۱۵ شهریور ۱۳۹۱، ۱۳:۱۹
کد خبر: 80310034
T T
۰ نفر
كار مرمت و بازسازي فضاي زيرين مسجد جامع كاشان آغاز شد

كاشان- سرپرست اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان از آغاز كار خاكبرداري، مرمت، بازسازي و حفاظتي فضاي زيرين مسجد جامع تاريخي اين شهر خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی وصنایع دستی و گردشگری 'حسین یزدان مهر' با تاكید بر اهمیت مسجد جامع كاشان گفت: این مسجد در زمینه های تاریخی، معماری، باستان شناسی سال گذشته مورد بررسی و لزوم مرمت و حفاظت آن بخصوص فضاهای زیرین شبستان اصلی مورد توجه قرار گرفت.

وی، هدف از عملیات مرمتی زیرین شبستان مسجد جامع را حفاظت بخش های آسیب دیده و استحكام بخشی قدیمی ترین دیواره باقی مانده از مسجد و فراهم كردن بازدید متخصصان و پژوهشگران از این مجموعه بی نظیر ذكر كرد و افزود: 500 میلیون ریال برای این طرح اختصاص یافته است.

به گفته وی، بررسی های اولیه و آواربرداری انجام شده بیانگر آن است كه وسعت و گستردگی این فضاها بیش از شبستان اصلی فوقانی بوده و مطالعات اولیه نیز نشان می دهد مرمت و استحكام بخشی این فضاها در دوره های مختلف بوده است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كاشان اظهار داشت: كاربری اصلی فضاهای یاد شده و چگونگی آنها نیاز به اتمام مطالعات و بررسی های در حال انجام است.

یزدان مهر خاطر نشان كرد: اتمام این مطالعات راهگشای دوره بندی تاریخی مسجد جامع (مراحل شكل یابی) و مرمت های دوره ای آن است.

وی تصریح كرد: همچنین مستند نگاری های گچبری بدست آمده كمك مهمی در بازسازی محراب تاریخی مسجد جامع در آینده نزدیك خواهد كرد.

مسجد جامع كاشان كه در مركز شهر كاشان در مجاورت بازار تاریخی واقع و از معدود آثار تاریخی بر جای مانده از دوران 'سلجوقی' به به عنوان كهنسال ترین بنای اسلامی شهر هفت هزار ساله كاشان شناخته می شود..

این مسجد دارای گنبد آجری با مقصوره و ایوان مرتفع، صحن وسیع و حوضخانه ای در وسط مسجد، سه شبستان بزرگ، دیواره نقاشی گچی، محراب گچبری و تزیینات ارزشمندش این بنای مذهبی تاریخی را در زمره مساجد جامع منحصر به فرد كشور قرار داده است.

مسجد جامع كاشان بر روی بنایی كهنسال تر پایه گذاری شده كه به عقیده برخی كارشناسان قدمت آن مربوط به قبل اسلام بوده است..

با توجه به كشف كوره های پخت سفال در زیر شبستان های این مسجد قدمت اولیه این بنای ارزشمند را به قرون اولیه اسلام نشان می دهد اما در لایه برداری های چند سال گذشته از گچ بری های محراب عصر سلجوقی این مسجد تزییناتی مربوط به دوره 'آل بویه' كشف و شناسایی شده است.

قدیمی ترین كتبیه ای كه در این مسجد جامع كاشان وجود دارد مربوط به تاریخ 466 هجری قمری است كه بر روی مناره این مسجد نقش بسته كه این امر باعث شده كه مناره را سومین مناره تاریخ دار مساجد كشور معرفی كند.

1724/562