به گزارش ایرنا، هدف از این مذاكرات كه چهارشنبه شب در حضور 'كاترین اشتون' مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروكسل انجام خواهد شد، عادی سازی روابط صربستان و كوزوو است.
رسانه های جمعی صربستان نیز در این راستا گزارش دادند كه موضوعات این دور از مذاكرات بین 'ایویتسا داچیچ' نخست وزیر صربستان و 'هاشم تاچی' نخست وزیر كوزوو پیرامون موضوعات انتقال مدیریت یكپارچه در نوار مرزی، اجرای موافقتنامه هایی خواهد بود كه تا كنون انجام شده و ضمانت برای میراث فرهنگی و مذهبی صربستان در كوزوو است.
اولین نشست نخست وزیران صربستان و كوزوو برای مذاكرات جهت حل و فصل مسایل مربوط به كوزوو در 19 اكتبر سال جاری میلادی - 28 مهرماه- در بروكسل در حضور مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام گرفت.
نمایندگان اتحادیه اروپا و آمریكا این نشست ها را گامی مثبت به سوی عادی سازی روابط میان بلگراد و پریشتینا می دانند.
عادی سازی روابط بین بلگراد و پریشتینا یكی از شرایط مهم برای ادامه پیشبرد در مراحل عضویت صربستان در اتحادیه اروپا محسوب می شود.
'هاشم تاچی 'نخست وزیر كوزوو درآستانه دور دوم مذاكرات سیاسی با نخست وزیر صربستان در جمع خبرنگاران در پریشتینا، نتیجه نهایی این مذاكرات رابه رسمیت شناختن دو كشور دانست كه چنین اظهاراتی از سوی نخست وزیر صربستان رد شد.
'ایویستا داچیچ' نخست وزیر صربستان در رابطه با اظهارات نخست وزیر كوزوو در جمع خبرنگاران در بلگراد تاكید كرد كه صربستان مطلقا اعلام یكجانبه استقلال كوزوو را به رسمیت نمی شناسد.
وی با اشاره به اینكه صربستان هیچ مخالفتی ندارد كه مذاكرات برای عادی سازی كامل روابط بین بلگراد و پریشتینا در چارچوب توافق بین طرفین صورت بگیرد، تاكید كرد كه انتظار دارد كه اتحادیه اروپا در این مذاكرات حالت بی طرفانه خود را حفظ كرده و برای تعیین تاریخ شروع مذاكرات با اتحادیه اروپا و یا عضویت در این اتحادیه بر صربستان اجباری وارد نشود.
'تومیسلاو نیكولیچ' ریاست جمهوری صربستان نیز اخیرا در اجلاس همكاری های جنوب شرقی اروپا در بلگراد در خصوص مساله كوزوو گفته بود كه صربستان در مورد همه مسایل و اطمینان جهت یك زندگی بهتر برای مردم عادی كه در كوزوو زندگی می كنند، آماده بحث و گفت و گو است.
رییس جمهوری صربستان مجددا در این اجلاس تاكید كرده بود كه صربستان هرگز نه بطور ضمنی و نه به صراحت اعلام استقلال یكجانبه كوزوو را به رسمیت نمی شناسد.
رسانه های خبری پریشتینا نیز در گزارش هایی نوشتند كه نخست وزیر كوزوو در آستانه شروع دور دوم مذاكرات با نخست وزیر صربستان در بروكسل در جمع خبرنگاران در پریشتینا گفته بود كه معتقد است كه نتیجه نهایی روند عادی سازی روابط صربستان و كوزوو به رسمیت شناختن متقابل است.
وی اشاره كرد كه پایان این فرایند موجب پیوستن كوزوو به اتحادیه اروپا و ناتو و به رسمیت شناختن متقابل خواهد بود.
تاچی گفت كه مذاكرات پریشتینا با بلگراد بر اساس اعلامیه استقلال كوزوو، قانون اساسی، قوانین و قطعنامه مجلس نمایندگان كوزوو انجام می شود.
'راسیم لیاییچ' معاون نخست وزیر صربستان نیز در خصوص مذاكرات برای حل و فصل مساله كوزوو در مصاحبه ای با نشریه 'كوخا دیتوره' چاپ پریشتینا گفت كه بایستی برای یافتن راه حلی مناسب جهت مساله كوزوو تلاش كرد، اما صربستان مطمئنا استقلال استان جنوبی خود را به رسمیت نخواهد شناخت و هیچ كس از صربستان این كار را نمی خواهد.
پارلمان كوزوو در فوریه سال 2008 میلای به طور یك جانبه از صربستان اعلام استقلال كرد و تاكنون 93 كشور استقلال آن را به رسمیت شناخته اند.
صربستان، كوزوو را استان جنوبی خود می داند و اعلام یك جانبه استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل كردن سند استقلال كوزوو از راههای دیپلماتیك و صلح آمیز است.
از ژوئن سال 1999 میلادی، كوزوو تحت قیمومیت هیأت غیر نظامی سازمان ملل قرار دارد و نیروهای بین المللی كی فور نیز برای تأمین امنیت در كوزوو مستقر شده اند.
اروپام**2061**1596
بلگراد- نخست وزيران صربستان و كوزوو با ميانجيگري اتحاديه اروپا، براي پيشبرد مذاكرات جهت حل و فصل مساله كوزوو ، در بروكسل بحث و تبادل نظر مي كنند.