۲۷ آذر ۱۳۹۱، ۱۵:۲۶
کد خبر: 80460376
T T
۰ نفر
دردهاي عضلاني، شايع‌ ترين علت مراجعه مردم به كلينيك‌هاي تخصصي است

تهران-رئيس انجمن طب فيزيكي و توانبخشي اعلام كرد : دردهاي عضلاني، شايع‌ترين علت مراجعه مردم به كلينيك‌هاي تخصصي است.

به گزارش روزدوشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی،'سیدمنصور رایگانی' افزود: شایع‌ترین علت مراجعه به مطب‌ها و كلینیك‌های مرتبط با بیماری‌های اسكلتی، عضلانی از جمله طب فیزیكی، روماتولوژی، ارتوپدی و جراحی اعصاب سندروم دردهای عضلانی میوفاشیال و فیبرومیالژیا(سندرم درد) است.

وی گفت: بهترین و موثرترین روش پیشگیری و درمان این دردها بكارگیری توصیه‌های طب فیزیكی و توانبخشی است.

رایگانی افزود: شایع‌ترین علت مراجعه به مطب‌ها وكلینیك‌های مرتبط با بیماری‌های اسكلتی-عضلانی اعم از طب فیزیكی، روماتولوژی، ارتوپدی و جراحی اعصاب همین سندروم‌ها هستند.

رایگانی در تعریف دردهای میوفاشیال گفت:دردهای میوفاشیال به صورت ناحیه‌ای و در نقاط مختلف بدن ایجاد می‌شوند. این درد مزمن است و بیش از چند ماه طول می‌كشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی درباره مشخصه‌های این درد توضیح داد: این درد با فعالیت تشدید شده و فشار بر روی نقاط، دردناك است. همچنین می‌تواند در نقاط مختلف بدن از قبیل عضلات سر و گردن، صورت و فك، اندام‌ها، ستون فقرات، لگن و ناحیه تناسلی ایجاد شود.

وی تاكید كرد: باید درنظر داشت كه دردهای عضلانی در بسیاری از موارد با آرتروز، فتق دیسك، سیاتیك، رماتیسم و حتی درد اندام‌های داخلی اشتباه گرفته می‌شوند. به عنوان مثال دیده شده است فرد با درد شكم و حتی درد در ناحیه تناسلی به پزشك مراجعه كرده است اما پس از انجام بررسی‌های لازم مشخص شده كه وی گرفتار درد میوفاشیال بوده است.

رئیس انجمن طب فیزیكی و توانخشی ایران با بیان اینكه در اغلب موارد، تشخیص با معاینه دقیق و گرفتن شرح حال بیمار امكان پذیر است، گفت: دردهای عضلانی عمدتا روش‌های تشخیصی پاراكلینیكی مشخصی ندارند و بنابراین بایستی بیماری كه از این دردها شكایت دارد به پزشك متخصص مراجعه كند تا وی با انجام معاینه ودر صورت لزوم انجام مطالعات آزمایشگاهی به تشخیص صحیح برسد.

عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ادامه داد: انجام صحیح فعالیت‌های روزمره زندگی مهم‌ترین راهكار موجود برای پیشگیری از ابتلا به این سندروم است.

وی با اشاره به اینكه استفاده از میز و صندلی مناسب در حین كار،همچنین نور كافی، پوشش مناسب و عدم انجام فعالیت‌های كاری به صورت یكنواخت، پیوسته و در وضعیت نادرست از جمله دیگر نكاتی هستند كه رعایت آنها در پیشگیری ازابتلا به دردهای عضلانی موثر است، عنوان كرد:درواقع عدم رعایت موارد گفته شده در بالا زمینه ساز بروز این سندروم دردهای عضلانی هستند.

رایگانی افزود: انجام نرمش و كششهای عضلانی قبل و بعد از فعالیت نیز می‌ تواند در جلوگیری از بروز این دردها فوق‌العاده موثر واقع شود.

وی درباره درمان دردهای عضلانی میوفاشیال گفت: راهكار درمانی، عمدتا استفاده از روش‌های مبتنی بر طب فیزیكی است و داروی خوراكی جایگاه چندانی در این خصوص ندارد. همچنین كشش موضعی تاندون‌ها، ماساژ، تزریقات موضعی و بكارگیری دستگاه‌های فیزیكی چون «شوك ویو» همراه با درمان‌های دستی می‌تواند به درمان كمك كند.

اجتمام(1)**9105**1647
۰ نفر