به گزارش خبرنگار ایرنا، در این روز مردمان این دیار در سال ۲۵۰ هجری قمری نخستین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند. این قوم در روز خجسته عید سعید فطر سال ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نوشهر نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز، سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند.
این روز سرآغاز بیعت مردم این استان با حسن بن زید علوی بنیان گذار نخستین حکومت شیعی علوی در جهان است و ارادت عمیق و خالصانه مردم مازندران به ائمه اطهار موجب شد تا مازندرانیها طی ۱۲ قرن شیعه مانده و با افکار و باورهای شیعی زندگی کنند. براین اساس این روز به عنوان "مازندران، دیار سبز علویان" نامگذاری شد.
برای زنده نگه داشتن فرهنگ و آداب و رسوم مردم یک منطقه، صحبت کردن با زبان محلی و یاداوری سنت های گذشته به فرزندان و نسل جوان، بسیار مهم و تعیین کننده است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود یکی از مهم ترین برنامه ها در چنین مناسبتی برجسته سازی با فرهنگ شیعه، آشنایی دانش آموزان با مفاخر فرهنگی، علمی، ورزشی و در نهایت فلسفه ظهور حکومت علویان در این خطه سبز شمال کشور است.
حسین کمالی، امیر خوانی، چاووشی، قصه گویی و نواختن ساز و نی از سوی هنرمندان و تهیه انواع غذاهای محلی سنتی از دیگر برنامه های چنین مناسبتی در این استان معرفی کرد.
دبستان پسرانه شهیدان ظهوری به عنوان یکی از مکان های آموزشی در شهرستان چالوس میزبانی برگزاری جشن روز ملی مازندران را بر عهده داشت.
در این پیوند نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی گفت : امروز برگزاری چنین مناسبتی، مهم ترین پیامی که داره زنده نگه داشتن و برجسته سازی مکتب شیعه در این خطه سبز دیار علویان است.
کامران پولادی روز پنجشنبه در آیین جشن روز ملی مازندران در دبستان پسرانه شهیدان ظهوری چالوس افزود : یکی از کانون های پویایی و احیای مکتب تشیع و علت شکل گیری حکومت علویان در این استان مدارس هستند چرا که کودکان. ، نوجوانان و جوانان باید از این رویداد تاریخی و دینی مطلع شوند.
سرودن اشعار مازندران، نوروزی خوانی، نی نوازی و ساز محلی مازنی از سوی هنرمندان، تهیه انواع غذاهای محلی نظیر پخت مرغ و اناردون، پشت زیک، بادمجان شکم پرشیر تره، نان محلی، آش ترش، شیر برنج(شیر اش)، نرگسی-کوکو بادکوبه، مشکوفی-مرغ و الو و ملبس کردن دانش آموزان به لباس های بومی و محلی مازندران از دیگر برنامه های این جشنواره از پیش تعریف شده بود که حال و هوای خاصی به این فضای آموزشی بخشید.
مدیر این آموزشگاه هم در آیین برگزاری این جشن گفت: امروز حق مازندران با این تاریخ و پیشینه ارزشمند بیش از این است.
مهسا جامی افزود : این جشن ها باید تداوم یابد چرا که می تواند گامی موثر در جهت ارتقای سطح آگاهی دانش آموزان که نسل آینده سازان کشور هستند برداشته خواهد شد.
وی گفت : به طور حتم این جشن مهم ترین پیامش علاوه بر آشنایی دانش آموزان با هویت و پیشینه تاریخی مازندران بلکه با آداب و رسوم، نوع غذاهای سنتی این خطه دیار علویان آشنا خواهند شد.
نظر شما