به گزارش ایرنا؛ حسن صدیقی با اشاره به اینكه در هر هكتار به طور متوسط هزار و 800 كیلو توتون برداشت می شود، گفت: امسال نوع جدیدی تنباكو به اسم ' كی وای' یا ' نراقی ' كشت شده است كه در برابر بعضی از آفات مقاوم است و عملكرد هكتاری آن در سال گذشته دو هزار و 500 كیلو برداشت بوده است.
وی با اشاره به اینكه در آینده نیز قصد داریم به این نوع جدید روی بیاوریم گفت: امسال در حدود 44 روستا بیش از هزار و 470 كشاورز به كشت تنباكو مشغول شده اند.
وی عنوان كرد: بیشترین تنباكو در روستاهای كال و وله ژیر برداشت می شود ولی از لحاظ كیفیت روستاهای سركل و دره تفه بهترین تنباكو را دارند.
به گفته وی شهرستان مریوان در تولید تنباكو در استان در جایگاه اول قرار دارد و در این استان فقط در شهرستان های مریوان و سقز تنباكو كاری انجام می شود كه سقز هم نزدیك 40 هكتار از زمینهایش زیر كشت تنباكو است.
وی با اشاره به اینكه سال گذشته هزار و 800 تن تنباكو در مریوان برداشت شده است گفت: در استان بزرگی مثل مازندران سال گذشته در كل هزار و 600 تن تنباكو برداشت داشته است.
وی گفت: در سال گذشته استان كردستان با وجود مجتمع های بزرگ كه در شمال كشور قرار دارند در تولید تنباكو جایگاه دوم را كسب كرد.
رئیس اداره دخانیات مریوان افزود: شیوه كشت تنباكو در شهرستان مریوان از پنج سال پیش از آن حالت كشت سنتی كه به صورت 'چپوق' بود بیرون آمده است و كشاورزان بیشتر به كشت رقم بارلی روی آورده اند.
صدیقی با بیان اینكه اداره دخانیات مریوان هشت كارشناس دارد كه 44 روستا را پوشش می دهند گفت: كارشناسان ما هر روزه از روستاها بازدید و بر نحوه مراحل تولید تنباكو نظارت می كنند و به كشاورزان آموزش می دهند و برای آنها نیز كلاس برگزار خواهند كرد.
وی با بیان این مطلب كه تنباكو را با قیمت مصوب كه اداره دخانیات كل كشور تعیین می كند از كشاورزان خریداری می كنیم افزود: هر ساله این قیمت ها نیز تغییر می كند یعنی هر سال دو ماه قبل از كشت، قیمت ها توسط شركت دخانیات كشور اعلام می شود.
وی عنوان كرد: شهرستان مریوان یكی از قطب های تولید تنباكو كشور است و در آینده نیز قصد داریم این روند رشد را ادامه داده و بر آن بیفزایم.
وی به بیمه محصول كشاورزان اشاره كرد و گفت: خوشبختانه نزدیك به دو سال است كه با یك شركت بیمه قرارداد بسته ایم تا محصول كشاورزان را بیمه كند كه امسال نیز 130 نفر محصولشان را بیمه كرده اند.
وی افزود: خوشبختانه با تلاش های اداره دخانیات بسیاری از مشكلات كشاورزان حل شده است و كشت تنباكو در مریوان باعث اشتغالزایی و حتی فرهنگ سازی در منطقه شده است.
سال گذشته اداره دخانیات مریوان شش میلیارد و 200 میلیون تومان از كشاورزان تنباكو خریداری كرد كه امسال پیش بینی می شود بیش از هشت میلیارد تومان معادل دو هزار تن توتون از كشاورزان خریداری شود.
7347/533
رشد توليد تنباكو در مريوان
دو هزار تن توتون در مريوان برداشت مي شود
۹ شهریور ۱۳۹۱، ۸:۳۷
کد خبر:
80299846
رئيس اداره دخانيات شهرستان مريوان با اشاره به اينكه هزار و 80 هكتار از زمين هاي شهرستان مريوان در سال جاري زير كشت تنباكو رفته است گفت: پيش بيني مي شود دو هزار تن تنباكو امسال برداشت شود.