۲۵ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۱۶
کد خبر: 80182707
T T
۰ نفر
طرح پزشك خانواده اقدامي اساسي در نظام سلامت است

يزد - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار يزد گفت: يكي از اقدامات اساسي در نظام سلامت اجراي طرح پزشك خانواده است.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، غلامحسین دشتی در معیت مدیران حوزه بهداشت و درمان استان در جمع اصحاب رسانه استان، با اشاره به اینكه سلامت یكی از شاخصهای توسعه و پیشرفت در جامعه امروز محسوب می شود ، پیشگیری از بروز بیماری ها را از مهمترین مزیت های طرح پزشك خانواده برشمرد و گفت: در صورتی كه این طرح به نحو صحیحی انجام شود بخش اعظمی از نگرانی های خانواده ها كاهش می یابد و از طرفی امنیت خاطر افراد جامعه را فراهم می كند.

وی با تأكید بر اینكه زمانی كه در یك فرهنگ و جامعه ، انسان ارزش می یابد حوزه سلامت نمود پیدا می كند ، افزود: موضوع طب و بهداشت در ایران با تمدن كهن ایرانی و اسلامی عجین شده است به طوری كه بسیاری از دانشمندان دینی كشورمان در زمینه طب نیز تخصص داشته‌اند و همین موضوع باعث شده تا ایران اسلامی امروز در این عرصه از پیشتازان جهانی باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد اظهار داشت:با توجه به روحیه خیرخواهانه مردم استان یزد در مسائل پزشكی كمتر مشكل دارد و به عنوان یكی از مراكز برخوردار كشور محسوب می شود .

دشتی درباره تعداد بیمه شدگان استان نیز گفت:هم‌اكنون 774 هزار و 326 نفر از مردم استان یعنی 70درصد جمعیت استان زیرپوشش صندوق تامین اجتماعی هستند.



**تمامی مطالبات مؤسسات طرف قرارداد با تأمین اجتماعی پرداخت شد

مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد نیز در این نشست گفت: این مدیریت در دو بخش بیمه ای و درمان شامل درمان مستقیم و غیرمستقیم خدمات ارایه می دهد.

غلامحسین دهقان افزود: در بخش درمان مستقیم بیمارستان شهدای كارگر با 256تخت ، در حال حاضر ضریب اشغال تخت های این بیمارستان به بالاترین رقم خود در سال های اخیر نزدیك به 86درصد رسیده است.

وی ادامه داد:ارتقا درمانگاه شهرستان های میبد و اردكان و طبس به درمانگاه تخصصی و نیز ارتقا درمانگاه بافق به پلی كلینیك و تكمیل نیروی انسانی این واحدها و همچنین تكمیل كادر نیروی انسانی واحدهای درمانی از اقدامات مهم در افزایش سطح خدمت رسانی است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پرداخت تمامی مطالبات مؤسسات طرف قرارداد تا پایان سال 1390گفت: در روزهای پایانی سال گذشته ،به همت مجموعه مدیریت سازمان تمام مطالبات در بخش درمان غیرمستقیم پرداخت شد .

دهقان درباره وضعیت تجهیزات استان نیز اظهار داشت: تجهیزات تمامی واحدهای درمانی استان یزد طی 30مصوبه سفرهای هیأت مدیره سازمان به استان سال گذشته تكمیل شده است .



**بیش از 44 هزار نفر زیر پوشش ایرانیان هستند

مدیركل بیمه خدمات درمانی استان یزد نیز گفت: 390 هزار و 494 نفر در استان یزد زیرپوشش بیمه خدمات درمانی هستند .

محمد دریجانی افزود: 44 هزار و 440 نفر بیمه ایرانیان هستند كه این افراد زیرپوشش هیچ بیمه ای نیستند.

وی همچنین گفت: بر فعالیت 63مركز بهداشتی، درمانی و روستایی در استان شامل 73نفر پزشك عمومی 57نفر ماما و 63داروخانه نظارت صورت گرفته است.



***ساختمان جدید انتقال خون بزودی بهره برداری می شود

مدیر پایگاه انتقال خون استان یزد نیز گفت: افتتاح واحد ثابت خونگیری آزادشهر، كسب مجوز ارسال پلاسما از دو شركت معتبر خارجی، كسب گواهینامه iso90001:2008، برگزاری كنفرانس های علمی در رابطه با طب انتقال خون از اقدامات مهم این پایگاه است.

سیدعلی خدایی درباره مشكلات این مركز گفت: با وجود نكات مثبت و دستاوردهای خوب انتقال خون ولی اندك مشكلاتی داریم كه یكی مربوط به قدیمی بودن ساختمان مركز است و دیگری به تعداد اندك نیروهای ما مربوط می شود .

وی افزود: ساختمان جدیدی در حال ساخت است كه امیدواریم بزودی به بهره برداری برسد ؛ ولی درباره كادر مركز كه همان تعداد سال 1362و زمان شروع مركز است در حالی كه فعالیت ها چند برابر شده باید تعداد افزایش نیرو داشته باشیم .



*** بیمه خبرنگاران باید بر اساس قانون كار و تأمین اجتماعی باشد

مدیركل تامین اجتماعی استان یزد نیز گفت: هم اكنون اداره كل تامین اجتماعی با 14 واحد اجرایی و 9 شعبه اقماری مشغول فعالیت است و در سال گذشته 383هزار دفترچه در استان تعویض ، تمدید و یا صادر شده است .

حق پرست افزود: 38هزار نفر در یزد مستمری بگیر هستند كه از این تعداد 7 هزار و 811 نفر در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند.

وی ادامه داد: تعداد بیمه شدگان مشمول قانون بیمه های اجتماعی بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار 7هزار و 900 نفر هستند.

مدیركل تامین اجتماعی استان یزد شاخص ضریب پوشش بیمه ای در استان را 71درصد اعلام نمود و افزود:در حال حاضر 764هزار و 326 نفر زیرپوشش هستند كه در این بخش نسبت پشتیبانی یا تعداد بیمه شدگان ما به مستمری بگیران 6/6به یك است .

حق پرست درباره بیمه خبرنگاران نیز اظهار داشت :برابر قانون استفساریه كارهای سخت و زیان آور ،به ازای هر سال سابقه ، 1.5 برابر سابقه محاسبه می شود كه این قانون شامل خبرنگاران نیز می شود منوط به اینكه بیمه این قشر بر اساس قانون كار و تأمین اجتماعی باشد .

وی درباره برخی مشكلات كارگران نیز گفت : بخش عمده ای از مشكلات این قشر زحمتكش ،مربوط به تأمین اجتماعی نمی شود و مشكل تأخیر كارفرما در ارائه به موقع لیست به ما می باشد .



***

رئیس دانشگاه علوم پزشكی یزد نیز گفت: نخستین قطب درمان ناباروری كشور ، دارای 86 رشته تحصیلی، میزبانی شانزدهمین جشنواره قرآنی اساتید و كارمندان دولت در اسفندماه 90، كسب مقام دوم در شانزدهمین جشنواره قرآنی دانشجویان علوم پزشكی كشور دراردیبهشت ماه 90 از افتخارات این دانشگاه است.

میرمحمدی به طرح پزشك خانواده اشاره كرد و گفت: افزایش رضایتمندی مردم از ارائه خدمات، افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، ارتقاء سطح سلامت مردم از مهمترین ویژگی های این طرح است.

وی با اشاره به اینكه تاكنون 400پزشك در این طرح شركت كرده اند ،ادامه داد: در این طرح تمام ارائه خدمات در سطح یك پزشك خانواده اعم از ویزیت، دارو، تزریق و پانسمان رایگان است و مبلغ دو میلیارد تومان در ماه برای پرداخت به پزشكان در نظر گرفته شده است .

رئیس دانشگاه علوم پزشكی یزد با تأكید بر اینكه پزشكان عمومی می توانند 75درصد بیماران را درمان كنند، گفت: در حال حاضر 386 پزشك متخصص، 828پزشك عمومی و 55فوق تخصص داریم كه حدود 90 تا 95درصد آنها یزدی هستند .

میرمحمدی درباره ارائه خدمات به بیماران خاص نیز گفت: در سال گذشته به بیش از 300بیمار خاص خدمات داده شد و 400 پیوند كلیه نیز در استان انجام شد .

وی در پایان درباره پدیده شوم زیرمیزی تأكید كرد : رسانه ها باید با ایجاد پلی میان مردم و دانگاه علوم پزشكی در صورت مشاهده موردی در این خصوص ، ما را در برخورد جدی با متخلفان همراهی نمایند زیرا این قشر معدود ، آبروی تمامی پزشكان را می برند .ك/4

1968