دكتر علی رسولی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود دام زیاد و دامداران فعال در سطح شهرستان تالش خطاب به دامداران منطقه اظهار داشت: تب خونریزی دهنده كریمه كنگو یك بیماری ویروسی مشترك بین انسان و دام است كه در انسان باعث بیماری و مرگ می شود.
وی افزود: ویروس عامل بیماری تب كریمه كنگو از گروه آربو ویروس ها بوده و اولین بار در سال 1944 در شبه جزیره كریمه در شمال دریای سیاه و بعد از آن در سال 1956 در كشور كنگو واقع در آفریقا شناسایی شد و به این دلیل و به خاطر علائم بیماری در انسان ، به نام تب خونریزی دهنده كریمه كنگو معروف شد.
به گفته رسولی، هم اكنون این بیماری در كشورهای؛ عراق، پاكستان، تركیه، افغانستان، ایران، قزاقستان، ازبكستان و عربستان دیده می شود.
وی اضافه كرد: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده كریمه كنگو به وسیله كنه های دامی حمل و تكثیر می شود.
رییس شبكه دامپزشكی تالش بیان كرد: مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو ، گوسفند ، بز ، سگ ، زرافه ، كرگدن و جوجه تیغی را شامل می شود و پرندگان نسبت به این بیماری مقاوم هستند ولی به علت احتمال آلوده بودن به كنه می توانند حامل این بیماری باشند.
رییس شبكه دامپزشكی شهرستان تالش نیش كنه های سخت آلوده ، تماس با ترشحات و ذرات كنه های له شده ، تماس با خون و مواد آلوده كننده دام مبتلای حاوی ویروس ، بافت و ترشحات دام مبتلا در هفته اول ، تماس با خون و ترشحات آلوده افراد مبتلا را از جمله راههای انتقال این بیماری به انسان برشمرد.
وی دامداران، كاركنان كشتارگاه ها، قصاب ها، خانم های خانه دار ، دامپزشكان، پزشكان و پرستاران را از جمله افراد در معرض خطر این بیماری ذكر كرد.
وی در ادامه با اشاره به این كه بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در دام علائم مشخصی ندارد و این امر تشخیص بیماری را مشكل می سازد، افزود: فقط زمانی كه ویروس در خون دام وجود دارد، تب زودگذر و خفیفی ایجاد می كند كه بعد از حدود یك هفته این تب خفیف نیز از بین می رود و از این مرحله به بعد دام برای انسان و كنه ها آلوده كننده نمی باشد.
رییس شبكه دامپزشكی شهرستان تالش علائم این بیماری را در انسان یك دوره كمون دو تا هفت روزه اعلام كرد و یادآور شد: بعد از آن علائم اولیه بیماری كه بسیار مشابه آنفلونزا و شامل درد عضلانی، سوزش چشم و حساسیت به نور، احتمال تهوع و استفراغ و گلو درد ، لكه های قرمز یا بنفش روی پوست و داخل دهان ، خونریزی از روده و بینی و لثه ها و خونریزی مغزی است ، ظاهر شده و در 15 تا 70 درصد موارد منجر به مرگ بیمار می شود.
دكتر رسولی افزود: با توجه به این كه بیماری در دام فاقد علائم درمانگاهی بوده و دامپزشك و دامدار قادر به تشخیص بیماری نیستند ، لذا انجام اقدامات درمانی دامها به هیچ عنوان مقدور نیست ولی در انسان در مراحل اولیه بیماری قابل درمان است.
وی اقدامات و توصیه های بهداشتی جهت كنترل و پیشگیری از بیماری را این گونه عنوان كرد: كسانی كه با دام ، لاشه ، ترشحات و خون دام در تماس هستند می بایست از وسایل ایمنی نظیر لباس كار ، چكمه ، دستكش ، ماسك و عینك استفاده كنند و در صورت وجود زخم در بدن ، از تماس آن با لاشه و ترشحات و خون دام جلوگیری كنند.
وی كشتار دام در كشتارگاه ها و زیر نظر كارشناسان دامپزشكی ، تهیه گوشت از مراكز عرضه معتبر و دارای مهر دامپزشكی ، نگهداری گوشت تازه حداقل 24 ساعت در یخچال قبل از مصرف ، استفاده از دستكش در هنگام خرد كردن گوشت قرمز در منازل ، سمپاشی بدن دام و اماكن دامی با سموم ضد كنه ، پوشش مناسب بدن افراد در معرض خطر به منظور جلوگیری از گزش كنه و خودداری از له كردن كنه ها با انگشت را از جمله راههای پیشگیری از انتقال و آلوده شدن به بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو ذكر كرد.ك3
7106 / 535/ 603
هشدار شبكه دامپزشكي تالش:
مواظب كنه هاي دامي ناقل بيماري تب كريمه كنگو باشيد
۲۵ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۲۵
کد خبر:
80183254
تالش ـ رييس شبكه دامپزشكي شهرستان تالش هشدار داد: تمامي مردم به خصوص دامداران مواظب كنه هاي دامي ناقل بيماري تب كريمه كنگو باشند.