۲۹ آذر ۱۳۹۱، ۱۴:۵۴
کد خبر: 80463668
T T
۰ نفر
وجود برخي مدارس كپري ناشي از به حد نصاب نرسيدن دانش آموزان است

نيكشهر، زاهدان - مديركل نوسازي و تجهيز مدارس سيستان و بلوچستان گفت: ممكن است در برخي مناطق روستايي استان هنوز مدارس كپري وجود داشته است ولي اين مشكل ناشي از به حد نصاب نرسيدن دانش آموزان است.

'علیرضا راشكی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هیچ مشكلی برای ساخت مدرسه جایگزین موارد كپری در روستاهای جنوب استان از جمله مناطق دور افتاده شهرستان نیكشهر وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در پی اعلام فرماندار نیكشهر مبنی بر وجود 40 مدرسه كپری در این شهرستان یك گروه از كارشناسان نوسازی مدارس به منطقه برای بررسی موضوع اعزام شدند.

وی بیان داشت: در این بررسی ها مشخص شد در برخی روستاهای نیكشهر به علت حد نصاب نداشتن تعداد دانش آموزان (حداقل هشت تا 10 نفر) مجددا مجوز احداث مدرسه كپری توسط رییس شورای آموزش و پرورش شهرستان صادر شد.

مدیركل نوسازی و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شرایط موجود پیشنهاد كردیم برای هر هشت تا 10 نفر دانش آموز سرویس گذاشته شود تا برای تحصیل به روستاهای مجاور كه دارای فضاهای آموزشی استاندارد هستند انتقال یابند در عین حال با مخالفت خانواده ها مواجه شدیم و به ناچار كلاس كپری برپاست.

راشكی با بیان اینكه هزینه احداث یك مدرسه كانكسی به جای كپری حداقل 450 میلیون ریال است، گفت: سازمان نوسازی سیستان و بلوچستان برای كپرهای بوجود آمده جدید در شهرستان نیكشهر تامین اعتبار كرده است، اگر جمعیت این مناطق كم و غیر ماندگار باشد مدارس كانكسی و اگر جمعیت ماندگار باشد فضاهای آموزشی یك یا دو كلاسه با سازه های جدید بر اساس تعداد دانش آموزان ساخته می شود.

وی گفت: سازه های جدید (با اسكلت فلزی و دیوارهایی از جنس چادر نسوز) كه قابل حمل با وانت برای روستاهای دور افتاده كه امكان تردد خودروهای سنگین در آنها وجود ندارد متناسب با اقلیم شهرستان نیكشهر برای جایگزینی مدارس كپری طراحی شده است.

راشكی گفت: كارشناسان نوسازی سیستان و بلوچستان مجددا كار شناسایی مدارس كپری را در شهرهای جنوبی استان بویژه سراوان و نیكشهر شروع كردند و در صورت مشخص شدن تعداد این مكان ها كار ساخت و جایگزین فضاهای آموزشی جدید اجرا می شود.

وی اظهار داشت: بحث كپرزدایی از سال 86 طبق مصوبه سفر نخست ریاست جمهوری در اولویت كار چهار استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، كرمان و لرستان قرار گرفت و همچنین یك ردیف اعتباری خاص از دفتر مقام معظم رهبری برای این موضوع اختصاص یافت.

وی گفت: در این مدت 630 مدرسه كپری در سیستان و بلوچستان با همكاری فرمانداران، بخشداران، آموزش و پرورش و نماینده نوسازی شناسایی و تا سال 88 برای نزدیك 100 درصد آنها مدارس جایگزین ساخته شد.

راشكی با بیان اینكه در سال 89 و 90 با اعلام برخی افراد نسبت به وجود مدارس كپری كار شناسایی مجددا توسط دستگاه های ذیربط صورت گرفت، افزود: هم اینك كانكس های لازم برای جایگزینی كپرها خریداری و در حال حمل به محل مورد نظر است.

پیش از این فرماندار نیكشهر در گفتگو با ایرنا خواستار حذف تعدادی مدرسه كپری موجود و ساخت و جایگزینی كلاس های استاندارد برای دانش آموزان این شهرستان شده بود.

'صاحب گل صالحی' اظهار داشت: حدود 40 مدرسه كپری در این شهرستان وجود دارد كه باید هر چه زودتر كلاس های درس استاندارد جایگزین آنها شود.

وی بیان كرد: اقدامات خوب و مطلوبی طی چند سال اخیر برای كپرزدایی در شهرستان نیكشهر انجام و مدارس استاندارد و مناسبی برای دانش آموزان ساخته و جایگزین شد اما به دلیل كمبود كلاس درس در برخی مناطق دوباره كپرها شكل گرفتند.

وی اضافه كرد: در طرح روستا مركزی شهرستان نیكشهر هنوز برخی دانش آموزان به ناچار از وانت بار برای رفت و آمد به مدرسه بهره می گیرند كه باید مسوولان در این زمینه چاره اندیشی كرده و خودرو مناسب در اختیار آنان قرار دهند.

رییس اداره آموزش و پرورش نیكشهر نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع 190 مدرسه در پنج منطقه آموزش و پرورش این شهرستان، 40 مدرسه كپری، تعدادی دو شیفته و برخی غیرمقاوم است.

'یونس اربابی' افزود: شماری از مسوولان اداره كل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان هفته گذشته از مدارس كپری نیكشهر بازدید داشتند و وضعیت فضای آموزشی این شهرستان را مورد بررسی قرار دادند.

وی اظهار امیدواری كرد با همكاری خیرین مدرسه ساز و مسوولان استانی بزودی مشكل فضای آموزشی شهرستان نیكشهر برطرف شود.

او بیان كرد: 13 هزار دانش آموز در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در مدارس نیكشهر مشغول تحصیل هستند كه بیش از هزار معلم آموزش آنان را برعهده دارند.

7315/653 /2729