'احمدرضا شجیعی' روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: پایین بودن سطح آموزشها ارایه شده به كوهنوردان و كوهپیمایان اعزامی به مناطق كوهستانی، به همراه نداشتن تجهیزات مناسب كوهنوردی، بیتوجهی به شرایط جوی در ارتفاعات به خصوص در فصل پاییز و زمستان و ضعف در اطلاع رسانی را از جمله مواردی دانست كه بر شمار تلفات حادثه دیدگان ارتفاعات كوهستان روز به روز میافزاید.
وی اضافه كرد: در پی حوادث كوهستان، تعداد زیادی از كوهنوردان حرفه ای كه از مسیرهای صعبالعبور به ارتفاعات صعود كردهاند، جان خود را از دست دادهاند.
این مقام مسوول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به این كه بیشتر حوادث كوهستان در ارتفاعات كوهستانی استان تهران به دلیل نامناسب بودن مسیر صعود در ارتفاعات 'توچال' رخ میدهد، تصریح كرد: سایر حوادث مربوط به محیط های كوهستانی در استان تهران نیز با فراوانی كمتر در ارتفاعات 'دركه' و 'دارآباد'به وقوع میپیوندد.
شجیعی با تاكید بر مسدود شدن برخی مسیرهای صعبالعبور منتهی به قلهها، افزود: نصب علائم و هشدارهای تعیین كننده مسیر در كوهستان به فاصله هر 50 یا 100 متر می تواند در هدایت كوهنوردان و كوهپیمایان مؤثر باشد، اما متاسفانه این نكات به رغم توصیه های امدادی سازمان امداد و نجات به كوهنوردان و سایر دستگاه های متولی و مسوول در حمایت و حفاظت از جان كوهنوردان همچنان نادیده گرفته میشود.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ، وسعت و پراكندگی مناطق كوهستانی را یكی از موانع افزایش پایگاههای امداد و نجات در كوهستان اعلام كرد و گفت: افزایش پایگاههای امداد كوهستان به منابع مالی، نیروی انسانی، تجهیزات و امكانات بسیاری نیاز دارد كه بدون همكاری و هماهنگی سایر ارگانها امكان پذیر نیست.
وی توضیح داد، وجود برنامههای راهبردی، تدوین ساختار سامانه مدیریت سانحه و تعیین میزان توانمندی ارگانها در كاهش خطرات و حوادث كوه نقشی اساسی دارد.
شجیعی با بیان این كه به رغم افزایش حوادث در محیط های كوهستانی متاسفانه تاكنون هیچ اقدامی جهت بررسی ابعاد این حوادث از سوی دستگاههای متولی و مسوول صورت نگرفته است، افزود: بر اساس طرح جامع امداد و نجات مصوب فروردین، سال 1382 مقرر شد، شهرداری تهران به عنوان متولی مدیریت بحران كلانشهر تهران با 23 كارگروه منطقه ای شامل كارگروههای آموزشی، پیشگیری، مدیریت مخاطرات و كارگروههای عملیاتی وارد عمل شود كه تمامی بخشهای یاد شده باید زیر نظر ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت كشور فعالیت كنند، اما این در حالیست كه عدم حضور و فعالیت برخی از كارگروهها در حوزه پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی پس از سانحه در كلانشهر تهران و به تبع آن كوهستانهای شمال تهران موجب شده، صرفا تعداد معدودی از دستگاههای اجرایی اعم از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، اورژانس تهران، نیروی انتظامی و هیات كوهنوردی در خط مقدم فعالیتهای ایمنی و امدادی قرار گیرند.
وی از همه كوهنوردان اعزامی به مناطق كوهستانی خواست هنگام برنامه ریزی صعود به مناطق كوهستانی ضمن به همراه داشتن پوشاك كافی و مناسب فصل و همچنین آگاهی از وضعیت آب و هوایی مناطق صعود، از مسیرهای مشخص برای صعود و فرود به ارتفاعات كوهستانی استفاده كنند.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در ادامه افزود: با توجه به تاریكی زود هنگام فصل پاییز، كوهنوردان اعزامی به مناطق كوهستانی، زمان بندی مناسب برای به پایان رساندن برنامه صعود و فرود را قبل از تاریكی هوا داشته باشند.
وی به همراه داشتن وسایل ضروری كوهستان شامل مواد غذایی كافی و وعده غذایی اضافه، تجهیزات روشنـایی، سـوت، قطب نما، نقشه منطقه ای كوهستان، كیف كمك های اولیه، چاقو، كبریت، كارت شناسایی و گوشی همراه را برای كوهنوردان ضروری دانست.
شجیعی، اشراف داشتن بر منطقه صعود از لحاظ مسیرها و نقاط خطرناك (پرتگاه ها، مناطق با احتمال سقوط درآب، مناطق با احتمال ریزش سنگ) را برای گروه های كوهنوردی عازم به ارتفاعات ضروری دانست.
وی از تمامی كوهنوردان اعزامی به مناطق كوهستانی، برف گیر و صعب العبور كوهستانی خواست در زمان حاضر از صعود انفرادی به مناطق یاد شده خودداری كنند و اگر قصد صعود به مناطق كوهستانی را دارند به همراه گروهی مجرب و آموزش دیده اقدام به این كار كنند.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از كوهنوردان درخواست كرد تا حد امكان از صعود به ارتفاعات برفگیر و صعب العبور كوهستانی بدون اطلاع به اعضای خانواده، دوستان نزدیك و فدراسیون كوهنوردی خودداری كنند و در صورت عزیمت به ارتفاعات كوهستانی از لباس های دارای رنگ واضح ( قرمز، زرد و فسفری) برای سهولت در رصد امدادگران و نجاتگران استفاده كنند.
وی توجه به علائم هشدار دهنده، تابلوهای راهنمای مسیر، هشدارهای افراد مجرب، فراگیری آموزش های كوهنوردی و همراه داشتن شماره تماس ارگان های امدادرسان منطقه (اورژانس، هلال احمر، نیروی انتظامی ) را برای كوهنوردان ضروری دانست.
اجتمام(4)**7029**9121*
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر:
90 درصد از حوادث كوهستان به دليل نبود ايمني در مناطق كوهستاني است
۲۴ آذر ۱۳۹۱، ۱۲:۲۷
کد خبر:
80455387
تهران - قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر اعلام كرد، پايين بودن ضريب ايمني در افزايش حوادث كوهستان نقش حائز اهميتي دارد به طوري كه طبق ارزيابي هاي انجام شده 90 درصد از حوادث به وقوع پيوسته در كوهستان به دليل نبود ايمني براي كوهنوردان در اين مناطق رخ ميدهد.