برنامه هاي بومي و محلي ، معرف آداب و سنن مردم مازندران است

نوشهر- نماينده مردم نوشهرو چالوس درمجلس شوراي اسلامي گفت : برنامه هاي بومي و محلي معرف آداب ، سنن و فرهنگ مازندران است و بايد در تمامي فصول سال در همه نقاط استان اجرا شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، ' قاسم احمدی ' یكشنبه شب در آیینی كه به مناسبت بزرگداشت روز مازندران در محل آموزشگاه شهید ' همافر ' مرزن آباد چالوس برگزار شد ، افزود : امروز آشكارا همگان می دانند كه بسیاری از آداب و سنن این منطقه كه مبین هویت ملی و فرهنگ منطقه است روز به روز در حال فراموشی است.

وی از مرزن آباد به عنوان نقطه اوج مكتب تشیع و برقراری حكومت علویان یاد و از همكاری مسوولان نهادهای مرتبط بویژه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران دراجرای این برنامه ها قدردانی كرد.

' سیدقدیر رضایی ' ، فرماندارچالوس نیز گفت : تاریخ گواهی می دهد كه به واسطه این كه این خطه خاستگاه مكتب تشیع بوده است ، مردم این دیار نیز به علوی بودنشان شهرت پیدا كرده اند.

وی با اشاره به دیدگاه های رهبر معظم انقلاب مبنی بر آن كه چالوس قدمگاه 21 هزار شهید گیلان و مازندران است ، افزود : بنا بر این بر اساس منویات ولی امر مسلمین این منطقه از یك جایگاه و ویژگی خاصی برخوردار است.

او ادامه داد : امروز اگر رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان می فرمایند مردم مازندران در برابر زیاده خواهی و استكبارستیزی حاكمان وقت و دشمنان ایستادگی كرده اند در حقیقت این پایمردی و شجاعت آنان مربوط به گذشته های تاریخی این استان بوده است.

رضایی از همكاری همه جانبه مسوولان نهادهای مرتبط در برگزاری آیین ویژه روز مازندران در چالوس قدردانی كرد.

چهاردهم آبان كه سالروز تشكیل نخستین حكومت شیعی ایران در تبرستان است به نام روز مازندران نامگذاری شده است.

جشن بزرگداشت مازندران هم به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سایر نهادهای مرتبط با برپایی 20 غرفه از جمله صنایع دستی ، گلیم بافی ، منبت كاری و پخت انواع غذاهای محلی در مرزن آبان چالوس برگزار شد.

مولودی خوانی و پخش موسیقی زنده سنتی از دیگر برنامه های این آیین بود.ك/2

624/1654