'علی اصغر زنگانه' كه پنجشنبه شب(26بهمن ماه) در مراسم تكریم چهره های قرآنی كشور تجلیل شد؛ به خبرنگار ایرنا گفت: انتخاب چهره های قرآنی باید ابتدا در مرحله شهرستانی صورت گیرد، سپس به صورت استانی و بعد از این مرحله، منتخبین استانی جهت تجلیل به مرحله كشوری دعوت و فراخوانده شوند.
وی برای فراگیر شدن معارف قرآنی در جامعه گفت: اگر چهره های قرآنی از پایه مانند چهره قرآنی كودك، چهره قرآنی نوجوان، چهره قرآنی جوانان، چهره قرآنی بزرگسال، چهره قرآنی میانسال و چهره قرآنی پیشكسوت مورد توجه و تجلیل قرار گیرند، بسیار ارزشمندتر خواهد بود.
وی اضافه كرد: این مساله در سایر افرادی كه در رده های مختلف سنی فعالیت قرآنی دارند، ایجاد انگیزه و رغبت بیشتری خواهد كرد و همچنین در هر بخش باید یك مرد و یك زن انتخاب شود تا انگیزه ها چندین برابر شود.
این كارشناس قرآنی همچنین گفت: بر مبنای بیانات مقام معظم رهبری كه همیشه به قرآن نظر ویژه داشته اند، باید همه دستگاه ها، نهادهای فرهنگی، رسانه ها، حوزه ها، دانشگا ه ها، مدارس و خانوادها دست به دست هم دهند تا اتفاق بزرگی در عرصه قرآنی در كشور روی دهد.
وی كه معتقد است همه افراد جامعه باید در گسترش فرهنگ قرانی تلاش نمایند؛ افزود: با توجه به این كه شورای عالی قرآن در كشور وجود دارد، یك نهادی باید مسوولیت ساختاری آن را برعهده بگیرد و آن را در استان ها و شهرستان ها و حتی روستاها شكل دهد. زیرا بودجه لازم برای پرورش و تربیت معلمان وجود دارد و نرم افزارهای موجود نیز در این مسیر بسیار كمك خواهد كرد.
این چهره قرانی كشور درباره سوابق فعالیت های قرآنی خود گفت: در زمان دوران خدمت سربازی از طریق سپاه وارد آموزش و پرورش شدم و در سال 1361 به استخدام این نهاد در آمده و در رشته علوم تربیتی و قرآنی فعالیت هایم را ادامه دادم .
برادر شهیدان عباسعلی و یعقوب زنگانه افزود: فعالیت های قرآنی خود را قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در جلسات انقلابیون، مساجد و جلسات قرآنی مختلف شروع كرده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آنها را به شكل كلاسیك ادامه دادم تا این كه در سال 1378 دارالقرآنی به نام 'نور الثقلین' در آموزش و پرورش تاسیس كردم .
وی افزود: در این دارالقرآن به آموزش و تربیت در زمینه های مختلف قرآنی پرداخته و برنامه های خود را در كودكستان ها و مهدهای كودك در رشته های روخوانی، روانخوانی، تجوید، قرائت، حفظ و مفاهیم متمركز كردم .
زنگانه كه اكنون بازنشسته آموزش و پرورش است؛ علاوه بر آموزش قرآن، كلاس های زبان، نقاشی و رایانه برای كودكان در این دارالقرآن برپامی كرد.
وی كه به دلیل فعالیت های قرآنی به عنوان چهره شاخص قرآنی انتخاب شده است؛ همچنین گفت: راه اندازی این دارالقرآن در علی آباد كتول باعث شد تا در این شهر جامعه القرآن تاسیس شود و از سوی دیگر مسوولین به راه اندازی مركز تربیت معلم اقدام نمایند كه این مركز اكنون به نام حضرت معصومه (س) فعالیت دارد.
به گفته وی زمینه سازی برای پرورش قاریان و حافظان قرآن، برگزاری جلسات ضیافت نور در ماه مبارك رمضان كه هر شب یك جزء قرآن قرائت می شود، همچنین تلاوت هر شب یك صفحه از قرآن كریم همراه با ترجمه و در برخی اوقات همراه با تفسیر در مساجد، از دیگر دستاوردهای این دارالقرآن است.
وی كه چندین مقاله قرآنی تالیف كرده؛ افزود: مجموعه اشعار و كتاب هایی را تحت عنوان 'سیمرغ سعادت' (پیام های قرآنی) و 'مدل سازی اجتماعی اسلام از نظر قرآن' در دست انتشار دارم.
به گفته زنگانه چاپ كتاب ها و مقالات قرآنی چهره های قرآنی استان و یا كشور به صورت هر ساله نیز در تحقیق و تفسیر و مطالعه قرآن نیز تاثیر بسزائی خواهد داشت.
فراهنگ(1)**1003**7467/579
علي آباد كتول- گرگان- پيشكسوت قرآني گفت: انتخاب چهره هاي قرآني كشور بايستي از مرحله شهرستاني شروع شود و سپس به صورت استاني و در نهايت در سطح كشوري معرفي شوند.