جشنواره عمار درصدد ايجاد گفتمان جديد در سينمايي كشور است

تهران - رييس شوراي سياستگذاري سومين جشنواره مردمي فيلم عمار گفت، اين رويداد سينمايي با تمركز بر موضوع انقلاب اسلامي، سعي دارد گفتمان جديدي را در سينمايي كشور ايجاد كند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'وحید جلیلی' روز سه ‌شنبه در نشست خبری سومین جشنواره مردمی فیلم عمار افزود: جشنواره عمار امیدوار است فضایی ایجاد كند كه جریان جدید فیلمسازی كه مخالف فضای روشنفكری و غربزده است، از زیر آوار فراموشی خارج شود.

وی یكی دیگر از اهداف برگزاری این رویداد سینمایی را از بین بردن هژمونی مسلط بر سینمای كشور دانست و گفت: این رقابت سینمایی، روزنه‌ای برای كسانی است كه نگاه متفاوتی به فیلمسازی دارند.

جلیلی ادامه داد: برای تحقق این موضوع لازم است عدالت رسانه‌ای در كشور رعایت شود؛ مدتهاست با مسوولان صدا وسیما برای نمایش فیلم‌های برگزیده دوره های گذشته این جشنواره نامه‌نگاری كرده‌ایم اما تا كنون بی‌نتیجه مانده است.

جلیلی افزود: این رقابت سینمایی با تمركز بر موضوع انقلاب اسلامی، سعی دارد گفتمان جدیدی را بر فضای سینمایی كشور ایجاد كند، زیرا كه خلاء جشنواره‌ای با این موضوع در كشور احساس می‌شود.

به گفته وی، در 20 سال گذشته حتی یك فیلم راجع به انقلاب اسلامی ساخته نشده است و حتی در جشنواره فیلم فجر كه همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب برگزار می‌شود، دهها فیلم با موضوع خیانت نمایش داده می‌شود؛ این سووالی است كه رسانه‌ها باید آن را پیگیری كنند.

رییس شورای سیاستگذاری سومین جشنواره مردمی فیلم عمار به اكران مردمی فیلم‌های این دوره جشنواره اشاره كرد و گفت: از تمام ظرفیت‌های لازم برای نمایش آثار جشنواره در شهرستان‌ها، روستاها، مساجد و دانشگاه‌های سراسر كشور استفاده می‌كنیم.

وی افزود: همزمان با برگزاری جشنواره فیلم عمار، جلساتی با حضور صاحبنظران و فیلمسازان جوان به منظور نقد و بررسی آثار و آموزش تكنیك‌های فیلمسازی برگزار خواهد شد.

جلیلی درباره زمان و محل برگزاری جشنواره فیلم عمار نیز گفت: این جشنواره همچون دو دوره گذشته همزمان با حماسه 9 دی در تهران برگزار می‌شود و مذاكراتی برای برگزاری آن در سینما فلسطین انجام شده، اما هنوز قطعی نشده است.

رییس شورای سیاستگذاری سومین جشنواره مردمی فیلم عمار، یكی دیگر از موضوعات این دوره از جشنواره را 'فتنه 88' عنوان كرد و گفت: آنچه در فتنه 88 روی داد به این علت بود كه برخی طبقات اجتماعی كشور، سینمای خود را داشتند و برمبنای آنچه در این فضا نمایش می داد، به یك تصور كلی از جامعه می رسیدند. به همین علت نتایج حاصل از صندوق های انتخابات ریاست جمهوری آن سال، شوك بزرگی برای این اقشار به همراه داشت.

وی یادآور شد: با تحلیل جامعه شناختی می توان این بخش از جامعه را كه جدی گرفته نمی شدند، به صحنه آورد.

به گفته جلیلی، بسیاری از آثار این دوره از جشنواره، قابلیت نمایش در سایر كشورها را دارند كه تلاش هایی برای اكران بین المللی فیلم ها انجام شده است.

دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار نیز در این نشست درباره تعداد آثار ارسالی گفت: در ابتدا مهلت ارسال آثار در فراخوان تا پایان آبان ماه اعلام شده بود كه به خاطر استقبال علاقه مندان تا 15 آذر ماه این مهلت تمدید شد.

'حامد با مروت نژاد' افزود: تاكنون 516 اثر در سایت جشنواره ثبت نام كرده اند كه از این تعداد 86 اثر مربوط به بخش فیلمنامه، 47 اثر مربوط به بخش نقد، مقاله و پژوهش و 383 اثر شامل فیلم كوتاه، انیمیشن، نماهنگ و آثار سینمایی است.

وی موضوعات این دوره از جشنواره را تاریخ انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، جنگ نرم و فتنه 88 عنوان كرد و گفت: علاوه بر آثار فیلمسازان ایرانی، 20 اثر نیز از فلسطین، افغانستان، مصر، تونس و یمن به دبیرخانه ارسال شده است. ضمن آنكه درخواست های متعددی نیز از شهرستان های مختلف و حتی انجمن اسلامی دانشگاه بل‍ژیك برای نمایش فیلم های این دوره دریافت شده است.

بامروت نژاد اضافه كرد: سال گذشته برگزیدگان سومین جشنواره فیلم عمار به صورت مردمی در مساجد، حسینیه ها، دانشگاه ها، پارك های سطح شهر، حتی مزار شهدا و خانه رزمندگان به نمایش در آمد و امسال نیز این اكران مردمی با جدیت و گستردگی دنبال می شود.

فراهنگ(3) ** 9173 ** 1071