'حسن كریم دادی' روز پنج شنبه به مناسبت دهه فجر در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: مسن ترین شهید انقلاب در خراسان رضوی 72 و كوچكترین آنان سه سال و هشت ماه در موقع شهادت سن داشتند.
وی ادامه داد: این شهدا در دوران مبارزات ستم شاهی و راهپیمایی ها در شهرستانهای مشهد، طرقبه و شاندیز، نیشابور، كاشمر، فریمان و قوچان، سبزوار، درگز، تربت جام، تربت حیدریه ، جغتای و چناران به درجه رفیع شهادت نایل آمده اند.
وی اظهار داشت: از مجموع شهدای انقلاب خراسان رضوی 112 شهید در مشهد و بقیه در سایر شهرستانهای خراسان رضوی توسط عمال پهلوی به شهادت رسیدند.
او در خصوص اقدامهای اداره كل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی برای سرگذشت پژوهشی شهدای انقلاب استان گفت: همه اسناد و مدارك در اختیار خانواده ، دوستان و همرزمان این شهدا جمع آوری و در قالب كتابی تحت عنوان 'یاد' و یك نرم افزار مدون و به چاپ رسیده است.
كریم دادی اضافه كرد: همچنین كتاب دیگر به نام یادنامه شهدای انقلاب در حال تدوین است.
معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: با همكاری شهرداری و فرهنگسران انقلاب اسلامی مشهد یادواره هایی در طول سال و از جمله ایام شهادت شهدای انقلاب و دهه فجر در این شهرستان و اقدامهای مشابهی نیز در سایر شهرستانهای این استان برگزار می گردد.
وی دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران انقلاب در قالب طرح سپاس را دیگر اقدامهای بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی دانست.
وی گفت: گلزار شهدای انقلاب اسلامی در بهشت رضا مشهد بازسازی شده و مزار شهدا در بازه شیخ و گلشهر این شهر هم در آینده نزدیك بازسازی می شوند.ك/3
7490/659
مشهد- معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي مدير كل بنياد شهيد و امور ايثارگران خراسان رضوي گفت: اين استان 172 شهيد در دوران مبارزات دوران ستمشاهي تقديم اسلام و انقلاب كرده است.