به گزارش ایرنا، حماسه 19 دی سال 56 روزی كه مردم بیدار و هوشیار ایران با اتحاد، همدلی و انسجام دركنار روحانیون در مقابل توهین به ساحت حضرت امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران مشت كوبنده ای به دهان یاوه گویان زدند.
در روز 17 دی سال 1356، روزنامه اطلاعات با چاپ مقاله ای تحت عنوان ' ارتجاع سرخ و سیاه در ایران' به قلم احمد رشیدی مطلق، به امام خمینی اهانت نمود.
حوزه علمیه قم دروس حوزه را در تعطیل اعلام كرد و طلاب با تشكیل اجتماع بزرگی تظاهرات خود را به سوی منازل مراجع آغاز كردند و تعدادی از علما و مراجع قم در سخنرانی های خود، به حمایت از امام راحل و محكومیت اهانت به ساحت ایشان پرداختند.
بار دیگر بازاریان قم با تعطیل كردن مغازه ها اعتراض خود از رژیم نشان دادند و همراه اقشار مختلف مردم با راهپیمایی به سوی منازل بزرگان حوزه به شعله های زیر خاكستر انقلاب دامن زدند.
حماسه 19 دی نشان داد كه مردم دین را جدا از سیاست نمی دانند و دوران خوش دو هزار و پانصد ساله نظام شاهنشاهی به پایان رسیده است و مردم دیگر در زیر شكنجه نظام استبدادی شاه و استعمارگران ساكت نخواهند ماند.
مردم قم در روز 19دی با دست های مشت كرده به خیابان ها ریخته و این شعار را سر می دادند 'از جان خود گذشتیم، با خون خود نوشتیم، یا مرگ یا خمینی' اینگونه پایمردی خود را نسبت به ولایت فقیه نشان می دادند.
19 دی نقطه عطفی در نهضت اسلامی مردم به رهبری امام خمینی(ره) بود كه مشعل انقلاب را شعله ور ساخت و پیروزی علیه حكومت طاغوت را به ارمغان آورد، قیام 19 دی با مظلومیت شهدا و حركت روحانیت و مردم به بار نشست و حركت ساز شد.
به دنبال قیام 19 دی، نهضت به شهرهای دیگر كشیده شد و حماسه چهلم ها شكل گرفت، تبریز، یزد، جهرم، تهران، مشهد و شهرهای دیگر كشور شاهد قیام هایی خونین در گرامی داشت شهدا بودند، ابتدا تبریز در چهلم شهدای قم به خاك و خون كشیده شد و پس از آن شهرهای دیگر به همین ترتیب شاهد حماسه هایی جاوید بودند این حماسه چهلم ها نهضت را به ثمر رساند و با بازگشت امام خمینی (ره) به كشور به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید.
19 دی سالروز قیام خونین مردم قم است، مردمی كه با ایستادگی خود در مقابل كفر باعث سرنگونی نظام شاهنشاهی شدند و با پیروزی انقلاب اسلامی خیزش های بیداری را در منطقه به راه انداختند.ك/4
/8138/ 550/
قم- حماسه 19دي سالروز قيام خونين مردم قم و تجلي اتحاد ملت و روحانيت دردفاع از ولايت فقيه و جرقه انقلاب اسلامي بود كه فصل نويني را در تاريخ مبارزات ديني و آزادي خواهي مسلمانان جهان گشود.