آيت الله آقامجتبي تهراني يكي از پشتوانه هاي نظام و انقلاب بود

تهران - رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي از مرحوم آيت الله آقامجتبي تهراني به عنوان يكي از پشتوانه هاي انقلاب و نظام ياد كرد و گفت: آن مرحوم از شخصيت هاي بزرگ علمي و معنوي جامعه بود و بسياري از فضايل در وجود وي تجلي داشت .

حجت الاسلام و المسلمین 'علی اكبر رشاد' روز جمعه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: فضایل فراوانی در شخصیت آیت الله آقامجتبی تهرانی نهفته بود و در واقع فضایل و اخلاق الهی در این مرد وارسته، تجسم یافته بود به عنوان مثال 'اخلاص' یكی از ویژگی های چشمگیر این استاد اخلاق بود .

وی گفت: آیت الله آقامجتبی تهرانی برای خدا كار می كرد و لحظه به لحظه حیات وی به یاد خدا می گذشت. زهد و ساده زیستی از دیگر ویژگی های این استاد بزرگ بود . زهد وی هیچ گاه زهد تشریفاتی و یا زهد مصلحتی نبود. واقعا این مرد زاهد بود و در طول عمر خود حتی یك بار راننده نداشت و همیشه با پیكان رفت و آمد می كرد، به گونه ای كه فرزند وی راننده این مرد الهی بود، درحالی كه وی یكی از شخصیت های بزرگ علمی و معنوی و از پشتوانه های انقلاب و نظام قلمداد می شد.

رییس انجمن علم اصول فقه حوزه همچنین به 'دنیاگریزی' آیت الله آقامجتبی اشاره كرد و گفت: این استاد بزرگ اخلاق هرگز به امور دنیوی اهمیت نمی داد و با این كه از نخستین كسانی بود كه در محضر حضرت امام(ره) حضور یافت و شاگرد خاص امام خمینی ( ره ) بود ولی هیچ گاه هیچ منصبی را قبول نكرد.

رشاد یادآور شد : اگرچه در دوران انقلاب مناصب و مسوولیت های فراوانی به وی پیشنهاد شد ولی وی به همان رفتار و زندگی طلبگی خود پایبند بود و همه عمر نیز به عنوان یك طلبه زیست و تكیه كلام آن مرحوم این بود كه 'ما طلبه ایم' .

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاكید كرد كه وی همواره به رفتار طلبگی ملتزم بود و به همین دلیل یك شخصیت محبوب بین اقشار مختلف مردم بود .

رشاد كه به مدت 30 سال در محضر آیت الله مجتبی تهرانی در مباحث فقهی، اصولی و اخلاقی تلمذ كرده است ، افزود: وی ثبات رفتاری داشت و هیچ چیز او را به خود مشغول نمی كرد. در مقابل هیچ چیز، خود را نمی باخت و هیچ گاه دچار خودفراموشی نشد و به همین دلیل دچار خدا فراموشی نشد. حدیث نبوی 'من عرف نفسه عرف ربه' (هر كسی كه خود را بشناسد؛ خدا را خواهد شناخت) در وجود این استاد تجلی عینی داشت و انسان احساس می كرد و می دید كه وی معرفت به خود و معرفت به خدا دارد .

وی خاطرنشان كرد : یكی از ویژگی های آقامجتبی تهرانی احتیاط فراوان در مسایل مالی بود زیرا زمانی كه در بعثه مقام معظم رهبری مسوولیت داشتم؛ چند بار از وی درخواست كردم تا در خدمت وی به حج مشرف شویم ولی این استاد بزرگ نپذیرفت.

وی افزود: بعد از مدتی آن مرحوم مبلغی دو یا سه برابر هزینه سفر حج را به من پرداخت و گفت این پول را هزینه كنید تا من سفر حج را انجام دهم. یعنی وی نمی خواست از امكانات بیت المال برای سفر حج استفاده كند؛ در حالی كه چند برابر هزینه حج را برای مسیر متناسب این امر هزینه كردند و بعد مشرف شدند.

آیت الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق و مرجع تقلید كه از اوایل ماه محرم به علت مشكلات جسمی جلسات عزای هر ساله خود را تعطیل كرده بود، بعد از مدتی بیماری، بامداد روز چهارشنبه به ملكوت اعلی پیوست.

پیكر این استاد بزرگ امروز - پنج شنبه - پس از تشییع در مدرسه شهید مطهری و اقامه نماز بر پیكر وی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی برای خاكسپاری به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی منتقل شد.

در مراسم خاكسپاری پیكر این عالم وارسته، آیت الله سید ˈاحمد خاتمیˈ و آیت الله صدیقی امامان جمعه موقت تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و برخی از مقامها، شخصیت های سیاسی و فرهنگی، علما، اساتید و طلاب حوزه های علمیه، شاگردان و علاقه مندان به وی حضور داشتند.

فراهنگ(4)**1003**1581