۱۳ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۳۲
کد خبر: 80212417
T T
۰ نفر
نخستين كارخانه بازيافت ظروف يكبار مصرف كشور در مشهد بهره برداري مي شود

مشهد_ مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري مشهد از افتتاح نخستين كارخانه بازيافت ظروف يكبار مصرف كشور با نام پلي استايرن تا بهمن ماه سال جاري در اين شهر خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی شهرداری مشهد،علی نجفی در بازدید شهردار كاظمین از اقدامات سازمان مدیریت پسماند گفت: در راستای تكمیل سازی مجموعه كارخانه بازیافت این شهر تا بهمن ماه سال جاری كارخانه بازیافت پلی استایرن(ظروف یكبار مصرف) به بهره برداری می رسد.

وی به ضرورت بازیافت ظروف یكبار مصرف اشاره كرد و گفت : با توجه به اینكه ظروف یكبار مصرف به طبیعت خسارت زیادی وارد كرده و تجزیه آنها سال ها طول می كشد بازیافت این مواد می تواند در زمینه رفع این معضلات موثر باشد.

وی گفت: بازیافت ظروف یكبار مصرف علاوه بر كمك به رفع آسیب های زیست محیطی می تواند در مواد كامپوزیتی از جمله سپر ماشین استفاده شود.

نجفی ادامه داد:كارخانه بازیافت مذكور پس از بهره برداری قادر است روزانه یك تن ظرف یكبار مصرف را بازیافت نماید.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در خصوص میزان زباله تولیدی در شهر مشهد نیز در این بازدید گفت: این شهر با جمعیت حدود سه میلیون نفربا تولید متوسط روزانه هزار و 700 تا هزار و 900 تن زباله بعد از تهران بیشترین میزان زباله در كشور را داراست.

وی بیان كرد: از این میزان زباله 70 درصد مواد آلی و 30 درصد پسماند خشك می باشند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با اشاره به میزان بازیافت زباله شهر مشهد گفت: در حال حاضر 18/13 درصداز زباله های شهر مشهد بازیافت می شود كه اگر در این حوزه هفت درصد دیگر رشد ایجاد شود بازیافت همه زباله های خشك شهر مشهد محقق خواهد شد.

نجفی در خصوص اقدامات فرهنگی انجام شده در حوزه بازیافت زباله نیز اظهار داشت: در حال حاضر برنامه های فرهنگی و آموزشی زیادی در زمینه تفكیك زباله از مبداء و حفظ محیط زیست در شهر مشهد انجام شده است كه بازخورد خوبی نیز توسط شهروندان مشهدی در پی داشته است.

وی ادامه داد: استفاده از خودوری مخصوص تفكیك زباله از مبدا در سطح شهر، راه اندازی 35 ایستگاه مبادله پسماند خشك و اجرای طرح جمع آوری كاغذ باطله ادارات و دكه های مطبوعاتی از جمله اقدامات انجام شده در حوزه تفكیك زباله از مبدا و جمع آوری پسماند های خشك شهروندان می باشد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با اشاره به جمع آوری پسماند های خشك در مدارس نیز گفت: در حال حاضر روزانه دو تن پسماند خشك به منظور آموزش دانش آموزان در حوزه تفكیك زباله از مبدا از مدارس جمع آوری و در قبال آن هدایایی نیز به دانش آموزان اهدا می شود.

نجفی عنوان كرد: این سازمان آمادگی دارد تا تجارب خود را در عرصه رفت و روب، خدمات شهری و صنایع بازیافتی در اختیار شهر كاظمین قرار دهد.

در ادامه این بازدید شهردار شهر كاظمین نیز خواستار همكاری مشترك و استفاده از تجارب سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد شد.

علی ساجت ظاهر گفت: شهر كاظمین بیش از 500 هزار نفر جمعیت دارد كه با توجه به این تعداد جمعیت روزانه 500 تن زباله از سطح این شهر جمع آوری می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اشتراكات مذهبی و دینی میان شهر كاظمین و مشهد و اقدامات خوبی كه در این شهر انجام شده است شهرداری شهر كاظمین خواستار استفاده از تجربیات شهرداری مشهد و سازمان مدیریت پسماند است.ك/1

7491/659