۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۲:۰۴
کد خبر: 80542657
T T
۰ نفر
گفتار درماني به موقع مانع از تداوم اختلالات زباني مي شود

همدان- آسيب‌شناس گفتار و زبان دانشكده توانبخشي همدان گفت: گفتار درماني به موقع از تداوم اختلالات زباني جلوگيري كرده و با تاثيرگذاري بلند مدت، اين مشكلات را درمان مي كند.

به گزارش ایرنا دكتر'محمد صادق سیف پناهی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: والدین باید به محض آگاهی از بروز اختلالات گفتاری در فرزندانشان برای درمان آن از طریق گفتار درمانی مراجعه كنند.

وی در رابطه با تاثیر گفتار درمانی برای درمان اختلالات زبانی اظهار داشت: زمان شروع درمان، فاكتور اساسی در پیشگیری از ماندگاری اختلالات است و درصد بهبودی براساس نوع و شدت اختلال و سن مراجعه‌كننده متغیر است.

آسیب‌شناس گفتار و زبان دانشكده توانبخشی همدان افزود: كلینیك‌های آموزشی و گفتاردرمانی دانشكده توانبخشی در بیمارستان‌های فرشچیان، بعثت، شهید بهشتی و كلینیك شیخ‌الرئیس در همدان هم اكنون فعال هستند و افرادی كه دچار اشكالات گفتاری ،زبانی و اختلالات بلع هستند می‌توانند به این مراكز مراجعه كنند.

وی در خصوص این اختلالات توضیح داد: اختلالات گفتاری یا موانع گفتاری، نوعی اختلالات ارتباطی هستند و به زمانی اطلاق می‌شود كه فرد در گفتار معمولی با مشكل روبرو ‌شود، این ناتوانی می‌تواند در حد لكنت یا سرزبانی صحبت كردن باشد یا اینكه فرد قادر به صحبت كردن نباشد.

وی با بیان اینكه اختلالات گفتاری به صورت كلی در سه حیطه گفتار، زبان و بلع گنجانده شده است افزود: افرادی كه در فیزیك كلام دچار اشكالاتی چون لكنت و اختلالات تلفظی هستند ، افرادی كه دچار فلج مغزی هستند ،‌ كودكانی كه در سنین رشد در 9 سالگی حرف «ر» را نمی‌توانند درست تلفظ كنند، كسانی كه دچار اختلالات صوت هستند و صدا یا حنجره‌شان دچار گرفتگی می‌شود و یا كسانی كه دچار شكاف كام هستند و صدایشان بیش از حد در بینی تشكیل می‌شود به اختلالات گفتاری مبتلا هستند.

576/7530