دكتر 'علی قاسمی' روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این عمل موفقیت آمیز بر روی كودكی چهار ساله مبتلا به سرطان با درگیری استخوان و مغز استخوان در بیمارستان منتصریه مشهد انجام شد.
وی كه فوق تخصص هماتولوژی و انكولوژی كودكان دانشگاه علوم پزشكی مشهد است، گفت: پیوند مغز استخوان هم اكنون در درمان حدود 50 بیماری مانند انواع سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی و بیماریهای مادرزادی نظیر تالاسمی كاربرد دارد.
دكتر قاسمی كه این عمل را كرده، در ادامه افزود: مغز استخوان به دو روش 'اتولوگوس' از خود فرد بیمار و پیوند ' آلوژن' از فرد دهنده پیوند زده می شود.
این پزشك فوق تخصص هماتولوژی و انكولوژی كودكان با یادآوری این كه مغز استخوان این كودك از خود بیمار و با استفاده از سلولهای بنیادی پیوند زده شد، گفت: استخراج سلول های بنیادی و تزریق آن به بیمار فرآیند هماهنگ و دقیقی دارد.
وی گفت: این كودك مبتلا به سرطان در 25 خرداد ماه امسال، برای پیوند مغز استخوان آماده شد و 40 میلیارد سلول بنیادی در مدت هشت ساعت از طریق خون محیطی از بدن وی استخراج شد و پس از مراحلی، این سلول های بنیادی در چند روز پیش به بدن وی تزریق شد.
به گفته وی، در پیوند مغز استخوان بر روی این كودك 30 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در گروههای انكولوژی و هماتولوژی، جراحی كودكان، گروه بیهوشی و گروه پرستاری همكاری داشتند.
وی در پایان گفت: دانشگاه علوم پزشكی مشهد دومین مركز دانشگاهی در كشور است كه به توانمندی پیوند مغز استخوان دست یافته است و اكنون نیازی به اعزام بیماران به تهران برای این عمل پیوند نیست.
7487/659/330
براي نخستين بار در كشور
مغز استخوان از طريق سلولهاي بنيادي در مشهد پيوند زده شد
۱۴ تیر ۱۳۹۱، ۸:۴۵
کد خبر:
80213483
مشهد- دبير ستاد سلولهاي بنيادي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: براي نخستين بار در كشور مغز استخوان از طريق سلول هاي بنيادي به يك كودك پيوند زده شد.