۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۰۹
کد خبر: 80512608
T T
۰ نفر
فضاي درماني بيماران سرطاني در استان مركزي نيازمند توسعه است

اراك - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: فضاهاي درماني بيماران سرطاني در استان مركزي نيازمند توسعه است.

دكتر 'سید محمد جمالیان' روز پنج شنبه در آستانه هفته مبارزه با سرطان (8 تا 15 بهمن ماه) در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مركزی یكی از قطب های مهم درمان سرطان غرب كشور است و اقدامات درمانی این بیماران در دو بیمارستان امیركبیر و آیت الله خوانساری اراك انجام می شود.

وی توضیح داد: هم اینك بیمارستان آیت الله خوانساری اراك 28 تخت مصوب دارد اما به دلیل تراكم مراجعان بین 40 تا 50 تخت درمانی در این مركز فعال است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی اراك اظهار كرد: میانگین ضریب اشغال تخت این بیمارستان 91 درصد است.

دكتر جمالیان یادآور شد: در 9 ماه امسال یكهزار و 323 بیمار سرطانی در بیمارستان آیت الله خوانساری اراك پذیرش شده اند كه میانگین اقامت آنان سه و دو دهم روز بوده است.

وی تصریح كرد: سیستم دفاعی بدن بیماران سرطانی به دلیل شیمی درمانی و رادیوتراپی تضعیف می شود و احتمال نفوذ عفونت در آنان زیاد است و باید امكانات درمانی و تخت های ویژه برای این بیماران توسعه یابد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی اراك یادآور شد: بیمارستان آیت الله خوانساری هم اینك هشت تخت مراقبت ویژه دارد و افزایش بخش درمانگاه تخصصی و اقامتی همراهان از برنامه های بخش درمان استان است.

دكتر جمالیان تصریح كرد: درمان تخصصی بیماران سرطانی كودك در استان مركزی در بیمارستان امیركبیر اراك انجام می شود كه در 9 ماه امسال 581 مورد پذیرش داشته است.

وی عنوان كرد: بخش درمانی كودكان سرطانی بیمارستان امیركبیر اراك 12 تخت مصوب دارد و تعداد تخت های فعال آن حدود 15 تخت است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی اراك خاطرنشان كرد: متوسط ضریب اشغال تخت در بخش كودكان سرطانی بیمارستان امیركبیر اراك 82 درصد و میانگین اقامت بیماران چهار و سه دهم روز است.

دكتر جمالیان تصریح كرد: این بیمارستان دو تخت ویژه درمانی برای كودكان سرطانی دارد و هم اینك تمامی مراحل درمان كودكان سرطانی در استان انجام می شود.

وی ادامه داد: درحال حاضر یك فوق تخصص درمان سرطان كودكان و هفت فوق تخصص آنكولوژی( خون شناسی ) و رادیوتراپی در اراك فعالیت دارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: امسال 13 میلیارد و 530 میلیون ریال مددكاری دارویی برای بیماران سرطانی استان مركزی انجام شده است.

دكتر جمالیان عنوان كرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا سال 2020 سرطان به عنوان نخستین عامل مرگ و میر مطرح خواهد بود و با توجه به روند رو به رشد این بیماری امكانات كنونی استان پاسخگوی نیازهای بیماران نیست.

وی از خیران درخواست كرد كه دانشگاه علوم پزشكی اراك را در برنامه های توسعه امكانات تخصصی درمان سرطان یاری دهند.ك/2

560/559