برخی سامانههای خورشیدی در یکی از مناطق نیریز در سال گذشته و تدابیر برای حل این مشکل گفت: بر اساس تفاهمنامهای که منعقد شده شرکتهایی که تولید و توزیع این سامانهها را بر عهده دارند در هنگام بروز مشکل این سامانهها را پشتیبانی میکنند؛ بدین ترتیب همه ساله بر اساس تقاضای ادارهکل عشایر متخصصان در این زمینه در مناطق مختلف استان مستقر میشوند و پنلهای دچار مشکل را تحویل میگیرند و تعمیر میکنند؛ در حقیقت این پنلهای خورشیدی ضمانت دارند.
عشایر فارس از چهار ایل قشقایی،خمسه،لر ممسنی و بویراحمد و طوایف مستقل تشکیل شده است.
با توجه به سرشماری ثبتی مبنایی سال ۱۳۹۸ مجموع عشایر این استان از ۲۶ هزار و ۸۷۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر تشکیل شده است.
۱۲.۵ درصد جمعیت عشایری کشور در استان فارس زندگی می کنند و این استان به عنوان قطب عشایری کشور محسوب می شود.
نظر شما