به گزارش خبرنگار ایرنا ،'غلامعلی رضوانی' روز دوشنبه در نشست كارگروه فرهنگی و اجتماعی كهگیلویه وبویراحمد افزود: استفاده از رویكردهای فرهنگی و اجتماعی مثبت ، افزایش سطح آگاهی خانواده ها ، ترویج برنامه های فرهنگی و هنری مناسب در خصوص عواقب ناخوشایند این پدیده ناموزون ازعوامل مهم كاهش این معضل اجتماعی در استان است.
وی برگزاری همایش های مختلف با موضوعات متنوع فرهنگی و اجتماعی برای كاهش نزاع های دسته جمعی ، افزایش سطح مشاركت مردم ، نخبگان و معتمدین محلی و همكاری بیش از پیش مسوولان و متولیان امور اجرایی برای تامین امكانات رفاهی و ایجاد اشتغال را از دیگر عوامل مهم در كاهش معضل اجتماعی نزاع های فردی و جمعی عنوان كرد.
رضوانی معضل اعتیاد و شیوع روزافزون این بلای خانمان سوز را به عنوان یكی دیگر از معضلات اجتماعی و تهدید كننده بنیان خانواده ها در این استان دانست و تاكید كرد: برای مقابله با این معضل مهم اجتماعی لزوم همكاری و تعامل بیشتر دستگاه های مختلف فرهنگی و اجتماعی را در این راستا می طلبد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری كهگیلویه وبویراحمد افزود: اقدامات و كاركردهای مثبت و مطلوبی از سال های اخیر تاكنون در زمینه كاهش و مبارزه با این پدیده شوم انجام شده و شهدای فراوانی را نیز در این راستا از دست داده ایم ولی همچنان شاهد رشد روزافزون معضل اعتیاد در بین جوانان و نوجوانان این مرزو بوم هستیم.
وی تجارت هشت هزار تنی مواد مخدر در افغانستان را مهمترین عامل تهدید كننده كشور در زمینه اعتیاد جوانان دانست و گفت: دشمن سعی می كند تا از حربه های مختلف از جمله مسئله اعتیاد و افزایش مصرف مواد مخدربه مهمترین سرمایه كشور یعنی جوانان آسیب رساند.
رضوانی نقش رسانه های ارتباط جمعی به ویژه صدا و سیما را در زمینه كاهش معضلات اجتماعی و اعتیاد تعیین كننده دانست و گفت: رسانه ها می توانند با تولید و خلق آثارفاخر هنری و فرهنگی نفی ناهنجاری ها، انحرافات و كج روی های اجتماعی را تبلیغ و خانواده ها و جامعه را در این زمینه بیشتر آگاه كنند.
وی ترویج فرهنگ و ارزش های دینی و معنوی در سطح جامعه و خانواده ها را كلید حل همه این مشكلات و ناهنجاری های اجتماعی اعلام كرد.
رضوانی افزود: امروزه به عقیده بسیاری از كارشناسان ، جامعه شناسان و تحلیلگران فرهنگی و اجتماعی در جامعه خانواده هایی كه سرشار از روح معنویت و ارزشهای دینی و الهی هستند به مراتب كمتردامنگیر معضلات و نانهنجاری های مختلف اجتماعی می شوند.
فرماندار شهرستان بویراحمد نیز در این نشست به مهمترین معضلات اجتماعی در این شهرستان از جمله اعتیاد اشاره كرد و افزود: بنظر می رسد اقدامات انجام شده در زمینه برخی معضلات اجتماعی مقطعی و سطحی بوده است.
'محمد الفونه' خانواده را به عنوان اساسی ترین نهاد اجتماعی در جامعه دانست و گفت: با وجود اهمیت و تاثیرگذاری آن در كاهش بروز آسیب های اجتماعی ولی كمترین توجه و سرمایه گذاری بر روی این كانون مهم اجتماعی شده است.
وی به جمعیت بیش از 100 هزارنفری در حاشیه شهر یاسوج اشاره كرد و افزود: بیشترین آسیب ها و معضلات اجتماعی موجود در شهرستان بویراحمد مربوط به حاشیه نشین ها است.
الفونه اظهار كرد: این در حالی است كه همچنان شاهد رشد روزافزون مهاجرت روستائیان و افزایش جمعیت حاشیه نشینی در شهریاسوج هستیم.
وی با بیان اینكه مردم حاشیه شهر یاسوج هم اكنون با كمترین امكانات و خدمات رفاهی مواجه هستند ، اظهار كرد: یكی از مهمترین دلایل بروز آسیب های اجتماعی در این مناطق نبود زیرساخت های لازم فرهنگی از جمله مسجد ، حسینیه و امكانات ورزشی برای مردم به ویژه جوانان است.
671/7530
ياسوج- معاون سياسي و امنيتي استانداري كهگيلويه وبويراحمد گفت: بر اساس برآورد و بررسي هاي كارشناسانه در نهادها و سازمان هاي فرهنگي و اجتماعي ،نزاع هاي فردي و جمعي هم اكنون به عنوان مهمترين معضل اجتماعي در سطح اين استان محسوب مي شود.