دكتر 'علی اكبر سیاری' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: یكی از مسایل مهمی كه والدین در روزهای نخست تولد فرزندانشان با آن مواجه هستند ، زردی نوزادان است .
به گفته وی یكی از نشانه های این بیماری زرد شدن رنگ صورت نوزاد است . رنگ زرد نوزادان به علت تجمع رنگدانههای محلول در چربی (بیلی روبین) در پوست است كه عوارض خطرناك جبران ناپذیری را می تواند ایجاد كند .
سیاری خاطر نشان كرد : این بیماری به وسیله آزمایش خون مشخص می شود و در صورتی كه بیش از 12 میلی گرم بیلی روبین در خون نوزاد وجود داشته باشد براساس نظر پزشكان نوزاد دچار بیماری زردی است و در صورتی كه این میزان در خون بالاتر رود نوزاد نیاز به بستری در بیمارستان دارد .
این متخصص اطفال یادآور شد كه در برخی از نوزادان به دلایلی مختلفی زردی طول می كشد .مشكل ناسازگاری خونی ، عفونت ها ، بیماری متابولیك ، اشكالات در ساختمان كبد و مجاری صفرآوری و اختلالات خونی باعث می شود كه زردی نوزادان طولانی شود .
سیاری ادامه داد: مهمترین خطری كه این كودكان را تهدید می كند بیلی روبین بالای 20 تا 25 است كه در این زمان نیاز به تعویض خون نوزاد است و اگر این اقدام صورت نگیرد كودك دچار عقب ماندگی مغزی و تشنج می شود .
وی افزود :80 حدود درصد نوزادان نارس در هفته اول دچار زردی می شوند و زردی در آنان از سفیدی چشم و صورت شروع و سپس در رنگ سایر اندام ها مشاهده می شود.
سیاری همچنین به بیماری ریفلاكس معده در نوزادان اشاره كرد و گفت : این بیماری نیز در میان نوزادان شایع است و 40 درصد از شیرخواران دچار ریفلاكس معده یا همان برگشت شیر از معده و مری می شوند.
این فوق تخصص گوارش اطفال خاطرنشان كرد : بیماری ریفلاكس همراه با علایمی چون كم اشتهایی ، كاهش وزن ، سرفه ، خس خس سینه ، اختلال در خواب ، درد در ناحیه پشت و بالای ناف و بد بویی دهان نوزاد همراه است .
علمی (4)**1354**1581
متخصص اطفال :
60 درصد از نوزادان تازه متولد شده دچار زردي مي شوند
۱۳ آذر ۱۳۹۱، ۸:۲۵
کد خبر:
80439045
تهران - متخصص اطفال گفت : 60 درصد از نوزادان متولد شده در هفته اول زندگي دچار زردي مي شوند كه با گذشت زمان در هفته هاي آينده بهبود مي يابند.