فوق تخصص هماتولوژی و انكولوژی كودكان و سرپرست تیم عمل جراحی این كودك روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این عمل پیوند كه نخستین عمل در نوع خود در شمال شرق كشور به شمار می رود، سلول های بنیادی مورد نیاز این بیمار مبتلا به سرطان خون از نوع (ALL) كه دچار عود مجدد و درگیری مغز استخوان شده بود از برادر دو ساله اش گرفته شد.
دكتر'علی قاسمی' در زمینه مراحل انجام این عمل گفت: پس از دریافت سلول های بنیادی خون ساز از فرد دهنده، 27 میلیارد و 200 میلیون سلول بنیادی خون ساز به بیمار تزریق شد.
دبیر ستاد سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار داشت: هنگامی كه بیمار مبتلا به سرطان خون بویژه كودكان دچار عود بیماری می شوند، پیوند مغز استخوان بهترین روش درمانی به شمار می رود كه به تشخیص پزشك به دو روش اتولوگ (از خود بیمار) و پیوند آلوژن (از فرد دهنده) انجام می شود.
این پزشك فوق تخصص هماتولوژی و انكولوژی كودكان گفت: پیوند مغز استخوان تنها روش درمانی قطعی موجود برای بیماران تالاسمی و بسیاری از سرطان های خون است.
وی افزود: پیش از این بیمارانی كه نیازمند پیوند مغز استخوان بودند برای درمان به تهران اعزام می شدند كه این امر مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار بود.
وی اظهار داشت: انجام پیوند مغز استخوان در ایران از حدود 20 سال پیش برای اولین بار در تهران انجام شد كه هم اكنون دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز توانمندی پیوند مغز استخوان را داراست./2
7487/664/330
پيوند مغز استخوان با استفاده از سلول هاي بنيادي در مشهد انجام شد
۱۳ شهریور ۱۳۹۱، ۱۴:۵۳
کد خبر:
80306529
مشهد - پيوند مغز استخوان با استفاده از سلول هاي بنيادي فرد دهنده (آلوژن) بر روي يك دختر 10 ساله مبتلا به سرطان خون در بيمارستان تخصصي پيوند و دياليز منتصريه مشهد با موفقيت انجام شد.