رحیمه حسین خانی روز چهارشنبه بابیان این مطلب افزود: افرادی كه كمتر از پنج بار در روز میوه و سبزی مصرف میكنند بیشتر در معرض خطر سرطانهای دستگاه گوارش قراردارند.
وی یادآروشد: آنتی اكسیدانهای موجود دربرخی از مواد غذایی با كاهش رادیكالهای آزاد در بدن، در پیشگیری از انواع سرطانها نقش مهمیدارند.
حسین خانی گفت : مواد آنتی اكسیدانی مانند كاروتنوئیدها 'رنگدانههای گیاهی'، ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم كه مانع از آسیب سلولها و بافتها میشوند، میتوانند از بروز تغییرات سلولهای بدخیم جلوگیری كنند.
وی تصریح كرد: سبزیهای برگ سبز و زرد و میوههای رنگی مانند اسفناج، هویج، مركبات، زردآلو و طالبی 'منابع كاروتنوئیدی'، میوهها به ویژه مركبات و سبزیها 'منبع ویتامین C' ، روغن جوانه گندم و آفتابگردان، مغزها مانند بادام و سبزیهای برگ سبز 'منبع ویتامین E' و غذاهای دریایی، گوشت و جگر منبع سلنیوم هستند.
حسین خانی خاطرنشان كرد: نتایج مطالعات نشان داده است كه مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم به كاهش خطر بروز سرطان های پروستات، ریه و روده بزرگ منجر شده است.
وی افزود: هچنین مصرف 10 بار گوجه فرنگی در هفته موجب كاهش خطر سرطان پروستات به میزان 35 درصد شده چراكه گوجه فرنگی دارای رنگدانه هایی به نام لایكوپین است كه رنگ قرمز آن را سبب می شودو این ماده به عنوان یك آنتی اكسیدان عمل می كند كه به شیوه های مختلف برای حفظ و بهبود سلامت مفید هستند.
كارشناس تغذیه مركز بهداشت شهرستان زنجان گفت : مطالعات مختلف حاكی از آن است كه استفاده روزمره از گوجه فرنگی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان ریه و سرطان معده را كاهش دهد.
596/522
![تغذيه صحيح در پيشگيري و درمان سرطان بسيار تاثيرگذار است تغذيه صحيح در پيشگيري و درمان سرطان بسيار تاثيرگذار است](https://img9.irna.ir/old/Image/1391/13911202/80552285/N80552285-3747903.jpg)
زنجان - كارشناس تغذيه مركز بهداشت شهرستان زنجان گفت : تغذيه صحيح در پيشگيري و درمان انواع مختلف سرطان ها نقش بسيار مهم و تاثيرگذاري دارد.