'پریسا خضایی' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت:جشنواره هنرهای تجسمی فجر با وجود سابقه كمی كه دارد توانسته جای خود را به خوبی در میان هنرمندان باز كند و در كنار سایر دوسالانه ها و سمپوزیوم ها كه سابقه طولانی دارند،حضور موفقی داشته باشد.
به عقیده وی،برگزاری جشنواره ای سراسری به صورت سالانه برای ارزیابی فعالیت های هنری در كنار دوسالانه های ملی و بین المللی یك ضرورت است كه جشنواره تجسمی فجر قابلیت خوبی در این زمینه دارد.
عضو شورای سیاستگذاری دوسالانه چهارم و پنجم مجسمه سازی معاصر تهران بر وجود نگاه كمی در داوری آثار تاكید كرد و گفت:هیات انتخاب و داوری به دور از جناح بندی و هر گرایش یا پیش زمینه ای تنها براساس نگاه هنری و كارشناسی به ارزیابی آثار پرداخته اند و به نظر می رسد شاهد نمایشگاه با كیفیت و جذابی در طول برپایی جشنواره باشیم.
وی جشنواره هنرهای تجسمی را بخش مجسمه سازی برآیندی از این هنر دانست و گفت:از میان آثار ارسالی هیات انتخاب 29 اثر را برای عرضه در نمایشگاه انتخاب كرده است.
این كارشناس مجسمه سازی خاطرنشان كرد:وقتی سخن از موضوعی برگزار شدن جشنواره می شود،منظور محدود شدن هنرمند در خلق اثر نیست،بلكه بیشتر وجود یك تم و فعالیت حول یك محور مشخص است كه به نظرم روش خوبی برای ارزیابی آثار است.
خضایی ادامه داد:در واقع هنرمندان برای ساخت یك مجسمه با موضوع وحدت به دور از خط كشی ها و محدودیت ها،از اشعار،مفاهیم عرفانی و مفاهیم ذهنی بسیاری می تواند استفاده كنند.
وی همچنین به توافقات انجام شده با شهرداری اشاره كرد و توضیح داد:دربخش رقابتی جشنواره صحبت هایی با سازمان زیباسازی شهرداری تهران برای خرید آثار و استفاده از آنها در فضاهای شهری صورت گرفته است.حتی شهرداری و یا سایرنهادهای متولی می توانند به هنرمندان برگزیده این رشته سفارش كار بدهند.
این هنرمند مجسمه ساز با بیان اینكه بسیاری از آثار راه یافته به بخش نمایشگاهی قابلیت نصب در فضاهای عمومی را دارند،افزود:كیفیت آثار این دوره از جشنواره به ویژه در بخش اجرا در مقایسه با سال گذشته بهتر بود.در واقع به نظر می رسد با وجود نوپایی این رقابت هنری ،بسیاری از هنرمندان و بخصوص جوانان آن را جدی گرفته اند.
خضایی معتقد است كه این رویداد هنری برای حرفه ای برگزار شدن،لازم است برنامه ریزی بلند مدت داشته باشد و فراخوان خود را از یك سال قبل منتشر كند.
دبیربخش مجسمه جشنواره تجسمی فجر بر لزوم بازبینی سمپوزیوم ها و دوسالانه های مجسمه سازی كه خارج از نظارت وزارت ارشاد برگزار می شود،تاكید كرد و گفت:برخی از این رویدادها به فاصله یك ماه از جشنواره برگزار می شوند،در حالیكه تا مدت ها بعد هیچ رقابتی در این عرصه برپا نمی شود.در حالیكه هنر نیازمند تداوم است.
عضو هیات مدیره انجمن مجسمه سازان ایران یاد آور شد:موازی كاری و برگزاری چند رویداد هنری به صورت همزمان درست نیست و تمركز هنرمندان را از بین می برد.
نمایشگاه آثار رقابتی رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه سازی، تصویرسازی و كاریكاتور پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در موزه امام علی (ع) و نمایشگاه آثار رقابتی رشته های عكاسی، پوستر و سفال و سرامیك جشنواره در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر 14 بهمن تا 12 اسفند ماه در تهران و 11 استان برگزار می شود.
فراهنگ4**9173** 1418
جشنواره هنرهاي تجسمي فجر خلاء موجود در عرصه مجسمه سازي را پر مي كند
۱۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۴۸
کد خبر:
80524546
تهران-دبيربخش مجسمه سازي پنجمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر اين رويداد هنري را فرصتي براي رقابت و خلق اثر هنرمندان دانست و گفت:اين جشنواره مي تواند خلاء موجود در عرصه مجسمه سازي را پر مي كند.