به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حمید شاه آبادی شب گذشته (سه شنبه) در آیین رونمایی از پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ادبیات نمایشی كه در محل این بنیاد در خیابان استاد شهریار برگزار شد با ابراز خرسندی از به بار نشستن ثمره فعالیت های هشت ماهه در مسیر راه اندازی بنیاد ملی ادبیات نمایشی كشور گفت: دغدغه توجه به مساله تولید آثار نوشتاری در زمینه تولید تئاتر در كشور سالها به عنوان یكی از اصلی ترین كانون های توجه مسوولان و هنرمندان تئاتر كشور مطرح بوده است.
وی ادامه داد: تولید نمایشنامه های كیفی، اصیل و فاخر از جمله اموری است كه بنیان كار تئاتر و ركن اصلی و اساسی این هنر فاخر است كه همواره باید سرمنشاء فعالیت های نمایشی در كشور قرار گیرد اما این مهم در كوران حوادث تئاتری طی دو دهه اخیر از حالت اولویت اول خارج شده بود كه راه اندازی این بنیاد و توجه بنیادین به تولید نمایشنامه بار دیگر می تواند مسیر اعتلای نمایشنامه نویسی در كشور را از یك حركت فردی به یك ساز و كار اجتماعی و ملی تبدیل سازد.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر وجود دغدغه های فراوان در مسیر رشد كیفی هنر نمایش در كشور خاطرنشان كرد: در باب هنر همواره تاكید شده است كه وقتی قلم از نگارش بایستد و زبان از تكلم باز بماند، تازه آغاز زمانی است كه هنر آغاز می شود و وظیفه اصلی هنر انتقال ركن اندیشه ورزی و خرد به بطن جامعه و افراد آن است.
وی ادامه داد: اما طی یكی دو دهه اخیر همواه این پرسش مطرح بوده كه برای هدایت آن اندیشه چه بنیانی در دستگاههای فرهنگی و هنری سازماندهی شده است كه ماندگاری و اعتلای اندیشه هنری و معنوی در كشور را در سازماندهی كند و به طی كردن مسیر صحیح رشد وتوسعه آن یاری رساند.
شاه آبادی با تاكید بر آنكه جهت رسیدن به هدف متعالی رشد و ارتقای نمایشنامه نویسی و تولیدات آثار تئاتری در كشور لازم بود از حركت های مقطعی دوری گزینیم تصریح كرد ساز و كار راه اندازی بنیاد ادبیات نمایشی در حقیقت مهمترین اقدام جهت رها شدن از حركت ها و فعالیت های مقطعی و تمركز ریشه ای و مجدانه بر پیگیری اهداف بزرگ كیفیت گرایی در مسیر توسعه هنر نمایش در كشور به شمار می رود.
وی ادامه داد: بنیاد ادبیات نمایشی با وجود آنكه هنوز بندهایی از اساسنامه اش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب نهایی نرسیده است اما با جدیت كار خود را آغاز كرده است تا نشان دهد در مسیر اهداف خود بسیار جدی و راسخ است و در حقیقت بنا دارد به جایگاه ویژه ای جهت تولید نمایشنامه های بزرگ و ماندگار در بدنه فعالیت های تئاتری كشور دست یابد.
در ادامه این مراسم محمود سالاری مدیر بنیاد ادبیات نمایشی كشور با بیان آنكه تاسیس و راه اندازی این بنیاد در راستای اقدامات معاونت امور هنری وزارت ارشاد جهت آسیب شناسی كارشناسانه در مسیر رشد و توسعه تئاتر كشور صورت پذیرفته است گفت: تولید و ثبت نمایشنامه های نویسندگان یكی از اصلی ترین دغدغه هنرمندان تئاتر كشور بود كه جزو فعالیت های این بنیاد تعریف شده است.
وی ادامه داد: تلاش برای بازیابی، جمع آوری و بازتولید آثار نوشتاری نمایشی از دهه 20 هجری شمسی تا امروز از دیگر برنامه های این بنیاد به شمار می رود كه تلاش هایی نیز تا به امروز صورت گرفته است و تاكنون بیش از 3700 نمایشنامه شناسایی شده است كه برخی از آن آثار هنوز به دست ما نرسیده و امیدواریم كه با پیگیری های در حال انجام به زودی شاهد افتتاح بزرگترین بانك اطلاعاتی نمایشنامه در كشور باشیم.
سالاری مساله ثبت نمایشنامه و حمایت از حقوق مالكیت معنوی نمایشنامه نویسان را از دیگر فعالیت های مهم بنیاد ادبیات نمایشی كشور دانست و گفت: از این پس نویسندگان با ثبت نمایشنامه های خو در سامانه دیجیتالی این بنیاد و دریافت پلاك ثبتی در صورت سرقت آثارشان و یا استفاده بدون مجوز آنها می دانند كه مرجعی قانونی برای احقاق حقوق آنها وجود دارد و همین آرامش ذهنی خود به مدركی جهت ارتقای سطح نمایشنامه نویسی كشور بدل خواهد شد.
مدیر بنیاد ادبیات نمایشی كشور در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره اعضای هیات علمی این بنیاد گفت: درحال حاضر هیات امنای بنیاد ادبیات نمایشی كشور متشكل از حمید شاه آبادی، قادر آشنا مدیر مركز هنرهای نمایشی، سعید كشن فلاح، محمدباقر قهرمانی و علی منتظری فعالیت خود را آغاز كردهاند و به محض به تصویب رسیدن اساسنامه بنیاد این افراد، اعضای هیات علمی بنیاد را معرفی خواهند كرد.
سالاری همچنین از پیشنهاد مدیر مركز هنرهای نمایشی مبنی بر برگزاری بزرگترین جشنواره نمایشنامه نویسی كشور در آینده نزدیك خبر داد و گفت: تا كنون جشنواره ای مختص هنر نمایشنامه نویسی در كشور وجود نداشته است و این طرح جدید با همت قادر آشنا در حال سپری كردن آخرین مقدمات خود است و به زودی فراخوان و نحوه برگزاری آن اعلام خواهد شد.
در این مراسم محمد دشتگلی مشاور هنری معاونت امور هنری ارشاد، محمدمهدی خاتمی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی كشور، محمود فرهنگ مدیر دفتر تئاتر دینی مركز هنرهای نمایشی، رحمت امینی مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری، شهرام كرمی مدیر مركز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نصرالله قادری، مسعود دلخواه، قطب الدین صاقی، مریم معترف، حسن دولت آبادی، اسماعیل خلج وچند تن دیگر از هنرمندان و اصحاب رسانه حضور داشتند.
در انتهای مراسم معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت نمادین پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ادبیات نمایشی كشور به آدرس www.adabiyatnamayeshi.ir را افتتاح كرد و محمود سالاری مدیر این بنیاد به تشریح بخش های مختلف این سامانه اطلاع رسانی پرداخت.
فراهنگ**9266**1588
معاون امور هنري وزير ارشاد:
توجه به نگارش نمايشنامه هاي كيفي بايد در صدر مسير توسعه تئاتر قرار بگيرد
۱۴ تیر ۱۳۹۱، ۸:۴۵
کد خبر:
80213482
تهران - معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سنگ بناي توسعه و اعتلاي تئاتر را توليد نمايشنامه هاي اصيل و تاثيرگذار دانست و بر توجه به نگارش نمايشنامه هاي كيفي و ماندگار در صدر مسير توسعه تئاتر در كشور تاكيد كرد.