۱ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۴۷
کد خبر: 80465622
T T
۰ نفر
نخست وزير لبنان: مرزهاي خود را به روي سوري ها نمي بنديم

بيروت - در حالي كه وزير خارجه لبنان اعلام كرده كه كشورش بيش از اين ظرفيت پذيرش پناهجو را ندارد، نخست وزير لبنان گفت: ما نمي توانيم مرزهاي خود را بر روي شهروندان سوري ببنديم.

به گزارش ایرنا از بیروت، 'نجیب میقاتی' نخست وزیر لبنان روز جمعه در گفتگویی رسانه ای با اشاره به ورود گسترده پناهجویان سوری به خاك لبنان در پی بحران این كشور گفت: ما به هیچ وجه مرزهای خود را در برابر این پناهجویان نمی بندیم، چراكه آنها از ترس مرگ به كشور ما می گریزند.

وی با تاكید بر اینكه دولت لبنان در حال برنامه ریزی به منظور حل و فصل مشكل این پناهجویان بوده و این مساله در یك جلسه استثنایی كابینه مطرح خواهد شد، ادامه داد: مساله ورود این تعداد زیاد پناهجو به لبنان بالاتر از حد و توان ما بوده و با ادامه بحران سوریه وضع از این نیز بدتر خواهد شد.

میقاتی با اشاره به اینكه این مساله قابل پیش بینی بود و طی روزهای اخیر با مواجهه در برابر این مساله غافلگیر نشدیم، ادامه داد: با این وجود تمامی تدابیر و اقدامات امنیتی را به منظور كنترل مرزها و عبور و مرور كلیه افراد تشدید خواهیم كرد.

وی با اشاره به اینكه برخی كشورها به منظور حمایت از این آوارگان قول اعطای مساعدت هایی به لبنان داده اند، افزود: تاكنون مبلغ یك میلیون دلار را به منظور كمك به این آوارگان دریافت كرده و قول هایی به منظور افزایش كمك ها گرفته ایم.

در همین راستا، 'عدنان منصور' وزیر امور خارجه لبنان نیز روز جمعه در گفتگویی رسانه ای با تاكید بر اینكه خواستار بسته شدن مرزها در برابر آوارگان سوری نبوده است، گفت: من تنها همچون اردن، تركیه و عراق خواستار كنترل بیشتر بر عبور و مرورها شده ام.

وزیر خارجه لبنان گفت: برطبق آخرین سرشماری ها، بیش از 160 هزار پناه جوی سوری در خاك لبنان حضور دارند و این تعداد جدای از هزاران پناه جوی فلسطینی است كه در پی بحران سوریه، به لبنان وارد شده اند.

وی افزود: خانواده های سوری می توانند به جای سفر به لبنان به دیگر مناطق امن در سوریه بروند و اصلا كشور خود را ترك نكنند.

وی با تاكید بر اینكه بخشی از این پناهجویان ممكن است كه به شكل مقیم دایم در لبنان تبدیل شوند، اظهار داشت: نسبت پناهجویان فلسطینی به كل جمعیت لبنان 12 درصد بوده و هم اكنون با حضور پناهجویان سوری، این جمعیت به 16 درصد رسیده است كه احتمال بالارفتن آن همچنان وجود دارد.

منصور با تاكید بر اینكه این پناهجویان به خدمات بهداشتی، پزشكی، غذایی، آموزش و غیره نیازمند هستند، گفت: این در حالی است كه سازمان های بین المللی به تعهدات خود در این رابطه عمل نمی كنند و این داستان از سال 1948 یعنی آغاز آوارگی فلسطینی ها ادامه دارد.

به دنبال ورود تعداد بی شماری از پناهجویان سوری و فلسطینی از مرزهای مشترك به خاك لبنان، در جلسه اخیر هیات دولت این كشور، طرح بستن مرزهای مشترك از سوی برخی وزرا مطرح شد.

بررسی موضوع پناهجویان فلسطینی و سوری، بخش اعظم وقت جلسه اخیر هیأت دولت لبنان را به خود اختصاص داد تا آنجا كه ˈعلی قانصوˈ وزیر مشاور دولت و ˈجبران باسیلˈ وزیر انرژی، طرح بستن گذرگاههای مرزی با سوریه مطرح كردند.

موافقان این طرح اظهار كردند كه در میان افراد پناهجو، افرادی شروری وجود دارند كه ممكن است استقرار و ثبات لبنان را برهم بزنند ولی ˈغازی عریضیˈ وزیرراه و ترابری دولت ضمن مخالفت با این طرح، عنوان كرد كه دولت قادر به بستن مرزهای خود با سوریه نیست چراكه در آن صورت تعداد گذرگاههای غیرقانونی در كشور نیز زیاد خواهد شد.

خاورم**2024**1030