جشنواره تئاتر عروسكي بازتاب دهنده توانمندي هنر نمايش ايران است

تهران - دبير اجرايي چهاردهمين جشنواره بين المللي تئاتر عروسكي تهران - مبارك، برگزاري اين رويداد و قدرت كيفي و خلاقانه آثار ايراني حاضر در آن را، بازتاب دهنده توانمندي هاي هنر نمايش ايران در صحنه هاي جهاني تئاتر دانست.

'پیمان شریعی' روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با بیان آنكه هنر نمایش عروسكی ایران طی یك دهه اخیر با رشد خیره كننده ای روبرو بوده، افزود: در یك دهه اخیر تمامی گروه های نمایش عروسكی كشور كه در جشنواره های بین المللی شركت كرده اند، توانسته اند نظر مثبت اعضای هیات داوران، هنرمندان و مخاطبان جهانی را به خود جلب كنند و با دستانی پر از افتخار و جوایز بین المللی به كشور بازگشته اند.

وی ادامه داد: كسب چنین موفقیت هایی، اعتبار تئاتر عروسكی ایران و جشنواره بین المللی تئاتر عروسكی تهران - مبارك را در جهان ارتقا داده و اكنون بسیاری از گروه های شناسنامه دار و شناخته شده در تئاتر عروسكی جهان درخواست حضور در این رویداد جهانی را دارند و این نشان دهنده جایگاه رفیع آن در تقویم رخدادهای بین المللی هنر نمایش در جهان است.

دبیر اجرایی جشنواره تئاتر عروسكی، در پاسخ به این پرسش كه با وجود كسر بخشی از بودجه برگزاری جشنواره شاهد افت كیفی در برگزاری آن به خصوص بخش بین المللی این رویداد نبوده اید، گفت: نمایش، هنری است كه همواره با عشق و احساس نمایشگران و هنرمندان، تمامی سختی ها و مشكلات را پشت سر گذاشته است.

وی ادامه داد: در این میان نمایشگران عروسكی با وجود مهجوریت های اینگونه تئاتری، برای رشد و اعتلای هنر عروسكی ایران كه قدمتی به تاریخ تمدن كشور دارد با علاقه ای وصف ناشدنی و تحمل سختی های فراوان، مسیر توسعه و ارتقای نمایش عروسكی ایران را تا به اینجا پیموده اند و وقتی خبر اختصاص یك خانه مستقل به نمایشگران عروسكی از سوی مركز هنرهای نمایشی و معاونت امور هنری به گوش آنها رسید، حاضر شدند بخشی از بودجه تهیه این خانه را با كسری سهمی از بودجه جشنواره تقبل كنند.

شریعتی با تاكید بر این مساله كه اهمیت اختصاص یك خانه و مركز دائمی و مستقل به نمایشگران عروسكی آرزوی دیرینه این هنرمندان بوده كه اكنون در حال تحقق یافتن است ادامه داد: باید بپذیریم كه ظرف بودجه و نقدینگی هنر نمایش در كشور محدود است و هنرمندان و فعالان تئاتری كشور هر چند تقاضای ارتقای این بودجه را دارند اما آموخته اند كه با تمام محدودیت ها، با كمك خلاقیت های هنری، آسیب ها و موانع موجود در راه توسعه تئاتر را از پیش رو بردارند.

دبیر اجرایی جشنواره تئاتر عروسكی تهران - مبارك به رضایت كامل و دور از انتظار گروه های نمایش خارجی حاضر در این رویداد از كیفیت نمایش های ایرانی اشاره كرد و گفت: متاسفانه تبلیغات مناسبی از هنر تئاتر و فعالیت هنرمندان آن در ایران از سوی رسانه های غربی صورت نمی گیرد اما برگزاری چنین جشنواره هایی و حضور گروه های بین المللی، ضمن انتقال صحیح جایگاه هنر و مخاطبان آن به این افراد، در حقیقت آنها را به سفیرانی جهت بازتاب دادن حقیقی فضای فرهنگی و هنری در كشور به جهانیان تبدیل می كند.

چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسكی تهران - مبارك كه به دبیری اردشیر صالح پور از 10 تیر ماه آغاز شد، فردا(پنجشنبه) پایان می یابد.

فراهنگ ** 9266 ** 1071