به گزارش ایرنا، 'رجبعلی شیخ زاده' در مراسمی كه به مناسبت روز ملی كارآفرینی در زاهدان برگزار شد، گفت: ترویج فرهنگ كارآفرینی و مهارت آموزی یكی از اقدامات اساسی و بنیادین در كشور است كه باید همه مسوولان به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی بیان كرد: مهارت آموزی، زمینه توسعه كارآفرینی را در كشور فراهم می كند و الگو سازی از جوانان كار آفرین، زمینه ساز توسعه است.
وی اظهار داشت: مهارت آموزی دروازه ورود به اشتغال پایدار است و احیای شیوه استاد- شاگردی می تواند به عنوان راهبرد استراتژیك این حوزه دنبال شود.
معاون استاندار گفت: امروز فرهنگ مهارت آموزی و گسترش آن از مدارس ابتدایی تا سطوح عالی باید به عنوان یك ضرورت جدی در جامعه نگریسته شود.
شیخ زاده با بیان اینكه مهارت آموزی موجب تقویت خودباوری در بین جوانان می شود گفت: نیازسنجی تقاضای بازار كار برای توسعه مهارتها ضروری است و شعار ما می توانیم زمانی محقق می شود كه به خود باوری رسیده باشیم.
وی گفت: آموزش های فنی و حرفه ای و ارتقا و ترویج فرهنگ مهارت آموزی بین جوانان و نوجوانان موجب ایجاد اشتغال مفید و پایدار در جامعه می شود.
وی اظهار داشت: توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای در شرایط كنونی و حساس كشور برای اقتصاد و فرهنگ ایران و شتاب بخشی به فرایند تولید موضوعی حیاتی است، چرا كه توسعه زیرساخت ها و فراهم كردن امكانات برای رونق اقتصادی كشور بدون داشتن نیروی انسانی ماهر و زبده بی فایده است.
وی اظهار داشت: یكی از الزامات رشد و توسعه اقتصادی، وجود نظام آموزش برای كسب مهارتهای لازم از سوی نیروی انسانی است و در این میان آموزشهای فنی و حرفه ای تلفیقی از علم، فن و هنر است كه نقش بسیار مهمی در تامین نیروی انسانی كارآمد دارد.
او گفت: توسعه آموزش های فنی و حرفه ای در سیستان و بلوچستان از زمان سفر رهبر معظم انقلاب به استان و تاكید ایشان بر این مساله آغاز و مصوبات سفرهای استانی هیات دولت به منطقه گسترش این آموزش ها در همه شهرستان ها و حتی ایجاد واحدهای كارآموزی در كشورهای همسایه را باعث شد.
معاون استاندار تاكید كرد: پس از نیازسنجی كامل در زمینه مشاغل مورد نیاز سیستان و بلوچستان، باید كارگاههای فنی و حرفه ای مطابق با نیاز منطقه در تمام شهرستان ها حتی در دورترین روستاها راه اندازی شود تا نوجوانان و جوانان با كسب مهارت در رشته های مختلف جذب بازار كار شده و از رو آوردن به مشاغل كاذب خودداری كنند.
مدیر كل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم كیفیت بخشی به آموزش ها را یكی از اولویت های این نهاد عنوان كرد و افزود: با همكاری دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه علمی- كاربردی استان آموزشهای جدیدی به كارآموزان و دانشجویان ارایه می شود كه مكمل آموزشهای نظری و علوم دانشگاهی است و نقش مهمی در ارتقای كیفی آموزش دارد.
'محمد جهانتیغی' افزود: راه اندازی رشته مهارتی تولید و ساخت پنجره های دوجداره و تربیت نیروهای فنی برای گازكشی خانگی از فعالیت های امسال اداره كل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان است.
وی با تاكید بر ضرورت نهادینه كردن فرهنگ كار در جامعه گفت: با هدف نهادینه كردن فرهنگ كسب و كار طرحی به نام 'مهندسین فردا' در كرمانشاه اجرا شده كه فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان نیز آمادگی خود را برای اجرای این طرح اعلام كرده است.
وی افزود: در این طرح افراد از سنین پیش دبستانی با آموزشهای فنی و حرفه ای آشنا می شوند و تا پایان دوره پیش دانشگاهی در ایام تابستان و اوقات فراغت مدارس در مراكز فنی و حرفه ای در رشته های مختلف مهارت كسب می كنند به طوری كه این گونه افراد پس از پایان تحصیلات دبیرستان خود به مهندسان زبده ای تبدیل می شوند كه توانایی شركت در المپیادها را نیز دارند.
وی اظهار داشت: 170 مركز آموزشی دولتی و غیردولتی در سیستان و بلوچستان كار آموزش جوانان جویای كار را برعهده دارند و شش مركز آموزشی دیگر نیز در مناطق مرزی استان از جمله هیرمند، زابلی، سیب و سوران، جالق، پیشین و دلگان در حال ساخت است كه تا پایان امسال به بهره برداری خواهند رسید.
وی ادامه داد: با هدف توانمندسازی زندانیان و جلوگیری از بازگشت دوباره آنان به زندان، مراكز آموزش فنی و حرفه ای در زندانهای زاهدان و زابل راه اندازی شده است كه طی سال گذشته هزار و 365 نفر در این مراكز، آموزشهای فنی و حرفه ای را فراگرفته اند.
وی اضافه كرد: 95 درصد از زندانیانی كه آموزشهای فنی و حرفه ای را به خوبی فرا گرفته اند پس از آزادی از زندان مشغول به كار شده و دوباره به زندان بازنگشته اند.
مدیر كل آموزش فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان گفت: پارسال 230 میلیارد ریال تسهیلات در بخش مشاغل خانگی به زنان سرپرست خانوار پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا، در پایان این مراسم تعدادی از مربیان، كارشناسان و كارآفرینان حوزه فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان تجلیل شدند./3
7315/7437
معاون استاندار سيستان و بلوچستان بر ترويج فرهنگ مهارت آموزي در جامعه تاكيد كرد
۵ مرداد ۱۳۹۱، ۱۷:۵۴
کد خبر:
80248267
زاهدان – معاون برنامه ريزي استاندار سيستان و بلوچستان بر ترويج فرهنگ كارآفريني و مهارت آموزي در جامعه براي رونق اشتغال و خودكفايي كشور تاكيد كرد.