برآوردهای كارشناسان از كشورهای مختلف و حتی در میان صهیونیست ها نشان می دهد كه اثرات جنگ 8 روزه كه با استفاده از موشك های حماس و جهاد اسلامی به دست آمد فراتر از برآورد اولیه رژیم صهیونیستی است. مقاومت توانست ضمن رخنه در گنبد آهنین و از بین بردن امنیت درونی این رژیم، باعث افزایش اعتماد به نفس مردم فلسطین شود.
محورهایی كه در تهیه این گزارش بررسی شده عبارتند از:
** آشكار شدن حقایقی خاص بعد از جنگ غزه
** جنگ غزه، سرآغاز معادله استراتژیك جدید در منطقه
** تفكر صهیونیست ها در مورد عمق استراتژیك
** جنگ غزه و كسب اعتماد به نفس فلسطینی ها
** نشان های شكست در رهبران رژیم صهیونیستی
** ماجراجویی دوباره رژیم صهیونیستی یعنی خودكشی
** آشكار شدن حقایقی بعد از جنگ غزه
-----------------------------------
روزنامه 'الوطن' قطر با درج مقاله ای از 'حسین عطوی' كارشناس مركز اطلاع رسانی فلسطین به پیشرفت موشكی گروه های مقاومت و ناتوانی قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی پرداخت. این كارشناس با اشاره به سانسور اخبار اوضاع كشورهای عربی كه شاهد قیام مردمی و تنش های داخلی هستند، نوشت: در منطقه، جریان های اسلامی افراطی در حال رشد هستند كه این جریان ها مقابله با اسراییل اشغالگر را در برنامه های خود قرار نداده اند.
این كارشناس مركز اطلاع رسانی فلسطین نوشت، این گروه ها همچنین مقابله با سیاست های تجزیه طلبانه و استعمارگرانه آمریكا و غرب را در دستور كار خود قرار نداده اند، بلكه این گروه ها ادامه دهنده راهبردها و استراتژی های ایالات متحده آمریكا هستند، اما در این میان، مقاومت با این گروه های افراطی متفاوت است و برخورد و رویارویی با اشغالگران را در راس برنامه های خود قرار داده است و در غزه در برابر ماجراجویی اشغالگران وارد درگیری شده به طوری كه این درگیری درصدر اخبار و رویدادهای جهانی قرار گرفت. این اقدام مقاومت در برابر تجاوزگری اشغالگران برای آمریكا، اسراییل و غرب خوشایند نبود.
وی افزود، مقاومت غزه شرایط جدیدی بر اشغالگران تحمیل كرد و معادله ای مبتنی بر بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی به وجود آورد، به طوری كه این رژیم از تغییر قواعد بازی و تكرار هرگونه سناریوسازی ابراز نگرانی می كند.
این كارشناس در مقاله اش كه در روزنامه قطری درج شد، نوشت: شكست اسراییل در غزه باعث نگرانی رهبران این رژیم شده و آنها را در تنگنا قرار داده است. نیروی بازدارندگی رژیم صهیونیستی فرسوده شده و بازی برخلاف منافع صهیونیست ها تغییر پیدا كرد. با برآورد درگیری مقاومت فلسطین و ارتش رژیم صهیونیستی حقایق زیر آشكار می گردد.
1- مقاومت فلسطین با موشك باران شهرك های صهیونیست نشین ساكنان این شهرها را مجبور كرد تا به دنبال پناهگاه امنی باشند. این گروه ها در رویارویی با نیروهای اشغالگر و عكس العمل در برابر حملات ارتش اسراییل نشان داد كه قدرتمند شده است و در برابر نیروهای بازدارنده این رژیم به توازن دست یافته است.
2- سیستم گنبد آهنین كه اسراییل آن را توسعه داده است تا مانعی در برابر موشك های مقاومت باشد، نشان داد كه طرحی شكست خورده است و این سیستم فقط می تواند در برابر برخی از موشك مانع شود و نه همه موشك ها. این به این مفهوم است كه صدها میلیون دلاری كه از سوی آمریكا در این زمینه خرج شده است به هدر رفته و این سیستم دیگر نمی تواند از اسراییل حفاظت كند. این مساله بیانگر این است هرگونه ماجراجویی از سوی این رژیم باعث موشك باران این رژیم می گردد و دامنه اش به تل آویو هم می رسد و باعث هراس و نگرانی رهبران این رژیم می شود كه چگونه در برابر مقاومت از خود عكس العمل نشان دهند. به ویژه كه گروه های مقاومت توانسته اند به موشك های پیشرفته دست یابند كه هدف های دور را نشانه می رود.
3- یكی دیگر از این حقایق حالت دست و پا زدن و تردید در مواضع رهبران صهیونیست است. آنها ازسویی تهدید به حمله همه جانبه به نوار غزه می كنند تا مانع از تغییر قواعد بازی شوند و از سوی دیگر از دست زدن به چنین اقدامی در هراس هستند، چرا كه دست زدن به چنین اقدامی آثار منفی برای رژیم اشغالگر قدس به همراه خواهد داشت و نمی تواند مانع از موشك باران عمق سرزمین های اشغالی توسط مقاومت شود. این اقدامی است كه 'موشیه یعلون' وزیر امور استراتژیك رژیم صهیونیستی نیز به آن اعتراف كرده و گفته است در برابر مساله موشك های مقاومت هیچ راه حل سریع ندارد.
4- تردید سران صهیونیست در اقدام به حمله گسترده جدی است. علیرغم اینكه غرب و آمریكا از اسراییل حمایت می كنند سران آن در مورد مساله حمله همه جانبه به غزه و گروه های مقاومت تردید دارند.
** جنگ غزه سر آغاز معادله استراتژیك جدید در منطقه
-----------------------------------------------
بنا به گزارش شبكه خبری المنار، 'شیخ عفیف النابلسی' تصریح كرد: ضربه های مقاومت فلسطین ضعف رژیم صهیونیستی را بر ملاء كرده است. به طوری كه در سرزمین اشغالی یهودیان بعد از پرتاب موشك از سوی گروه های مقاومت در جستجوی پناهگاه بودند. با وجود اینكه قدرت نظامی گروه مقاومت فلسطین در مقایسه با زرادخانه های هسته ای و سلاح های كشنده اسراییل ناچیز است، باز هم گروه مقاومت توانست این رژیم را به لرزه درآورد.
وی گفت: جنگ غزه شروع معادله راهبردی و استراتژیك جدید در منطقه است و بر اكثر متغیرهای كنونی در جهان عرب تاثیر برزگی خواهد گذاشت.
این عضو حزب الله لبنان در ادامه افزود، استراتژی مقاومت به عنوان اساسی ترین راهبرد باقی خواهد ماند.
'شیخ نابلسی' اشاره كرد كه جنگ غزه سوال های زیادی را در مورد جدیت رژیم صهیونیستی در مورد حمله به لبنان مطرح خواهد كرد. اگر اسراییل در برابر مقاومت فلسطین این گونه شكست خورد، در برابر حزب الله چگونه خواهد توانست از خود تحرك نشان دهد چرا كه حزب الله دارای قدرت موشكی بسیار بالایی است كه می تواند عمق سرزمین های اشغالی را هدف قرار دهد و باعث ویرانی بسیاری در تاسیسات اسراییل شود.
** تفكر صهیونیست ها در مورد عمق استراتژیك
-----------------------------------------
نشریه 'الشعب الجدید' مصر نوشت، موشك های مقاومت آسیب پذیری عمق استراتژیك رژیم صهونیستی را نمایان ساخت.
بنا به گزارش این نشریه، كارشناسان جغرافیای سیاسی گفته اند، موشك های مقاومت كه بسیاری از مناطق سرزمین های اشغالی را در نوردیده است به طور عملی ضربه پذیر بودن عمق استراتژیك رژیم صهیونیستی را مشخص و بر ملاء كرده است.
كارشناسان تصریح كرده اند كه اكثر سرزمین های غصب شده توسط صهیونیست ها از جمله تل آویو هم اكنون در تیررس آتش كشورهای مجاور است.
این منبع خبری مصری در ادامه گزارش خود آورده است كه كارشناسان مذكور گفته اند كه رژیم اشغالگر قدس در بیشتر جنگ هایش تلاش می كند تا میدان جنگ را به سرزمین دشمنانش منتقل كند.
كارشناسان جغرافیای سیاسی علت امر را كمی مساحت این رژیم و شكل مستطیلی بودن آن دانسته اند كه در هنگام جنگ نمی تواند از عمق خود دفاع كند.
نشریه الشعب الجدید نوشت، 'كامل ابوظاهر' استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه اسلامی غزه گفت: اسراییل نیاز به عمق جغرافیایی كافی دارد تا امكان دفاع از خود را داشته باشد.
وی گفت: مسافت میان طولكرم در كرانه باختری و ساحل دریای سفید فقط 14 كیلومتر است و این به این مفهوم است كه بیشتر مناطق رژیم صهونیستی در معرض آتش كشورهای مجاور است. اسراییل به جای تفكر در مورد عمق جغرافیایی به عمق استراتژیك می اندیشد و در این راستا اقدام به ساخت انواع موانع و استحكامات می كند تا در برابر اقدام سریع دشمنانش مانع ایجاد كند.
این استاد جغرافیا در ادامه به نقش مهم شهرك های صهیونیست نشین اشاره كرد و گفت: در اندیشه استراتژیك رژیم صهیونیستی، این شهرك ها ماموریت نگهبانی دائمی را بازی می كنند و باعث می شوند تا در مسیر پیشروی دشمن مانعی باشند تا در موارد لازم فرصت فراهم شود و امكانات علیه دشمنان این رژیم به كار گرفته شوند و ساكنان این شهرها در چهارچوب منظمی سازماندهی شوند.
'احمد رافت' استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه بیرزیت در كرانه باختری نیز كه با 'كامل ابوظاهر' هم عقیده است، گفت: به دلیل اینكه رژیم صهیونیستی فاقد عمق جغرافیایی است گروه های مقاومت توانسته اند شهر تل آویو را كه شریان اقتصادی این رژیم به شمار می رود، هدف قرار دهند.
این استاد دانشگاه گفته است كه موشك ها توانسته اند خسارت های زیادی را برای این رژیم به بار آورند و این اقدام باعث شده است اقتصاد در مركز و جنوب این رژیم فلج شود. همچنین هدف قرار گرفتن عمق سرزمین های اشغالی باعث شده است تا سرمایه داران بزرگ از این سرزمین ها مهاجرت كنند و این اقدامی است كه این رژیم دست به دامن واسطه شده تا از راه واسطه گری به جنگ غزه پایان دهند.
در مورد پناه بردن اسراییل به آنچه كه در اصطلاح 'عمق استراتژیك' به شمار می رود این استاد دانشگاه گفته است كه اسراییل با وجود متوسل شدن به چنین چیزی هم نمی تواند از خود دفاع كند. زیرا این رژیم نمی تواند در زیر زمین اقدام به شهرك سازی كند. موشك های گروه مقاومت فلسطین تا شهرهای تلع البیع، قدس و هرتزلیا رسیده است و حدود 5 میلیون صهیونیست در معرض آتش موشك گروه های مقاومت بودند.
** جنگ غزه و بازیابی به نفس فلسطینی ها
------------------------------------------
بنا به گزارش خبرگزاری 'یاعرب' مصر، روزنامه یدیعوت احرونوت تلاش كرده است خساراتی كه بر تاسیسات و ساختمان های رژیم صهیونیستی در جنگ غزه وارد شده است را معین كند. بنا به گزارش این روزنامه عبری، جنگ اخیر غزه شاهد تغییری در میزان قواء بوده است به طوری كه برای اولین بار موشك های مقاومت به عمق سرزمین های اشغالی رسیده است.
در این راستا منابع عبری زبان اشاره می كنند كه موشك هایی كه از سوی مقاومت شلیك شده است از جهت میزان برد و مقدار قدرت تخریبی در سطح بالایی بوده به طوری كه حدود 1143 ساختمان در نتیجه اصابت این موشك ها خسارت دیده اند.
از سوی دیگر، این روزنامه اشاره كرد كه باید درباره جنگ دیگر در نوار غزه به تفكر پرداخت، چرا كه مقاومت فلسطین اعتماد به نفس بالایی را كسب كرده است و تلاش می كند تا به سلاح ها و موشك های پیشرفته تر برای رویارویی با اسراییل دست پیدا كند.
**نشانه های شكست در چهره سران صهیونیست
-------------------------------------------
بنا به گزارشی كه دفتر مطبوعاتی گردان 'عزالدین قصام' ارائه داده است، بعد از پیروزی مقاومت در برابر ارتش اسراییل، نشانه های شكست سیاسی، نظامی و امنیتی در چهره سران رژیم صهیونیستی مشاهد می شود، به طوری كه یكی از رهبران این رژیم گفته است كه جنگ غزه باعث شده است تا ما به قعر جهنم سقوط كنیم و غزه در آسمان به پرواز در آید. بنابراین گزارش، تحلیلگران اتفاق نظر دارند، در این جنگ، رژیم اشغالگر قدس در برابر موشك های مقاومت شكست بزرگی را متحمل شده است و دولت اشغالگر این پیروزی را تهدیدی برای امنیت خود می داند.
بنا به گزارش دفتر مطبوعاتی گردان های 'عزالدین قصام'، 'ناصر اللحام' متخصص امور رژیم صهیونیستی در این زمینه می گوید، رژیم اشغالگر بعد از شكست در غزه تلاش می كند تا در كرانه باختری یكه تازی كند.
'عفانه' دیگر متخصص امور رژیم صهیونیستی می گوید: بعد از اینكه موشك های مقاومت عمق سرزمین های اشغالی را هدف قرار داد، این رژیم خود را در تنگنا می بیند. قدرت و امكانات مقاومت دشمن را شوكه كرده است.
**ماجراجویی دوباره رژیم صهیونسیتی، یعنی خودكشی
--------------------------------------------------
بنا به گزارش پایگاه خبری 'الانتقاد'، لبنان 'نواف موسوی' عضو گردان وفای مقاومت اسلامی گفت: برای رویارویی با دشمن فقط فراهم كردن اسباب دفاعی كافی نیست، بلكه باید برنامه ریزی و طوری عمل كرد كه دشمن قبل از ورود به جنگ شكست بخورد. مقاومت در تسلیح و آمادگی فقط به قدرت دفاعی اكتفا نمی كند، بلكه تلاش می كند تا قبل از ورود دشمن به جنگ دشمن را ناامید كند و شكست دهد.
'موسوی' در مورد جنگ غزه نیز هدف دشمن را بر هم زدن مقاومت دانسته است. وی گفته است كه بر هم زدن مقاومت یكی از اهداف آشكار صهیونیست هاست. از سوی دیگر آشكار است قدرت مقاومت كه توانسته است عمق سرزمین های اشغالی را هدف قرار دهد باعث به وجود آمدن توازن قواء شده و این باعث شده است مردم فلسطین در غزه از خود دفاع كنند و به راحتی در برابر اشغالگران تسلیم نشوند. عجز و ناتوانی اسراییل در برابر مقاومت یكی از پیروزی های بزرگ جنگ غزه بود و در دیگر مناطقی كه مقاومت وجود دارد این رژیم وارد ماجراجویی نخواهد شد مگر اینكه قصد خود كشی داشته باشد.
پژوهش**الف.ی**9123
گروه پژوهش هاي خبري - جنگ 8 روزه باعث برهم خوردن توازن راهبردي در منطقه به زيان رژيم صهيونيستي شد و اعتماد به نفس مقاومت را به نخود چشمگيري افزايش داد.