به گزارش ایرنا، محمدی زاده عصر چهارشنبه در یازدهمین كنفرانس بین المللی كنوانسیون تنوع زیستی در شهر حیدرآباد هند با قدردانی از دولت هند برای میزبانی این اجلاس مهم بین المللی و دبیرخانۀ كنوانسیون تنوع زیستی برای سازماندهی عالی یازدهمین كنفرانس متعهدین افزود: اكنون 18 سال است كه از اجرایی شدن این كنوانسیون می گذرد و طی این مدت، جامعۀ جهانی گام های مهمی را در راستای ایجاد دركی مشترك از تهدیدهای موجود برای تنوع زیستی در كرۀ زمین در زمینه های مختلف اعم از كشاورزی، جنگل ها، آب های داخلی، دریاها و كوهستان ها برداشته است.
وی گفت: از طریق حمایت مداوم اعضا و سازمان های عضو، كنوانسیون تنوع زیستی می تواند این امید را به جهان بدهد كه اقدامات جمعی ما در حال منتهی شدن به تغییرات مورد نظر است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران گفت: جهان هم اكنون در یك برهه حساس قرار دارد كه از یك طرف باید برای حل چالش های جدی زیست محیطی جهان راهكاری بیندیشد و از طرف دیگر مسیری را برای مدل توسعه آینده تعیین نماید تا فشار كمتری بر زیست بومها وارد نماید.
وی افزود: تمام كشورهای جهان برای برآورده ساختن نیازهای اجتماعی- اقتصادی و زیست محیطی خود با چالش های متعددی مواجه هستند، اما ظرفیت های آنها با یكدیگر تفاوت قابل ملاحظه ای دارد و برای توفیق در نجات تنوع زیستی، باید در زمینۀ اهداف توسعه پایدار نظیر رشد اقتصادی و سلامت عمومی، راهكارهای مؤثر و مناسبی اتخاذ گردد.
محمدی زاده افزود: اراده جمهوری اسلامی ایران پیشرفت كشور در راستای اهداف كنوانسیون تنوع زیستی است و دولت با پذیرش مسوولیت و تدوین راهبردهای اجرایی مورد نیاز برای نهادهای ملی ضمن تبادل نظر با سایر ذینفعان و تكیه بر ظرفیت های ملی، در حفاظت محیط زیست جدی و به همین دلیل است كه بسیاری از چالش های ما در حال تبدیل شدن به فرصت هستند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران گفت: بدون شك توفیق بیشتر ما در گروی ارزیابی جامع، صادقانه و سازنده و تلاش مجدانه برای حركت جمعی به سمت دستیابی به یك راه حل جهانشمول برای متوقف كردن روند تخریب تنوع زیستی، كاهش تغییر اقلیم و مقابله با بیابانزایی خواهد بود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران طرح های متعددی برای حفاظت از تنوع زیستی دارد و تا به حال طرح های كلان زیادی را نیز در این زمینه به انجام رسانیده است.
ایران با حفاظت از بیش از 17 میلیون هكتار از اراضی خود كه تقریباً 11 درصد مساحت كشور را تشكیل می دهد، سرمایه گذاری های كلانی را برای كاهش فشار بر تنوع زیستی انجام داده است.
وی گفت: اگرچه در طی نیم قرن اخیر، دو گربه سان باشكوه یعنی شیر ایرانی و ببر مازندران را در ایران از دست داده ایم و از حدود یك دهه قبل جمعیت یوزپلنگ آسیایی نیز در ایران در خطر انقراض قرار داشت، اما امروز وجود جمعیتی بالغ بر 50 قلاده در ایران گزارش شده كه البته هنوز تا جمعیت پایدار فاصله زیادی دارد، اما برای افزایش امیدواری ما به موفقیت حفاظت از حیات وحش كفایت می كند.
معاون رییس جمهوری گفت: ایران به عنوان زادگاه كنوانسیون رامسر جهت حفاظت از برخی از ارزشمندترین منابع زیست محیطی خود، مدلی را برای مدیریت یكپارچۀ زیست بومی تهیه كرده كه در سه تالاب نمونه با مشاركت ذی نفعان متعدد اجرا شده و به 50 تالاب دیگر در سطح كشور نیز تعمیم داده خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر دستاوردهای قابل توجه سازمانی در سطوح ملی و استانی ، ایران به منظور كاهش فشار بر منابع آبی از برخی طرح های ابتكاری خرد در روستاها و جوامع اطراف تالاب ها نیز پشتیبانی كرده كه از آن جمله می توان به فعالیت های مرتبط با كشاورزی پایدار و اقدامات روستا محور برای حفاظت از گونه ها از طریق سازمان های مردم نهاد غیر دولتی اشاره كرد.
محمدی زاده ادامه داد: ایران همچنین از شكل گیری ساز و كار بین الدولی تنوع زیستی و خدمات زیست بومی (IPBES) استقبال می كند و ما در پی اجرایی شدن اقدامات آن در اسرع وقت هستیم.
ما بر این باوریم كه این ساز و كار می تواند از ظرفیت عمدهای برای حفاظت و بهره برداری پایدار از تنوع زیستی و اجرای كنوانسیون تنوع زیستی برخوردار باشد. ما بر این باوریم كه دسترسی آزاد به داده ها و اطلاعات تنوع زیستی، تدوین و به كارگیری شاخص های مشترك، گزارش دهی یكپارچه به معاهدات چند جانبه زیست محیطی، به ویژه در ارتباط با تنوع زیستی و نیز معاهدات موسوم به ریو، نقش مهمی را در این زمینه ایفا خواهند كرد.
وی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران از همۀ كسانی كه برای ایجاد و پاسداری از معاهدات زیست محیطی تلاش كردهاند، قدردانی و در عین حال حمایت فعالانه و صمیمانۀ خود از اهداف كنوانسیون تنوع زیستی را ابراز می نماید.
یازدهمین همایش بین المللی تنوع زیستی در حیدرآباد هند كه از 17 مهر با جلسات كارشناسی آغاز به كار كرده و تا 28 مهرماه ادامه دارد، امروز چهارشنبه در بخش وزرا و روسای سازمان های محیط زیست كشورها آغاز به كار كرد.
این همایش در حیدرآباد مركز ایالت آندراپرادش هند در سطح وزرا و روسای سازمان های محیط زیست كشور ها از امروز به مدت سه روز ادامه خواهد یافت و معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست كشور به نمایندگی از ایران در این همایش حضور دارد.
در این كنفرانس، علاوه بر مسوولان هندی و دیگر كشورهای خارجی، 'آچیم استینر' دبیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل، 'براسیلو فردیرا دسوزا' دبیر اجرایی كنوانسیون تنوع زیستی و جمعی دیگر از مقام های مسئول حضور دارند.
شركت كنندگان در همایش تنوع زیستی سازمان ملل متحد در شهر حیدرآباد با تمركز بر 20 هدف، درباره برنامه های راهبردی تنوع زیستی از 2011 تا 2020 گفت و گو می كنند.
این نشست توجه ویژه ای نیز به شرایط تنوع زیستی در اقیانوس های جهان خواهد داشت.
بیش از یكصد كشور در یازدهمین همایش تنوع زیستی حضور دارند.
آساق**589**1500**1368**
معاون رييس جمهوري در كنفرانس بين المللي تنوع زيستي:
جهان با چالش انكارناپذيري در زمينۀ حفاظت از تنوع زيستي مواجه است
۲۶ مهر ۱۳۹۱، ۲۳:۲۰
کد خبر:
80375764
دهلي نو- 'محمدجواد محمدي زاده' معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست جمهوري اسلامي ايران گفت: جهان با چالش انكار ناپذيري در زمينۀ حفاظت از تنوع زيستي مواجه است، چالشي كه به تك تك ما مربوط مي شود.