۲ مرداد ۱۳۹۱، ۱۷:۳۶
کد خبر: 80243647
T T
۰ نفر
اضافه وزن و چاقي، بارداري را با مشكل روبرو مي سازد

بندرعباس -كارشناس مادران مركز بهداشت استان هرمزگان گفت: اضافه وزن و چاقي يكي از بزرگترين مشكلات بهداشتي و عامل خطر براي بسياري از بيماري هاي دوران بارداري محسوب مي شود.

'آرزو مبارك آبادی' روز دوشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا افزود :طی مطالعات انجام شده در ایران حدود 40 درصد زنان در سنین باروری (34-15) دچار اضافه وزن و چاقی می باشند.

وی ادامه داد:اضافه وزن و چاقی توسط فاكتورهای مختلف، مانند نمایه توده بدنی (BMI) و نسبت دور كمر به دور باسن كه نشان دهنده چاقی شكمی است، تعیین می شود .

وی با اشاره به عوارض چاقی در زنان به ویژه در دوران بارداری، تصریح كرد : در زنان چاق نبود تخمك گذاری، نازایی، ناباروری، سرطان های رحم و سینه بیشتر شایع است.

مبارك آبادی اذعان داشت: چاقی از عوامل بسیار مهم مرگ مادران به دلیل بروز بیشتر ترومبوآلبومینی، عوارض ناشی از بیهوشی و عفونت های رحم پس از عمل سزارین می باشد.

وی خاطرنشان كرد : چاقی مادر با بروز بیشتر ماكروزومی (وزن بیش از چهار كیلوگرم نوزاد در بدو تولد) همراه است و عامل خطر برای بسیاری از بیماری های دوران بارداری از جمله دیابت بارداری، فشارخون بالا و مسمومیت بارداری می باشد.

این كارشناس مامایی تصریح كرد: خانم های باردار دچار اضافه وزن و چاق نباید از رژیم های محدود برای مثال ( رژیم غذایی كه در آن مصرف كربوهیدرات ها مثل نان، برنج، ماكارونی حذف می شود و یا رژیم های غذایی كه در آنها از تمام گروه  های غذایی اصلی یعنی نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزی و میوه، گوشت، حبوبات و تخم مرغ استفاده نمی شود) برای كاهش وزن استفاده كنند.

وی ادامه داد: زنان چاق باردار برای كنترل وزن خود و كاهش آن تحرك كافی از طریق پیاده روی منظم روزانه (مثلا یك ساعت پیاده روی در روز) در صورت نداشتن ممنوعیت پزشكی داشته باشند.ك/3

7198/668