به گزارش روز سه شنبه ایرنا، 'ابوالقاسم حسینجانی' در این نشست كه در مجتمع فرهنگی ارشاد انزلی برگزار شد، اظهار كرد: هنرمند باید خود به فهم و تحلیل درست از دین و عاشورا برسد تا بتواند از طریق ابزار جذاب هنری و رسانه ای مخاطب را نیز به درك درست برساند.
وی یادآور شد: هنر اعم از داستان، شعر، نمایشنامه و فیلم مانند شبكه حركت است و هنرمند باید طوری شبكه سازی كند كه مخاطب را به مقصد برساند.
حسینجانی تصریح كرد: نویسندگان رسولان جامعه اند و اگر نتوانند خوب به عنوان رسانه عمل كنند جامعه به آنجا كه می تواند برسد، نخواهد رسید.
این پژوهشگر دینی در تبیین واقعه عاشورا گفت: حسین نه برای كشته شدن به كربلا رفته بود و نه برای كشتن بلكه، قصدش امر به معروف و نهی از منكر و اصلاح حكومت بود.
وی یادآور شد: امام حسین (ع) روز عاشورا چند سخنرانی دارد، پس معلوم می شود كه قصد و هدف او نه جنگ، بلكه روشنگری بود.
این شاعر عاشورایی تصریح كرد: امام حسین(ع) می گوید؛ مرگ همین زندگیتان است اگر ذلیل باشید و به ظلم تن دهید، و زنده خواهید ماند حتی اگر در راه عقیده تان و امر به معروف شهید شوید.
حسینجانی جهان را مدیریت مرگ و زندگی دانست و خاطرنشان كرد: شهیدان كسانی هستند كه برای نجات زندگی انسان ها مرگ را مدیریت می كنند و چنان می میرند كه مرگشان زندگی سیاه دیگران را درمان می كند.
وی خطاب به هنرمندان كشور گفت: اگر خودمان پیام را درست نگرفته باشیم چگونه می توانیم پیام رسان خوبی باشیم بنابر این باید كلید واژه های جریان عاشورا را بشناسیم.
حسینجانی خاطرنشان كرد: حسین چند پیام كلیدی داشت و آن زندگی و مرگ، عزت و ذلت، حق و باطل، معروف و منكر و دنیا و آخرت بود.
این شاعر عاشورایی و پژوهشگر دینی یادآور شد: حسین در عاشورا نماد آرامش، عقل و ایمان بدون شك است.
وی افزود: حسین می گوید؛ كسی به درد خدا می خورد كه هیچ چیز را برای خود نگه ندارد و این است كه زینب (س) وقتی اوج گیرانه ترین وضعی كه انسان می تواند روی پایش بایستد را می بیند، می گوید؛ من در كربلا چیزی جز زیبایی ندیدم .
مریم ساحلی مدرس انجمن داستان هزار و یك شب انزلی نیز در این نشست قطعه ادبی را در خصوص عاشورا قرائت كرد.
وی عاشورا را هنگامه سرمشق گرفتن دانست و یادآور شد: این دست ها كه در عزای حسین بر سینه كوبیده می شود باید دل را بیدار كند كه بیداری آغاز به خود آمدن و به خویشتن خویش اندیشیدن است.
در خاتمه یوسف رضوی از شاعران اهل انزلی چند شعر با مضمون محرم و عاشورا به گویش گیلكی برای حاضران قرائت كرد .
ابوالقاسم حسینجانی در بندرانزلی متولد شد، پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشگاه شد و موفق به اخذ مدرك كارشناسی ارشد در رشتة مهندسی برق از دانشكدة فنی دانشگاه تبریز شد.
حسینجانی علاوه بر سرودن شعر، در حوزة ترجمه از زبانهای عربی و انگلیسی نیز فعالیت دارد و در رشتة تخصصی خویش آثاری را به زبان فارسی ترجمه كرده است.
در پیشینه وی می توان به مواردی همچون: عضو شورای انقلاب اسلامی گیلان، نخستین فرماندار و نماینده منتخب بندرانزلی، سردبیری ماهنامة ارتباطات، عضو هیئت داوران جشنوارههای ادبی كشور، مسوول شورای آموزشی بنیاد نهجالبلاغه، مدیر كل پست منطقة 17تهران و پست تصویری كشور نیز اشاره كرد.
بیمرگ، مثل صنوبر؛ مقدمهای بر شیطان؛ اگر شهادت نبود؛ حسین, احیاگر آدم؛ در اقلیم خویشتن؛ چفیههای چاك چاك؛ سمت صمیمانة حیات؛ فراسوی خیال خاكیان؛ عشق كبریت نیست كه بیخطرش را بسازند، دور بهار را سیم خاردار نمی توان كشید و مقالات متعدد در خصوص فرهنگ عاشورا ، شعر و ادبیات از وی تاكنون منتشر شده است.ك/2
620/ 603
بندرانزلي - شاعر و محقق ديني در نشست 'تاثير ادبيات در تبيين فرهنگ عاشورا' در جمع اعضاي انجمن داستان انزلي گفت: براي تبيين و گسترش فرهنگ عاشورا به هنر و ادبيات آگاهانه و جسورانه نياز است.