۸ بهمن ۱۳۹۱، ۸:۳۱
کد خبر: 80515999
T T
۰ نفر

ژنتيك و محيط از علل اصلي ابتلا به سرطان است

۸ بهمن ۱۳۹۱، ۸:۳۱
کد خبر: 80515999
ژنتيك و محيط از علل اصلي ابتلا به سرطان است

سنندج - يك فوق تخصص خون و سرطان مركز درماني توحيد سنندج دو عامل ژنتيك و محيط را از علل مهم ابتلا به سرطان عنوان كرد.

دكتر بایزید قادری شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران در سنندج گفت: سندروم های سرطان در برخی خانواده ها شایع است و علل ارثی دارد، همچنین عوامل محیطی نیز در ژن های سرطانی نقش عمده دارند.

به گفته وی مواد شیمیایی و نیترات های موجود در مواد غذایی یكی از علل ایجاد سلول های سرطانی هستند.

وی رژیم غذایی نامناسب، غذاهای مانده و پرچرب، ترشیجات مانده، مصرف زیاد نمك در غذا، چای داغ، سیگار، عفونت ها، عفونت های بدخیم معده، چاقی، بی تحركی، عوامل محیطی را از فاكتورهای خطرساز سرطان عنوان كرد و گفت: ویروس اچ. وی نیز سبب ابتلا به سرطان لنفاوی می شود.

وی با بیان اینكه علل عمده بسیاری از سرطان ها بویژه سرطان ریه سیگار است اظهار كرد: تركیبات نیتروژن موجود در سیگار با ایجاد تغییرات در ژن ها، سبب رشد خارج از نظم سلول ها می شود.

به گفته وی سیگار علل ابتلا به سرطان حفره دهان، معده، روده، مثانه و سایر سرطان هاست و اشعه خورشید نیز علل ایجاد سرطان پوست است.

دكتر قادری یادآورشد: بیش از 30 درصد سرطان های سینه در خانم ها بعد از دوران یائسگی به علل چاقی است.

وی با اشاره به اینكه غذاهای پرچرب سبب التهاب می شود اظهار كرد: التهاب، علل عمده سكته قلبی و یكی از علل خطرساز سرطان است.

این فوق تخصص خون و سرطان با اشاره به این مطلب كه كمبود ویتامین سبب بیماری می شود گفت: اكثر بیماران مبتلا به سرطان سینه، كمبود ویتامین B دارند.

دكتر قادری تغییر سبك زندگی، حذف غذاهای پرچرب و جایگزین كردن رژیم غذایی پرفیبر و پركلسیم، داشتن تحرك و فعالیت ورزشی را بهترین راهكار پیشگیری از ابتلا به سرطان دانست.

وی با اشاره به اینكه هیچ دارویی نمی تواند از بروز سرطان پیشگیری كند، غربالگری را بهترین روش برای پیشگیری از سرطان بیان كرد.

به گفته وی با عمل غربالگری و تشخیص مراحل اولیه سرطان 90 درصد پیشرفت بیماری ها را كاهش می دهد.

وی یادآورشد: استفاده از روش سی، تی، اسكن و عكس ساده در سرطان ریه نتایج قابل قبولی بدنبال دارد.

وی به خانم ها توصیه كرد برای پیشگیری از سرطان سینه و تخمك باید از سن 40 سالگی شش ماه یكبار ماموگرافی انجام دهند.

قادری همچنین بر انجام غربالگری بعد از سن 50 سالگی به منظور پیشگیری از سرطان روده تاكید كرد.

این فوق تخصص خون و سرطان مركز درمانی توحید سنندج، سرطان پروستات و ریه در مردان و سرطان رحم و سرطان سینه در خانم ها را بیشترین سرطان ها عنوان كرد و گفت: خانم ها باید بعد از سن 21 سالگی یا سه سال بعد از ازدواج غربالگری سینه را انجام دهند.ك/2

7352/533