۲۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۱۱
کد خبر: 80410861
T T
۰ نفر

ذوب آهن اصفهان هفت طرح صرفه جويي آب را اجرا كرد

۲۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۱۱
کد خبر: 80410861
ذوب آهن اصفهان هفت طرح صرفه جويي آب را اجرا كرد

اصفهان- مديرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به خشكسالي و كمبود ذخيره آب در سد زاينده رود، گفت: اين شركت در راستاي مديريت بحران تاكنون هفت طرح صرفه جويي آب را در بخش هاي مختلف اجرا كرده است.

'صفرعلی براتی' روزدوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سوال كه ذوب آهن در سالهای اخیر كه استان اصفهان دچار خشكسالی شده چه اقداماتی انجام داده است، اظهار كرد: این شركت كاهش مصرف انواع انرژی بویژه آب را در برنامه های تغییر و تحول سیستم های خود، قرار داده است.

وی افزود: برای تحقق این مهم سیستم های جدیدی در كارخانه استفاده می شود كه تولیدات این شركت علاوه بر اینكه با آب خنك می شوند، بخار آب حاصل از عملكرد آن به سیستم باز می گردد و با تبدیل مجدد به آب، از آن استفاده دوباره می شود.

به گفته وی، هم اینك فاضلاب صنعتی ذوب آهن تصفیه می شود و برای آبیاری فضای سبز این مجموعه مورد استفاده قرار می گیرد.

براتی با اشاره به اینكه برنامه مشخصی برای صرفه جویی آب در ذوب آهن وجود دارد، تاكید كرد: به غیر از هفت طرح اجرا شده، این مجموعه 15 طرح دیگر نیز برای اجرا آماده دارد كه منتظر تامین منابع مالی و اعتباری آنهاست.

به گفته مدیرعامل ذوب آهن، یكی از این طرح ها استفاده از فاضلاب شهری برای استفاده در فضای سبز این شركت است كه در راستای عملیاتی كردن آن قراردادی برای خرید فاضلاب شهری با شهرداری زرین شهر منعقد شده است.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در پاسخ به این سوال كه آیا این شركت در طرح های آبرسانی استان اصفهان مشاركت كرده است، گفت: در زمینه تونل بهشت آباد كه چندی پیش اوراق مشاركت آن به فروش رسید، این شركت بدلیل دولتی بودن نتوانست آنها را خریداری كند.

وی اضافه كرد: ذوب آهن اصفهان در قالب قرارداد پیش خرید آب با شركت آب منطقه ای اصفهان به گونه ای در تكمیل طرح مذكور مشاركت كرده است.

وی توضیح داد: شركت ذوب آهن اصفهان براساس این قرارداد، زمانیكه این پروژه به اتمام برسد و آبرسانی آغاز شود، در ازای مبلغ پرداختی، آب دریافت خواهد كرد.

خبرنگار ایرنا نظر مدیرعامل شركت ذوب آهن اصفهان را در رابطه با اظهارنظر برخی كشاورزان این استان كه صنایع بزرگ را مقصر در كمبود آب زاینده رود می دانند، جویا شد كه براتی پاسخی داد: سد زاینده رود و تونل اول كوهرنگ برای تامین آب ذوب آهن در دهه 50 شمسی احداث شد.

وی اظهاركرد: در آن زمان صنعت ذوب آهن در كشور صنعت مطرحی به شمار می رفت.

براتی با بیان اینكه سهمیه آب ذوب آهن از زاینده رود یك مترمكعب در ثانیه است، تاكید كرد: مصرف این شركت با اجرای طرح های صرفه جویی مذكور كمتر از این رقم و معادل هفت دهم مترمكعب در ثانیه یعنی 30 درصد كمتر از حق برداشت قانونی آن است.

وی تصریح كرد: ذوب آهن نزدیك به نیم مترمكعب در ثانیه آب نیز برای اجرای طرح های توسعه از شركت آب منطقه ای اصفهان خریداری كرده كه با احداث تونل سوم كوهرنگ از آن بهره خواهد گرفت.

ت/7143/1011