به گزارش خبرنگار ایرنا ، 'عبدالرحمن سلیمانی مقدم' چهارشنبه در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی شهرستان های دزفول ، اندیمشك و شوش در تالار جهانگردی دزفول افزود: به رغم این ظرفیت ، سالانه تنها 500 هزار تن از محصولات كشاورزی استان خوزستان صادر می شود.
وی میزان تولیدات كشاورزی استان خوزستان را سالانه 14 میلیون تن عنوان كرد و گفت:با ظرفیت موجود در استان خوزستان این رقم تا 25 میلیون تن قابل افزایش است.
رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و كشاورزی اهواز افزود: استان خوزستان در تولیدات نفت ، گاز و پتروشیمی رتبه نخست ، در تولید فولاد رتبه دوم و در تولید ناخالص كشور رتبه دوم را دارد.
وی اظهار داشت:جای تاسف است كه استان خوزستان با وجود این میزان تولید،رتبه 13 كشور را در صنعت و رتبه هشت كشور را در اشتغال داراست كه این ارقام بیانگر این واقعیت است كه در زمینه صنایع تبدیلی و اشتغالزایی كار زیادی در استان خوزستان صورت نگرفته است.
سلیمانی مقدم افزود: این مسئله سالها پیش آسیب شناسی شده و راهكار هایی ارائه گردید ولی متاسفانه به آن توجه نشد كه این موضوع نشان از فقدان برنامه ریزی در استان خوزستان دارد.
وی از آشفتگی و بی برنامگی در خصوص كشت محصولات كشاروزی در خوزستان خرده گرفت و گفت : كشاورزان خوزستانی به دلیل فقدان برنامه ریزی مناسب متحمل ضرر و زیان فراوانی می شوند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینكه بسیاری از كشورها دارای برنامه كشت سالانه یا ده سالانه می باشند ، افزود: فقدان برنامه ریزی در كشت محصولات در خوزستان موجب نوسان شدید قیمت محصولات كشاورزی شده است.
وی گفت: استان خوزستان نزدیك به 12 درصد از تولید ناخالص ملی كشور را به خود اختصاص داده ولی رتبه 13 صنعت كشور را داراست.
رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و كشاورزی اهواز افزود:در صنعت،معدن و تجارت خوزستان سیاستگذاری خوبی برای اعطای تسهیلات اتخاذ نشده واین امر موجب گردیده تا بخش خصوصی تمایل كمتری به سرمایه گذاری در این استان داشته باشد.
وی تصریح كرد: اتاق بازرگانی خوزستان با توجه به مواردی كه یاد شد لازم دانست تا خود وارد عمل شود و این كار نیازمند همكاری فعالان اقتصادی است تا علاوه بر رشد اقتصادی استان ، در پیشرفت كشور گام های موثری برداشته شود.
سلیمانی مقدم در ادامه به تاسیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی در دزفول اشاره كرد و افزود: اتاق بازرگانی خوزستان قصد دارد از ظرفیت های فكری و توانمندی فعالان اقصادی استان بهره برده تا همگرایی فعالان اقتصادی در این خطه از كشور بیشتر شود.
وی فعالان اقتصادی را سربازان كشور قلمداد كرد و اظهار داشت: در عرصه جنگ اقتصادی پشت به دشمن نمی كنیم و با سرافرازی تمام ، فعالیت و كار اقتصادی خود را به نفع مردم به سرانجام می رسانیم.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران ظرفیت اقتصادی شمال خوزستان را بسیار بالا توصیف كرد و افزود: به رغم برخی بی تدبیری ها ، تصمیم گیری ها و تكثر بخشنامه كه بعضا ناشی از عدم فهم مسائل اقتصادی است موجب سنگ اندازی پیش پای فعالان اقتصادی شده ولی باید با برنامه ریزی در راستای توسعه كشور و استان خوزستان با تمام توان پیش رفت.
وی میدان داران مبارزه با دشمن در جنگ اقتصادی را فعالان اقتصادی دانست و گفت: باید روش خنثی كردن تحریم های دشمن را فرا گرفته تا با آنان مقابله كرد.
رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و كشاورزی اهواز افزود: در شرایط فعلی ، برنامه ریزان باید شیوه تسهیل و روان سازی را در پیش گرفته و اتاق بازرگانی نیزبه نمایندگی از فعالان اقتصادی در مجامع حضور یافته و مشكلات اقتصادی را از طریق قوای سه گانه پیگیری كند.
وی تصریح كرد: در دیدار هفته گذشته با رییس قوه قضاییه ، 27 بند از مشكلات فعالان اقتصادی كه به نوعی به قوه قضاییه مربوط می شود طرح و برای حل آنها قول مساعد داده شد.
سلیمانی مقدم به تشكیل كمیته حمایت از سرمایه گذاران در خوزستان و عضویت اتاق بازرگانی خوزستان در این كمیته اشاره كرد و گفت: اتاق بازرگانی خوزستان در این كمیته، عضوی است فعال كه از بخش خصوصی حمایت می كند.
وی افزود:اساس كار اتاق بازرگانی ، ایجاد تعامل دوسویه با فعالان اقتصادی است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه به پرسش های برخی از فعالان اقتصادی شمال خوزستان پاسخ داد و گفت: مشكلات فعالان اقتصادی بصورت تخصصی در كمیسیون های مختلف اتاق بازرگانی خوزستان بررسی می شود.
وی افزود: با توجه به اینكه در بانك های شمال خوزستان واحد ارزی وجود ندارد برای سهولت كار فعالان اقتصادی ، این مشكل پیگیری می شود.
سلیمانی مقدم در خصوص مشكلات پیش روی فعالان در خصوص ثبت سفارش گفت: در ابتدا بنا بود ثبت سفارش در هر شهری كه اداره بازرگانی یا گمرك دارد انجام شود ولی اكنون در برخی از مراكز استان نیز این امكان وجود ندارد.
وی درخصوص برپایی نمایشگاه محصولات كشاورزی در كشورهای همسایه افزود:در صورت تمایل فعالان اقتصادی ، اتاق بازرگانی خوزستان اقدامات لازم را در این رابطه انجام می دهد.
در این نشست مشكلات و موانع واردات ، صادرات ، ارز و غیره طرح و از رییس اتاق بازرگانی اهواز خواسته شد تا در زمینه حمایت و تسهیل تجارت از سوی دولت تلاش كند.7279/648
دزفول- عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران و رييس اتاق بازرگاني ، صنايع ، معادن و كشاورزي اهواز گفت: ظرفيت صادرات محصولات كشاورزي استان خوزستان سالانه بيش از سه ميليون تن مي باشد.