۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۴۱
کد خبر: 80393176
T T
۰ نفر
زنان با ترك سيگار پيش ازسن چهل سالگي 10سال بيشتر عمرمي كنند

تهران- محققان به تازگي دريافته اند كه زنان در صورتي كه سيگار را پيش از سن چهل سالگي ترك كنند،‌ 10 سال بيشتر از افراد سيگاري عمر خواهند كرد.

به گزارش روزنامه فیگارو، محققان انگلیسی برای بررسی این موضوع بر روی یك میلیون زن سیگاری كه پیش از رسیدن به سن چهل سالگی سیگار را ترك كرده بودند ،‌ تحقیقی انجام داده اند.

بر اساس نتایج این تحقیق، زنانی كه پیش از سن چهل سالگی سیگار را ترك می كنند، می توانند امیدوار باشند كه 10 سال بیشتر از كسانی كه به سیگار كشیدن ادامه می دهند، زندگی كنند. حتی اگر امید به زندگی در این افراد،‌ كمتر از كسانی باشد كه هرگز سیگار نكشیده اند.

این مطالعه كه در مجله پزشكی انگلیسی 'لنست' منتشر شده است،‌ بر روی بیش از یك میلیون زن انگلیسی 50 تا 65 ساله انجام شد. این زنان بین سال های 1996 و 2001 انتخاب شده بودند . شیوه زندگی و وضعیت سلامت این زنان تا سال 2011 مورد بررسی قرار گرفت.

20 درصد این افراد سیگاری بودند، 28 درصد آنها در گذشته افراد سیگاری بودند و 52 درصد باقی مانده هرگز سیگار نكشیده بودند.

این نتایج نشان داد كه افراد سیگاری به طور متوسط ​​11 سال كمتر از كسانی كه هرگز سیگار نكشیده بودند، زندگی می كنند. همچنین خطر مرگ و میر پیش از سن 70 سالگی برای سیگاری ها 24 درصد و برای افراد غیرسیگاری 9 درصد است.

محققان انگلیسی در این تحقیق به طور خاص بر روی زنانی كه سیگار را در سنین مختلف زندگی ترك كرده بودند، متمركز شدند.

آنها دریافتند كه در صورت توقف سیگار كشیدن پیش از سن چهل سالگی زنان می توانند 9 سال بیشتر زندگی كنند و اگر پیش از 35 سالگی سیگار را ترك كنند، 10 سال بیشتر زندگی خواهند كرد.

به گفته 'ریچارد پیتو' از دانشگاه آكسفورد و یكی از نویسندگان این مطالعه، زنانی كه سیگار را در سنین میانی ترك می كنند به طور متوسط 10 سال بیشتر زندگی می كنند.

البته این نتایج به این معنا نیست كه زنان می توانند بدون خطر تا سن چهل سالگی سیگار بكشند و سپس آن را ترك كنند چراكه احتمال مرگ و میر آنها در دهه های بعدی زندگیشان 20 درصد بیشتر از كسانی خواهد بود كه هرگز سیگار نكشیده اند.

به احتمال زیاد مرگ زودرس زنان سیگاری بیشتر به علت سرطان ریه و بیماری های تنفسی مزمن و همچنین بیماری های قلبی و عروقی رخ می دهد.

این احتمال نسبت به تعداد سیگارهایی كه فرد روزانه مصرف می كند و سن شروع به سیگار كشیدن در زنان افزایش می یابد؛ كسانی كه پیش از سن 15 سالگی سیگار كشیدن را آغاز كرده اند، بیشتر در معرض خطر به ویژه خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.

علمی(6) 1834**1581
۰ نفر