۲۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۹:۳۴
کد خبر: 80541907
T T
۰ نفر
همايش عالمان ديني و اختلاف پاكستان و افغانستان بر سر حضور طالبان

تهران - همايش جهاني عالمان ديني براي بررسي امنيت و مبارزه با خشونت، كه قرار است ماه آينده در كابل پايتخت افغانستان با حضور شماري از علماي پاكستان برگزار شود با اختلاف شديد ميان هواداران و مخالفان حضور گروه شبه نظامي طالبان در افغانستان همراه شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برخی روحانیان پاكستانی روز سه شنبه تهدید كردند، اگر از طالبان برای شركت در همایش ماه مارس كابل دعوت نشود، همایش را تحریم خواهند كرد.

این اختلاف به دنبال نشست مشترك روحانیان پاكستانی و افغان رخ داده است. نشست یادشده، روز دوشنبه در اسلام آباد پایان یافت.

كابل و اسلام آباد برگزاری این نشست را دو ماه پیش و با هدف بهبود روابط میان دو كشور اعلام كردند، اما به نظر می رسد موضوع اصلی میان آن دو، همچنان حضور و نقش طالبان در افغانستان باشد.

پاكستان در دهه 90 میلادی به طالبان كمك كرد كه قدرت را در افغانستان به دست گیرد. مقام های افغان، اسلام آباد را متهم می كنند كه هنوز روابط ویژه اش با طالبان افغانستان را حفظ كرده است؛ هرچند دولت پاكستان این اتهام را رد می كند.

با این حال، بسیاری از كارشناسان بر این باورند كه ارتش پاكستان همچنان به طالبان به عنوان یك نیروی ایجاد كننده توازن در مقابل حامد كرزی، رییس جمهوری افغانستان می نگرد. پاكستانی ها معتقدند كرزی بسیار به هندوستان نزدیك است.

طاهر محمود اشرفی، رییس شورای علمای پاكستان و رییس هیات پاكستانی، گروه عالمان دینی افغانستان را متهم كرد كه می خواهند از نشست آینده كابل برای محكوم كردن طالبان و امتیاز دادن به دولت كابل استفاده كنند. وی تاكید كرد كه برای پیشرفت صلح، باید طالبان نیز به این نشست دعوت شود.

اشرفی به خبرنگار آسوشیتدپرس گفت' 'می خواهم روشن كنم كه در میان علما این دیدگاه مشترك وجود دارد كه اگر طالبان به این نشست دعوت نشود، همایش كاملا بی ارزش خواهد بود.'

اشرفی علمای افغان را متهم كرد كه بسیار به دولت افغانستان نزدیك هستند و تهدید كرد كه گروه پاكستانی ممكن است همایش كابل را به دلیل اختلاف میان دو طرف تحریم كند.

محافل سیاسی، اشرفی را فردی نزدیك به دستگاه اطلاعات نظامی پاكستان می دانند.

در مقابل، امین الدین مظفری، یك عضو هیات افغان، نشست میان روحانیان دو كشور را به گونه ای مثبت تر ترسیم كرد و گفت' 'یك نفر بود كه می خواست در كارها خرابكاری كند! طرف پاكستانی هم زیاد از حرف های این فرد راضی نبود و اصلا نمی خواست كه وی در جلسه حضور داشته باشد. وقتی از وی خواسته شد كه در جلسه نیاید، او هم موضوع را آنگونه كه دوست داشت رسانه ای كرد.'

قاری 'روح الله مدنی'، یك عضو دیگر گروه پاكستانی، موضعی میانه روانه تر گرفته و گفته است كه به افغان ها بستگی دارد كه از چه كسانی برای نشست كابل دعوت كنند.

قرار است یك نشست مقدماتی دیگر در 21 فوریه (3 اسفند) برگزار شود و پس از آن همایش كابل در ماه مارس (11 اسفند تا 10 فروردین) انجام شود.

طبق برنامه، 250 روحانی از پاكستان و افغانستان و 500 روحانی از كشورهای اسلامی دیگر در همایش اصلی كابل شركت خواهند كرد. همچنین قرار است در این همایش در باره صلح و امنیت افغانستان و پاكستان و دیگر كشورهای اسلامی گفتگو شود.

بیانیه رسمی همایش تاكید می كند كه 'این گردهمایی در پشتیبانی یا مخالفت با هیچ فرد یا گروهی نخواهد بود.'

مظفری (روحانی افغان) بر این نكته پای فشرده است كه كابل نمی تواند از طالبان برای این نشست دعوت كند، به همان دلیل كه اگر نشستی در اسلام آباد برگزار شود، از شاخه طالبان در پاكستان كه در حال جنگ با دولت آن كشور است، دعوت نخواهد شد.

طالبان افغانستان و طالبان پاكستان متحد یكدیگر هستند، اما ماهیت نبرد آنها كاملا متفاوت است و در امور كشورهای یكدیگر دخالت نمی كنند.

مترجمام**9163 **2047**
۰ نفر