۳۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۰:۴۳
کد خبر: 80239515
T T
۰ نفر
واردات 10 قلم كالاي اساسي از پايانه بازرگاني مهران آزاد شد

ايلام - معاون برنامه ريزي استاندار ايلام از آزادسازي واردات 10 قلم كالاي اساسي و ضروري از راه پايانه بازرگاني مهران به كشور براي نخستين بار خبر داد.

'حشمت الله عسگری' در مصاحبه اختصاصی با خبرنگاران ایرنا بیان كرد: این كالاها؛ شامل مرغ، روغن، گوشت قرمز، شكر، كره، گندم، برنج، كنجاله سویا، ذرت و زیتون است كه علاوه بر تامین نیازهای كشور برای رونق بخش بازرگانی خارجی در پایانه مرزی مهران با تعرفه صفر وارد كشور خواهد شد.

وی ادامه داد: بازرگانان و فعالان اقتصادی می توانند بدون هیچ گونه محدودیتی برای ورود این اقلام ضروری اقدام كنند و مسوولان استان مشوق های لازم را در اختیار واردكنندگان كالاهای یاد شده قرار خواهند داد.



*** استان ایلام از طریق خط آهن 'مهران- كوت - كربلا' به عتبات عالیات و شهرهای زیارتی عراق متصل می شود.



معاون برنامه ریزی استاندار ایلام گفت: مذاكره و توافق های نخستین با مسوولان عراقی و استان واسط برای احداث این خط آهن انجام شده است.

وی ادامه داد: ساخت این خط آهن ، افزون بر كوتاهی مسیر و تسهیل در تردد زوار عتبات عالیات عراق و شهرهای زیارتی جمهوری اسلامی ایران، نقش مهمی در افزایش مبادله های بازرگانی و انتقال مسافر و زائر بین دو كشور ایفا می كند.

وی افزود: هزینه ایجاد خط آهن و قطار در این مسیر به سبب وجود دشت های هموار بسیار پایین و از حیث اقتصادی نیز مقرون به

صرفه است.



*** دو بازارچه مرزی جدید در مرزهای ایلام و عراق راه اندازی می شود



معاون برنامه ریزی استاندار ایلام گفت: این استان به سبب موقعیت راهبردی و برخورداری از طولانی ترین مرز مشترك و ارتباط های قومی و فرهنگی با بخش وسیعی از جمعیت عراق، گرانیگاه فعالیت های اقتصادی، فرهنگی با این همسایه است.

عسگری بیان كرد: با توجه به این موقعیت ممتاز، مسوولان ایلام و استان های همسایه عراقی برای راه اندازی دو بازارچه مرزی در مناطق سرحدی استان 'دیالی' در همسایگی شهرستان ایلام و 'میسان' عراق در مجاورت شهرستان دهلران موافقت كردند.

معاون استاندار ایلام ادامه داد: این بازارچه ها در منطقه مرزی 'هلاله شمالی' بخش 'چوار' ایلام و 'چم سری' بخش 'موسیان' شهرستان دهلران در آینده نزدیك احداث خواهد شد.

وی افزود: ایلام با داشتن مرز مشترك با سه استان میسان (به مركزیت العماره)، واسط (به مركزیت كوت) و دیالی (به مركزیت بعقوبه) می تواند نقش مهمی در توسعه روابط بازرگانی، اقتصادی، فرهنگی به ویژه در حوزه گردشگری مذهبی بین جمهوری اسلامی ایران و عراق ایفا كند.

معاون استاندار ایلام یادآور شد: عمده ارتباط های فرهنگی و اقتصادی ایلام با عراق تاكنون در مرزهای استان واسط و مرز بین المللی مهران انجام شده است كه هم در بحث مسافری و هم بازرگانی از فعال ترین مرزهای جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.

عسگری گفت: با توجه به این كه استان واسط به شدت به حكومت مركزی وابسته و منطقه ای غیر برخوردار است، با وجود سرمایه گذاری های كلان استان ایلام در مرز بین المللی مهران، طرف مقابل یعنی مسوولان استان واسط عراق به علت فقر اقتصادی و نداشتن بنیه مالی در نقطه مقابل پایانه مهران در داخل عراق هیچ امكانات و خدماتی به طور دایم ارایه نمی دهند.

معاون برنامه ریزی استاندار ایلام با بیان اینكه اشتراك های فرهنگی، قومی و قبیله ای زیادی میان مردم ایلام و استان دیالی عراق وجود دارد، ادامه داد: با راه اندازی بازارچه هلاله شمالی در مرزهای دیالی عراق ارتباط و مناسبت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم ایلام با این منطقه از عراق گسترش بسیار چشمگیری خواهد یافت.



*** 400 میلیون دلار حجم صادرات كالاهای غیر نفتی از ایلام به عراق

معاون برنامه ریزی استاندار ایلام اعلام كرد: 400 میلیون دلار انواع كالای غیر نفتی سال گذشته از پایانه بازرگانی مهران به كشور عراق صادر شده است.

عسگری گفت: با توافق های انجام گرفته میان مسوولان ایلام و عراق با راه اندازی دو بازارچه مرزی 'چم سری' و 'هلاله شمالی' در سال جاری، حجم و ارزش صادرات كالا به این كشور به چند برابر میزان كنونی افزایش می یابد.

او تاكید كرد: به منظور امنیت بیشتر فعالیت های بازرگانی و تسهیل در مبادله های مرزی استان ایلام مجوزهای قانونی لازم برای راه اندازی شعبه 'بانك ملی' در شهر كوت مركز استان واسط عراق اخذ شده كه بزودی با استقرار این مركز پولی و مالی جمهوری اسلامی ایران در كشور همسایه روابط بازرگانی بین دو كشور توسعه و گسترش قابل توجهی خواهد یافت.

معاون برنامه ریزی استاندار ایلام همچنین از ره گیری و ترانزیت كالا از مرز مهران به عراق و سوریه خبر داد و افزود: این امتیاز ویژه با وجودی كه تنها در اختیار و انحصار پایانه مرزی بین المللی مهران قرار دارد، متاسفانه فعالان تجاری و بخش خصوصی از این ظرفیت در ایلام استفاده نمی كنند كه نیازمند ورود و فعالیت بیشتر بازرگانان به این عرصه است.



*** امضا تفاهم نامه های تجاری با مسوولان عراقی مهم ترین ره آورد همایش استانداران مرزی ایران و عراق است

عسگری گفت: چندین تفاهم نامه و سند توسعه همكاری های اقتصادی و فرهنگی در نشست تازه استانداران استان های مرزی ایران و عراق بین مسوولان ارشد ایلام و استان های همسایه عراقی (میسان، واسط و دیالی) امضا شد.

معاون استاندار ایلام اظهار داشت: با امضا این موافقت نامه ها؛ سطح روابط بازرگانی، اقتصادی و فرهنگی استان با مناطق مرزی عراق به چند برابر افزایش خواهد یافت و امكانات و تاسیسات جدیدی شامل، بازارچه ها، پایانه های مسافری و مكان های تجاری و گردشگری در دو سوی مرزهای دو كشور ایجاد می شود.

عسگری افزود: در نشست مسوولان ارشد ایلام با مقام های عراقی، استانداران 'میسان' و 'دیالی' عراق آمادگی كامل برای صدور كالاهای خود به ایران را اعلام كردند.

وی گفت: استقبال تجار ایرانی از این تفاهم نامه ها رونق و توسعه تجارت و سرمایه گذاری خارجی استان را به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر با ایجاد شعبه بانك های ایرانی در عراق می توان به افزایش امنیت بازرگانی و روانی فعالان مرزی كمك كرد به همین علت مسوولان ایلامی ایجاد و بازگشایی شعبه بانك ملی در شهر كوت عراق را در دستور كار قرار داده اند.

عسگری همچنین برقراری پرواز مستقیم از فرودگاه ایلام به نجف اشرف را یكی دیگر از پیشنهادهای مسوولان استان ایلام به مقام های عراقی در نشست استانداران مرزی دو كشور اعلام كرد و افزود: تمام زیر ساخت ها و امكانات لازم در انجام این پرواز برای انتقال زوار دو كشور به شهرهای زیارتی و مذهبی در فرودگاه شهدای ایلام مهیا است و هیچ گونه مشكلی در این زمینه از ناحیه مسوولان استان ایلام وجود ندارد.

استان ایلام با داشتن 430 كیلومتر مرز مشترك با عراق دارای طولانی ترین مرز در میان استان های سرحدی جمهوری اسلامی ایران با این كشور همسایه است.

پس از فروپاشی رژیم بعثی صدام برای نخستین بار در تاریخ رسمی ایلام و عراق صادرات كالا از پایانه مرزی مهران به این كشور آغاز شد.

نزدیك به 600 میلیون دلار انواع كالای غیرنفتی سالانه از راه پایانه مرزی مهران در 85 كیلومتری جنوب باختری ایلام به عراق صادر می شود.

افزون بر این، روزانه شش هزار زایر ایرانی و عراقی از طریق پایانه مرزی مسافری مهران به شهرهای زیارتی و مكان های مذهبی دو كشور رفت و آمد می كنند. ك/3

565/7177/7169
۰ نفر