'سعید شهلاپور' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا،مجسمه های شهری را هویت بخش شهرها دانست و افزود:مجسمه ها علاوه بر زیبای شهر،می توانند با نمایش نمادهای ملی ،مذهبی و هنری كشور با هویت بخشی آنها را ماندگار كنند.
وی گسترش هنر مجسمه سازی را منوط به افزایش هنرمندان مجسمه ساز دانست و یادآور شد:اگر در سال 10 كلان شهر،10مجسمه شهری نیاز داشته باشند،ما در سال به 100 مجسمه نیازداریم در حالیكه تعداد هنرمندان حرفه ای و متخصص این هنر متناسب با این نیاز نبود.
مدرس رشته مجسمهسازی،با بیان اینكه طی سال های گذشته تعداد هنرمندان مجسه ساز افزایش یافته است، یادآورشد:مجسمه سازی با سایررشته های هنری متفاوت است. در واقع شاید هنرمند سالی چند اثر برای مجموعه شخصی خود یا نمایشگاه هنری اثر خلق كنند،اما درواقع این رشته مبتنی بر سفارش كار است.
داور چهارمین سمپوزیوم مجسمه سازی، نهادهای دولتی وشهرداری ها را دارای بیشترین نقش برای سفارش كار به مجسمه سازان دانست و گفت:مجسمه با ورود به فضای شهری می تواند هویت فرهنگی شهرها را شكل دهد.
شهلاپور به برگزاری سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران اشاره كرد و گفت:برگزاری رقابت های هنری از این دست می تواند پاسخی مناسب به هجمه دشمنانی باشد كه با تبلیغات منفی قصد تخریب چهره ایران را دارند.به عنوان نمونه وقتی مجسمه سازان خارجی برای حضور در این رقابت به ایران آمدند،از تصویر جدیدی كه در مقابل دیدگانشان از تهران و ایران شكل گرفته سخن گفته اند.
وی اظهارامیدواری كرد كه دوسالانه و سمپوزیوم مجسمه سازی از چنان كیفیت و رشدی برخوردار شود،كه در آینده هنرمندان دنیا همانند دوسالانه ونیز آرزوی حضور در این رقابت را داشته باشند.
به گفته این هنرمند پیشكسوت، با برگزاری رویدادهایی از این دست كه امكان حضور اقشار مختلف مردم در حین برگزاری آن فراهم است،علاقمندان می توانند ضمن آشنایی با فعالان این رشته هنری،با شیوه ساخت یك مجسمه از نزدیك آشنا شوند.
این استاد دانشگاه با بیان اینكه هنر مجسمه سازی با برگزاری این سمپوزیوم ها وارد آگاهی مردم می شود،ادامه داد:در نتیجه این اتفاق،تقاضا از سوی مردم برای فراگیری این هنر افزایش خواهد یافت.
فراهنگ**9173**
عضو هيات رييسه انجمن مجسمه سازان:
ايران مي تواند به قلب مجسمه سازي دنيا تبديل شود
۱۵ مهر ۱۳۹۱، ۷:۴۶
کد خبر:
80356590
تهران- عضو هيات رييسه انجمن مجسمه سازان گفت:با وجود اينكه اين رشته هنري در ايران چندان سابقه طولاني ندارد،اما به خاطر فراواني و تنوع موضوع ساخت مجسمه و با تربيت نيروي متخصص مي تواند به قلب مجسمه سازي دنيا تبديل شد.