به گزارش روز یكشنبه ایرنا، پروژه ذخیره سازی گاز سراجه قم با بهره مندی از اعتبارات مهر ماندگار هم اكنون آماده پذیرش، تزریق و برداشت گاز طبیعی است و در آستانه افتتاح قرار دارد.
این مخزن دارای 9 حلقه چاه برای ذخیره گاز است و گاز مازاد مصرفی كشور در این مخزن ذخیره خواهد شد.
طراحی این چاه ها به گونه ای است كه در فصل تابستان 1.5 میلیارد متر مكعب گاز در آنها ذخیره و در 4 ماه فصل سرد سال روزانه 4.5 میلیون متر مكعب گاز از آنها برداشت می شود.
مدیرعامل شركت ذخیره سازی گازطبیعی ایران پیش از این با تاكید بر اهمیت ذخیره سازی گازطبیعی در كشور، از ذخیره سازی 14 میلیارد متر مكعب گاز در مخازن زیر زمینی تا پایان برنامه پنجم توسعه كشور خبر داد.
'مسعود سامی وند' با تاكید بر تكلیف تعیین شده برای این شركت به منظور ذخیره سازی گاز در مخازن زیر زمینی، افزود: بنابراین تكلیف، باید تا پایان برنامه پنجم توسعه، روزانه 130 میلیون مترمكعب گاز (معادل پنج تا 6 فاز پارس جنوبی) برداشت و به شبكه سراسری تزریق شود.
وی با بیان اینكه به طوركلی در دنیا سه نوع مخزن برای ذخیره سازی گاز مناسب تشخیص داده شده است، اظهار كرد: مخازن هیدروكربوری تخلیه شده از گاز یا نفت، آب های زیرزمینی (آكروفر) و گنبدهای نمكی، مخازنی هستند كه ایران هر سه آنها را در اختیار دارد.
به گفته ی سامی وند، سراجه و شوریجه، مخازن هیدرو كربوری هستند كه از قابلیت مناسبی برای ذخیره سازی گاز برخوردارند.
مدیرعامل شركت ذخیره سازی گازطبیعی ایران گفت: این مخازن قابلیت ذخیره سازی نزدیك به هشت میلیارد مترمكعب گاز را دارا هستند و در زمان اوج مصرف می توانند به بخش مهمی از نیازهای كشور پاسخ دهند.
اقتصام**9189**1561
تهران - روزانه 4.5 تا 5 ميليون متر مكعب گاز در مخزن ذخيره سازي سراجه قم تزريق مي شود و تاكنون نزديك به 350 ميليون متر مكعب گاز در اين مخزن ذخيره شده است.