۱۴ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۳۴
کد خبر: 80441888
T T
۰ نفر

نگرش جامعه به معلولين بايد تغيير كند

۱۴ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۳۴
کد خبر: 80441888
نگرش جامعه به معلولين بايد تغيير كند

قزوين - رييس هيات مديره كانون معلولين توانا گفت: نگرش ناصحيح جامعه به محدوديت جسمي معلولين بايد تغيير كند چرا كه آنان بر اين باورند كه معلوليت ناتواني و محروميت نيست.

'سید محمد موسوی ' روز سه شنبه به مناسبت هفته معلولان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با راه اندازی كانون های معلولیت باید به دنبال شناسایی، جمع آوری و دسته بندی قوانین بین المللی و داخلی مربوط به معلولین باشیم، تا به بیش از شش میلیون ایرانی كه به نوعی دارای محدودیت های حسی، جسمی - حركتی هستند، با اطلاع رسانی آنان را با حقوق اجتماعی و قانونی خود آشنا كنیم.

وی اظهار داشت: نخستین كانون معلولین ایران 'توانا' به منظور حفظ عزت و كرامت انسانی معلولین، درخواست هرگونه كمك بلاعوض را ممنوع كرده تا معلولین با تكیه بر توانایی و همت خویش بتواند در جهت اهداف فرهنگی، اجتماعی و رفاهی خود گام های بلندی بردارند.

به گفته موسوی، كانون معلولین توانا برای نخستین بار در كشور موسسه ای را ایجاد و سرپرستی می كند كه در آن معلولیت ابزاری برای جلب ترحم و برانگیختن عواطف پاك و انسان دوستانه مردمان نیست.

بنیانگذار و رییس هیات مدیره كانون معلولین توانا، گفت: كانون توانا با شناسایی، جذب و بكارگیری معلولین نخبه و توانمند یك تیم قوی و منسجم تشكیل داده است.

وی ادامه داد: معلولان با طراحی و اجرای طرح های اقتصادی درآمدزا به دنبال كسب درآمد و در كنار آن، ایجاد اشتغال برای خویش هستند.

موسوی توضیح داد: بیش از سه هزار نفر از زنان و مردان معلول -ناشنوا - نابینا و جسمی حركتی- به صورت پیوسته و بیش از 300 نفر از افراد متخصص و متعهد، غیرمعلول بطور وابسته و افتخاری در كانون عضویت دارند و به عنوان سرمایه های اصلی كانون همواره یاری گر این مركز مردمی هستند.

رییس هیات مدیره كانون معلولین توانا، گفت: 100درصد فعالیت های مدیریتی و 80 درصد اجرایی با بهره گیری از نیروهای كارآمد معلول انجام می شود.

این مسوول با اشاره به برخی مسائل و مشكلات پیش رو این قشر از جامعه گفت: افراد معلول با حجم زیادی از مشكلات درمانی و تامین دارو مواجهند و بیمه تكمیلی كه سازمان بهزیستی برای برخی معلولان در نظر گرفته، به تنهایی قادر به رفع این مشكلات آنها نیست.

موسوی افزود: معلولان به دلیل نیازهای ویژه ای كه دارند در مقایسه با سایر گروه های جامعه، بیشتر نیازمند درمان هستند در حالی كه تعرفه و تبصره خاصی برای كاهش هزینه های این افراد لحاظ نشده است.

وی گفت: بسیاری از معلولان به فیزیوتراپی ها، كلینیك های كاردرمانی، گفتار درمانی، استفاده از داروهای مختلف، اعضای مصنوعی، لوازم توانبخشی و كمك توانبخشی نیازمندند كه هر كدام هزینه های زیادی را به فرد تحمیل می كند.

موسوی یاد آور شد: بسیاری از معلولان فاقد شغل نیز هستند بنابراین در تهیه و پرداخت این هزینه با چالش های عمیقی مواجهند كه در بسیاری از موارد، متاسفانه این افراد مجبور به چشم پوشی از ضروری ترین اقدام های درمانی خود می شوند و اغلب به دلیل ناتوانی در تامین مایحتاج درمانی خود، دچار معلولیتهای ثانویه می شوند.

این عضو هیات مدیره كانون توانا با ابراز تاسف از اینكه برخی از معلولان از توان مالی جهت تامین هزینه های ضروری خود برخوردار نیستند، تصریح كرد: كانون توانا در سال های گذشته زنجیره ارتباطی نزدیكی با 120 پزشك و 30 مركز درمانی استان قزوین تشكیل داده و با همكاری دانشگاه علوم پزشكی شهید بابایی و جمعیت هلال احمر، در خدمت معلولان قزوینی است.

موسوی با اشاره به اینكه كانون توانا در حال حاضر نزدیك به سه هزار عضو معلول دارد، افزود: همه عزیزان معلولی توان پرداخت هزینه های درمانی را ندارند می توانند با مشاوره و معرفی نامه كانون از خدمات درمانی و آزمایشگاهی رایگان بهره مند شوند.

وی با تاكید بر اینكه حفظ كرامت انسانی معلولان بسیار مهم است، تاكیدكرد: رعایت ظرافت در حفظ شخصیت معلولان در جلب مشاركت پزشكان و مراكز درمانی بسیار حایز اهمیت است.

موسوی در ادامه افزود: كانون توانا پس از 17 سال كار و فعالیت مداوم در خدمات رسانی به معلولان، امروز می تواند بازوی توانمندی برای سازمان بهزیستی بوده و در جهت توانمندسازی معلولان گام های اساسی و مفیدی بردارد.

وی در پایان گفت: شكی نیست كه مسوولان سازمان بهزیستی دلسوزِ معلولان هستند و در راستای اهداف متعدد و متنوع سازمان بهزیستی و تحت تعاریف قانونی خود گام برمی دارند، اما مشكلات معلولان بسیار زیاد است و این قشر از این نظر خواهان توجه همه جانبه مسوولان هستند.

7389/ 614/ 1644