امیر الهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، این مساجد را شامل مساجد جامع سنندج، شیخ محمد باقر، پیرعمر، بابای نقشبند، وزیر، سمیران، خورشید لقاخانم، طاقه گوره و میرزا فرج الله سنندج و مساجد دومناره، تمبر بیگ، شیخ مظهر و تورجان شهرستان سقز ذكر كرد و گفت: این مساجد در طول سال جاری توسط حوزه حفظ و احیاء میراث فرهنگی مورد مرمت و احیاء قرار می گیرند.
وی تصریح كرد: همچنین مسجد جامع و خسروآباد شهرستان بیجار و مساجد جامع شهرستان های دیواندره و بانه نیز در حال مرمت و احیاء هستند.
الهی گفت: كار مرمت اضطراری منزل حیدری صلوات آباد شهرستان بیجار نیز توسط كارشناسان حوزه حفظ و احیاء در حال انجام است.
وی افزود: منزل حیدری یكی از بناهای با ارزش بافت تاریخی قلعه صلوات آباد بیجار محسوب می شود و دارای تزئینات آجری و چوبی و اروسی های زیبایی است كه متاسفانه طی سالیان گذشته بر اثر متروكه ماندن و بی توجهی مالكین در آستانه تخریب قرار گرفته بود.
وی گفت: جهت نجات بخشی این بنا مبلغ 450 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی توسط اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صرف بازسازی و احیاء و مرمت اضطراری این اثر شد.
وی تصریح كرد: كار احیاء و مرمت فضاهای تخریب شده، سبك سازی پشت بام های پوسیده، مرمت تزئینات آجركاری نمای این بنا به اتمام رسیده است تا از تخریب این اثر تاریخی جلوگیری شود.
وی در ادامه از آغاز مرمت و استحكام بخشی عمارت وكیل الملك سنندج خبر داد و گفت: عمارت وكیل الملك یكی از شاخص ترین بناهای تاریخی دوره زندیه و قاجاریه سنندج است كه در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
وی افزود: در این راستا سازمان اقدام به مرمت و استحكام بخشی ضلع شرقی، سبك سازی ایوان ضلع جنوبی، تعویض ستون های ایوان ضلع جنوبی و همچنین استحكام بخشی قسمتهای داخلی بنا كرده است.
وی تصریح كرد: در حال حاضر مبلغ 500 میلیون ریال اعتبار برای مرمت و استحكام بخشی بنا تخصیص داده شده كه تا شش ماه آینده كارهای مرمتی آن به پایان می رسد.
533/7346
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان از آغاز عمليات مرمت و احياء مساجد تاريخي اين استان خبر داد.