به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'سیدمحمود فاطمی عقدا' روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، نقش كارگران غیرماهر و فصلی در كاهش كیفیت ساخت و ساز را بسیار موثر دانست و افزود: هم اكنون صنعت ساختمان با مشكل كارگران فصلی مواجه است كه یكی از راه های حل این مشكل ساماندهی نیروی كار در این صنعت است.
وی با بیان اینكه شركت های انبوه ساز باید دارای نیروهای ثابت باشند تا امكان سرمایه گذاری برای آموزش آنها وجود داشته باشد، اظهار داشت: باید به سمت شكل گیری شركت هایی حركت كرد تا در بحث ارایه خدمات ساختمانی فعالیت داشته باشند و پیمانكاران ساختمانی در صورت نیاز به كارگر، به این مجموعه ها مراجعه كنند.
فاطمی عقدا سپس تصریح كرد: طرح شكل گیری شركت های خصوصی در راستای ارایه خدمات ساختمانی را مدتها پیش مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی پیشنهاد داد، اما تاكنون اجرایی نشد، ضمن اینكه این مركز همچنان براین باور است تا نیروهای صنعت ساختمان ساماندهی و تابع یك نظام مشخص نشوند، امكان اجرای طرح ارتقای نیروی كار وجود ندارد.
وی با درخواست از انبوه سازان به منظور پیگیری جدی طرح ارتقای فنی كارگران ساختمانی گفت: بخش اعظم نیروی كار در اختیار انبوه سازان است و چنانچه این مجموعه طرح ارتقای فنی كارگران را پیگیری كند، بخش قابل توجهی از مشكل به كارگیری كارگران غیرماهر در صنعت ساختمان حل خواهد شد.
** نوسانات بازار ارز باید كمترین تاثیر را در صنعت ساختمان داشته باشد
رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی در خصوص تاثیرات نوسانات بازار ارز و محدودیت های بین المللی، بر صنعت ساختمان گفت: حدود 80 درصد مصالح و اجزای ساختمان در داخل تولید می شوند و بنابراین نباید افزایش قیمت ارز و همچنین محدودیتهای بین المللی در قیمت ساختمان تاثیر داشته باشد.
فاطمی عقدا افزود: اگرچه تورم سالیانه و همچنین افزایش قیمت ها با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها بر قیمت ساختمان تاثیر دارد،اما نسبت دادن افزایش قیمت های مسكن به بازار ارز و تحریم ها ناشی از تلاش سودجویان و دلالان است كه باید با آنها برخورد كرد.
وی افزود: دستگاه های نظارتی نباید اجازه دهند كه دلالان از این وضعیت سوء استفاده كنند چرا كه افزایش قیمت ارز و وجود تحریم ها هیچ ارتباطی با افزایش قیمت مسكن ندارد.
رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی همچنین اضافه كرد: این مركز بدنبال ارایه راهكارهایی مبنی بر سبك سازی و جلوگیری از پرت مصالح و استفاده از سیستم های نوین و ارزان سازی است كه این روشها تاثیر مثبتی بر قیمت تمام شده مسكن دارد.
** افزایش 30 درصدی قیمت تمام شده مسكن طی شش ماهه گذشته
در ادامه این نشست، رییس كانون سراسری انبوه سازان ایران با بیان اینكه قیمت تمام شده مسكن در شش ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 30 درصد افزایش یافته است، گفت: قیمت تمام شده ساخت هر مترمربع مسكن در كشور بستگی به موارد زیادی در ساخت و ساز دارد اما حداقل از مترمربعی حدود 500 هزار تومان شروع می شود و حداكثر به یك میلیون و 200 هزار تومان می رسد.
'ایرج رهبر' با تاكید براینكه به منظور نظارت بر قیمت مسكن باید عرضه و تقاضا را كنترل كرد، افزود: قیمت تمام شده مسكن به اجزای تشكیل دهنده ساختمان بستگی دارد كه قیمت هركدام از این اجزا افزایش یابد به طور قطع در افزایش قیمت تمام شده مسكن نیز تاثیر می گذارد.
وی سپس در مورد قیمت تمام شده هر مترمربع طرح مسكن مهر نیز گفت: قیمت مسكن مهر نیز حدود 10 درصد افزایش یافته و قیمت تمام شده آن از 300 هزار تومان به 330 هزار تومان در هر مترمربع رسیده است اما در این سطح از قیمت نیز دولت متعهد شده مصالح مورد نیاز را تامین و تسهیلات در اختیار این طرح بگذارد.
** مسایل حقوقی، بیشترین مشكلات فراروی صنعت ساختمان
رییس كانون سراسری انبوه سازان كشور در ادامه بیشترین مشكلات در صنعت ساختمان را از نظر حقوقی و مسایل حاشیه آن دانست و گفت: مسایل حقوقی در فرایند ساخت و ساز شامل قبل از اجرا مربوط به عقد قرارداد، در حین اجرا مربوط به اجرای مقررات ملی ساختمان و پس از ساخت نیز مربوط به حقوق خریداران است. مسایل و مشكلات حقوقی در این سه مرحله خیلی ملموس است.
رهبر با تاكید براینكه سازندگان ساختمان باید تاییدیه صلاحیت از وزارت راه و شهرسازی داشته باشند، اظهار داشت: باید اخذ این صلاحیت را برای تمام سازندگان ساختمان اجباری كرد، به گونه ای كه هر فرد سازنده باید خود صلاحیت ساخت و ساز را داشته باشد یا یك فرد متخصص و ماهر را در فرایند ساخت و ساز به كار گیرد.
اقتصام ** 1574 **1561
رييس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي:
صنعت ساخت و ساز از وجود كارگران فصلي رنج مي برد
۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۴:۴۰
کد خبر:
80338322
تهران - رييس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي گفت: وجود نيروهاي كارگر غيرماهر و فصلي در صنعت ساختمان هم اكنون به يك معضل تبديل شده است و تا اين معضل حل نشود، نمي توان اميدوار بود صنعت آنطور كه بايد و شايد توليدات خوبي داشته باشد.