'مرتضی خان احمدی' روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توجه اصلی در تحقیقات كشاورزی كشور بویژه استان اصفهان تمركز بر سازگار كردن كشاورزی با اقلیم خشك است.
وی افزود:از جمله اقدامات مهم و تاثیرگذار در سازگار كردن كشاورزی با اقلیم خشك در استان كه مدت چهارسال است بحران كم آبی را تجربه می كند، پرورش گیاه 'سورگوم' است.
رییس مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی جهاد كشاورزی اصفهان اضافه كرد: برای كشت 'سورگوم علوفه ای' و جایگزین كردن آن با ذرت تاكنون بیش از 60 طرح تحقیقاتی، سه پایان نامه و چند طرح آزمایشی بر روی طیور و نوشخواركنندگان انجام شده است.
به گفته وی،اگر سورگوم علوفه ای به جای ذرت وارد سیكل غذایی دام شود تحول مثبتی در مصرف آب در بخش كشاورزی استان صورت می گیرد.
خان احمدی اضافه كرد: رقم سورگوم'پگاه' از سوی مركز تحقیقات كشاورزی استان اصفهان معرفی شده كه در برابر سورگوم وارداتی كیفیت بهتری دارد و برای خوراك دام نیز مناسب تر است.
به گفته وی، كاشت این رقم سورگوم در سطح وسیع اراضی موجب كاهش 20 درصدی مصرف آب می شود و همچنین این گیاه در برابر خشكی، شوری و آفات گیاهی مقاوم است.
وی خاطرنشان كرد: كاشت این رقم موجب افزایش عملكرد به صورت 70 تن علوفه در هكتار می شود.
وی در باره سایر فعالیت های تحقیقاتی این مركز در راستای سازگاری با اقلیم خشك گفت: مركز تحقیقات كشاورزی اصفهان در سال گذشته به پنج 'اكوتیپ یونجه مقاوم به شوری' در تمام مراحل رشد دست یافت.
وی افزود: این اكوتیپ ها از بین نمونه های بومی به دست آمده است و در زمان حاضر عملیات تكمیلی روی آنها انجام می شود.
خان احمدی، همچنین به دستیابی به اكوتیپ های اسپرس مناسب برای كشت دیم اشاره كرد و گفت: در مناطقی كه در سال بالاتر از 250 میلیمتر بارندگی دارند می توان اسپرس را به صورت دیم كاشت كه با توجه به كم آبی موجود دستاورد مهمی است.
به گزارش ایرنا، اسپرس از جمله گیاهان علفی است كه دارای ارزش چراگاهی بسیار زیاد است.
مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی اصفهان با داشتن10 بخش تحقیقاتی، یكی از مهمترین مراكز تحقیقات كشاورزی كشور محسوب می شود.
ت/7143/1042
اصفهان-رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي جهاد كشاورزي اصفهان گفت: پرورش گياه'سورگوم علوفه اي' روشي براي سازگاري كشاورزي اين استان با اقليم خشك است.